Veganka praznovala poboj v Las Vegasu: “Umrlo je 59 mesojedcev”

Foto: epa

Lastnica tovornjaka z vegansko prehrano v Pensilvaniji je razburila ameriško javnost zaradi izjemno neprimerne izjave na Facebooku. Po pokolu v Las Vegasu je v svojem zapisu na Facebooku dala vedeti, da se veseli smrti 59 “mesojedcev”. Zaradi ogorčene javnosti je bila veganka prisiljena, da zapre svoj obrat z vegansko prehrano.

Delinda Jensen je 60-letna veganka, ki je po pokolu v Las Vegasu na Facebooku zapisala: “59 mesojedcev je mrtvih. Koliko živali bo zaradi tega zdaj živelo?

Njen zapis je, jasno, zaokrožil po spletu in ogorčeni komentarji so se vrstili drug za drugim. A ko je želela popraviti, kar je storila, je bilo kljub opravičilu že prepozno. “Mesojedi ali ne, nihče si ne zasluži tako umreti. Nisem praznovala smrti teh ljudi. Vegani ne razmišljamo tako. Mi nismo nasilni,” je bil njen naslednji zapis.

Opravičilo ni bilo dovolj
Jensenova se je opravičila tudi prek medijev. Za Times Leader je dejala, da je bil njen zapis slabo napisan in da obžaluje svoje besede, piše Breibart. Kljub temu vala kritik, ki se je sprožil, ni mogla več ustaviti. Kot je dejala, kritike kmalu niso bile usmerjena zgolj nanjo, ampak so njene besede začeli obračati proti vsem veganom. “Kot kaže, ne gre več samo za objavo na Facebooku, ampak za to, kdo je meso in kdo ne. Mi nismo slabi ljudje,” je še dejala za časopis in dodala, da jo je celo strah iti iz hiše.

Tudi zaradi tega se je odločila, da konča svoj posel in se neha ukvarjati s prodajanjem veganske prehrane, skrila je svoj tovornjak, da ne bi postal tarča huliganov, in izbrisala vse svoje račune na družbenih omrežjih. Na svojem domu je namestila celo varnostne kamere.

B. O.