fbpx

Vatikan: Namigovanja, da ima papež tumor, so neodgovorna

Foto: epa

Vatikanski tiskovni predstavnik oče Federico Lombardi je trditve o zdravju papeža Frančiška v celoti označil za neutemeljene. “Papež je dobrega zdravja, neutemeljena novica pa je resno dejanje neodgovornosti, ki je popolnoma neopravičljivo in nezaslišano,” je oče Lombardi ocenil novinarska namigovanja po pogovoru s papežem.

Italijanski časnik Quotidinano Nazionale je v sredo objavil poročilo neimenovane medicinske sestre iz klinike v Pisi, da je papež prek nekaj meseci obiskal bolnišnico in da so preiskave na njegovih možganih odkrile “malo temno znamenje”.

V časniku so še napisali, da bi bilo tumor možno operirati brez operacije, saj bi za to poskrbel japonski kirurg in specialist Takanori Fukušima. Za objavo novice so se odločili po tehtnem premisleku, ker je tudi papež javna osebnost, navaja katoliški medij Catholic Herald.

Oče Lombardi pa je v pisni izjavi javnosti še zapisal, “da je kroženje povsem neutemeljenih novic o zdravju svetega očeta s strani italijanskega časopisa izjemno neodgovorno dejanje, ki je nevredno pozornosti.” Poleg tega je še zapisal, da je jasno razvidno, da papež opravlja svoje zahtevno delo na povsem običajen način.

Marko Puš