fbpx

Večina neevropskih migrantov na Nizozemskem odvisnih od socialnih transferjev!

Foto: epa

Podatki nizozemskega statističnega urada CBS kažejo, da je velika večina migrantov iz neevropskih držav na Nizozemskem odvisnih od socialnih transferjev, prav tako pa večina ne dela. Posledično njihovi prihodki ne presegajo meje praga revščine.

Uradni podatki nizozemskega statističnega urada CBS so pokazali, da je velika večina migrantov iz neevropskih držav na Nizozemskem odvisna od socialnih transferjev. Tako so za kar 95 odstotkov Sircev na Nizozemskem socialni transferji glavni vir prihodka, pri Eritrejcih pa je statistika še slabša – kar 96,9 odstotka se jih zanaša na socialne transferje kot glavni vir prihodka. Posledično jih je večina pod pragom tveganja revščine, kar 80 odstotkov Eritrejcev, 54,9 odstotka Somalcev in 36,2 odstotka Afganistancev prejema dohodke pod pragom revščine. Nelegalni migranti, ki so v že kar nekaj evropskih državah uničili javnofinančno sliko, so tako veliko breme tudi za nizozemske davkoplačevalce.

Večina migrantov kljub revščini ne dela!
Podatki kažejo tudi, da velika večina migrantov ne dela, kar 90 odstotkov migrantov, ki so prejeli dovoljenje za bivanje leta 2014 kot begunci, je bilo nezaposlenih tudi dve leti in pol pozneje. Voice of Europe še navaja podatke CBS, da so med takšnimi migranti delovno najbolj aktivni Afganistanci, od katerih je zaposlenih 8,3 odstotka, najslabše statistike pa tudi glede delovne aktivnosti izkazujejo Eritrejci, dela jih namreč le 1,9 odstotka. Tudi velika večina sirskih migrantov ne dela.

J. Ž.