fbpx

Večina Poljakov podpira preverjanje covidnega potrdila za vstop na javne kraje in sankcioniranje necepljenih

Foto: epa

Zadnje raziskave javnega mnenja na Poljskem jasno kažejo na to, da večina Poljakov podpira ostre omejitve za necepljene. Večina jih prav tako podpira zamisel glede obveznih covidnih certifikatov za vstop v trgovine, restavracije, kulturne ustanove, na delovna mesta in v cerkve. 

Anketa je bila izvedena pod okriljem dnevnika Gazeta Prawna. Anketirani so bili povprašani o tem, ali se strinjajo, da so covidna potrdila obvezujoča za vstop v različne inštitucije. Kar 56,6 odstotka Poljakov se strinja s takšno rešitvijo, povezanih z obiskom trgovin in nakupovalnih središč, poroča Polska Agencja Prasowa.

Nasprotnega mnenja je zgolj 41,5 odstotka vprašanih. 41 odstotkov vprašanih pa je prepričanih, da bi morali biti covidni certifikati obvezujoči pri vstopanju v bare in restavracije. Odgovor “načeloma da” je izbralo 17,7 odstotka vprašanih, odločno proti tovrstni rešitvi pa je 23,6 odstotka vprašanih, 14,4 odstotka vprašanih pa meni, da tovrstne omejitve ne bi smele biti obvezujoče.

Večina Poljakov se strinja, da je za vstop v nakupovalno središče potrebno predložiti covidno potrdilo. Fotografija je simbolična. (Foto: sta)

Obenem si skoraj 60 odstotkov vprašanih želi obvezna covidna potrdila za vstop v kina in gledališča, še več, torej 62,4 odstotka vprašanih pa meni, da bi morale biti tovrstne omejitve za necepljene obvezujoče tudi v muzejih in umetnostnih galerijah ter za vstop na koncerte. Prav tako več kot polovica vprašanih meni, da bi bi bilo tovrstna potrdila treba predložiti pri vstopu na delovna mesta in v cerkve.

Domen Mezeg