fbpx

Varnost žensk je največji pokazatelj rasti bogastva v državi – poglejte, katera država je najbolj varna v Evropi

Foto: iStock

Nova študija o migracijah in svetovnem bogastvu je razkrila, da je najbolj varna država za ženske v osrednji Evropi Poljska.

Študijo je objavila avstralska izdaja medija Business Insider, razkritih pa je nekaj zanimivih ugotovitev. V poročilu namreč navajajo, da je varnost žensk “eden najboljših načinov za določanje dolgoročnega potenciala rasti bogastva v državi”. Povezanost med zgodovinsko rastjo premoženja in varnostjo žensk naj bi bila kar 92-odstotna!

In kaj so ugotovili v tej raziskavi, kje so ženske najbolj varne na svetu? Prvo mesto je zasedla Avstralija, drugo majhna otoška država Malta, sledi ji Islandija. Poljska se je med državami osrednje Evrope uvrstila najvišje – na 6. mesto. Pred njo pa sta na 4. mestu Nova Zelandija in na 5. Kanada. Nordijske države, kot so Norveška, Finska, Švedska in Danska, niso niti blizu prvim desetim mestom. To je “popolno presenečenje”, če upoštevamo, da se razglašajo za feministične države in države s progresivno politiko masovnega sprejemanja tujcev v državo.

Seznam najbolj varnih držav je sicer nastal na podlagi odstotka žensk, ki so bile žrtve hudih kaznivih dejanj v letu 2017, piše Voice of Europe.

J. G.