fbpx

Varnostne kamere razkrile, da je 7 migrantov zažgalo moškega na berlinski podzemni postaji in se ob tem smejalo na ves glas

Foto: Youtube

V Berlinu so aretirali sedem migrantov, ker so na božični večer zažgali brezdomca na berlinski podzemni postaji, poroča britanski Daily Mail.

Moški, stari od 15 do 21 let, so osumljeni trpinčenja moškega, ki je spal na klopi postaje Schönleinstraße. Proti sedmim sirskim in libijskim državljanom je stekla preiskava zaradi poskusa umora.

Tiskovni predstavnik berlinske policije Thomas Neuendorf je za nemški Bild povedal, da detektivi menijo, da je 21-letnik glavni storilec. Ta je bil skupaj s svojimi sostorilci včeraj aretiran.

Ob zažigu moškega so se migranti smejali
Po zažigu brezdomca so migranti skočili na vlak, da bi pobegnili s kraja zločina. Varnostna kamera je razkrila, da so se migranti ob pogledu na gorečega moškega smejali. Na podlagi poročanja lokalnih medijev naj bi dajali vtis, kot da nekaj praznujejo. Neverjetno je, da je žrtev ostala kljub zažigu skoraj nepoškodovana zaradi hitrega posredovanja prisotnih prič.

(Klopca na kateri je bil moški zažgan)Foto: YouTube

Klopca na kateri je bil moški zažgan (Foto: YouTube).

Do tega incidenta je prišlo nekaj metrov stran od mesta, kjer je moški porinil žensko navzdol po stopnicah. Osumljenec je bolgarski državljan, dogodek pa se je odvil na postaji Hermannstraße, ki je blizu tiste, kjer je zagorel brezdomec. Po napadu na žensko, ki se je zgodil oktobra, je posnetek napada zaokrožil splet, to pa je glavnega osumljenca Svetoslava Stoyka pregnalo v Francijo, kjer živijo njegovi sorodniki.

Krvavo nasilje se je najbolj stopnjevalo od 18. julija dalje
Čeprav motiv za zažig brezdomca ni znan, je dejstvo, da je Nemčijo v tem letu pretresel teror, ki povečuje pritisk na politiko odprtih vrat, ki jo tako vneto podpira kanclerka Angela Merkel. Krvav teden nasilja, ki je pretresel Nemčijo, se je pričel 18. julija, ko je pakistanski najstnik Riaz Khan Ahmadzai na vlaku v  Wurzburgu napadel potnike s sekiro in pri tem poškodoval 5 ljudi.

Le štiri dni po napadu s sekiro je neuravnovešen najstnik iranskega rodu Ali Sonboly na svojem strelskem pohodu po trgovskem središču v Münchnu ubil 9 ljudi, potem pa si je sodil še sam. Sonboly naj bi se odločil za ubijanje, ker je bil s strani nekaterih sošolcev ustrahovan in se je na ta način želel maščevati.

Na začetku oktobra se je 22-letni pripadnik Islamske države, ki je načrtoval napad na berlinsko letališče, obesil v svoji zaporniški celici s pomočjo svoje  majice. Al-Bakr je po podatkih varnostnih sil izdeloval bombo v svojem stanovanju v Chemnitzu. V ponedeljek, 19. decembra, je Anis Amri, pripadnik Islamske države tunizijskega rodu ukradel 35-tonski tovornjak in ga zapeljal v množico na berlinskem božičnem sejmu, ki je terjal 12 smrtnih žrtev.

N. Ž.