fbpx

Včeraj poostrili varnost na belgijski železniški postaji zaradi groženj sekanja glav civilistov in napolnjenih ulic s krvjo

Foto: iStock

Varnost na belgijski železniški postaji je bila poostrena potem, ko se je pripadnik teroristične skupine Islamska država posnel s kamero in prek posnetka zagrozil, da bo civilistom odrezal glave in ulice napolnil s krvjo.

Islamska država je objavila posnetek, na katerem je Belgiji zagrozila z napadom na državo in dodala, da je ta neizogiben. Prav tako si je na posnetku mogoče ogledati listič z napisom “mi smo še vedno tukaj”,  in posnetek terorista, ki se sprehaja po belgijskem mestu Antwerp.

Slišati je mogoče islamistično petje v turščini
Ker je bil posnetek posnet v bližini glavne mestne železniške postaje, policija poostreno preiskuje posnetke varnostno-nadzornih kamer, z namenom, da bi identificirala moškega na posnetku. Na posnetku je v ozadju mogoče slišati tudi petje z islamsko vsebino, poroča Daily Mail.

Foto: iStock

Po navedbah Ahmeta S Springsa, profesorja kriminologije, prava in družbe na univerzi George Mason, je mogoče slišati petje v turščini, ki pomeni: “Mi brusimo naše nože in prihajamo nad vas, odsekali vam bomo glave, da bo kri tekla v potokih.” Springs je poudaril, da je bila takšna vsebina uporabljena tudi v propagandnih video-posnetkih za istanbulski napad, v katerem je Adbulkadir Masharipov v nočnem klubu ustrelil 39 ljudi.

Lokalni mediji so včeraj, ko je posnetek prišel v javnost, poročali tudi o poostrenem nadzoru policistov na železniški postaji. Tiskovni predstavnik pristojne policijske postaje Sven Lommaert pa je sporočil, da je v teku podrobnejši pregled varnostno-nadzornih kamer z namenom, da bi čim prej identificirali povzročitelja grožnje.

N. Ž.