Največja evropska politična skupina ostaja enotna: Fidesz ostaja v EPP, člani podprli idejo o kompromisu slovenskih predstavnikov

Foto: Twitter

“Tajno glasovanje na Skupščini EPP o kompromisu (pristop kot leta 2000 ko je avstrijska ÖVP šla v koalicijo s svobodnjaki), usklajenem med predsedstvom EPP in Fidesz: 190 ZA, 3 PROTI,” je novico o usodi madžarske stranke Fidesz sporočil Janez Janša, ki je predlagal kompromis. Vseh osem slovenskih članov EPP, ki so se udeležili tajnega glasovanja na politični skupščini EPP, po dva iz SLS in NSi ter štirje iz SDS, je predlog predsedstva podprlo.

Članstvo stranke Fidesz bo po današnjem glasovanju članov EPP zamrznjeno za nedoločen čas, je po Twitterju sporočil predsednik stranke EPP Joseph Daul. Zamrznitev pomeni, da se člani Fidesza ne bodo udeleževali strankarskih sestankov, da ne bodo imeli glasovalnih pravic in pravice kandidirati za položaje.

Članstvo je zamrznjeno, dokler posebni ocenjevalni odbor ne pripravi poročila o stanju. V tem odboru naj bi bili Herman Van Rompuy, Hans-Gert Poettering in Wolfgang Schüssel.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1108424130934857728

EPP je skupaj močnejša
Predsednik SDS Janez Janša je po glasovanju poudaril, da gre za podoben kompromis kot pred 19 leti, ko je šla avstrijska ljudska stranka (ÖVP) v koalicijo s Haiderjevimi svobodnjaki in se je ravno tako na predlog te stranke ustanovila skupina, ki je to preučila, ta čas pa se je stranka sama odpovedala pravicam članstva. Izid glasovanja po Janševih besedah jasno pomeni, da je bila splošna želja znotraj stranke, da se kompromis najde.

Današnji izid po Janševi oceni tudi krepi položaj vodilnega kandidata EPP za volitve Manfreda Webra, sicer vodje politične skupine EPP v Evropskem parlamentu. Weber je kandidaturo za predsednika Evropske komisije nastopil pod geslom, da smo skupaj močnejši in da je graditelj mostov, danes mu je uspelo zgraditi ta most znotraj največje politične družine in s tem je dokazal, da je mož beseda, je ocenil Janša. “Če mu to ne bi uspelo, bi imel velike težave pri nadaljnji kandidaturi,” je dodal.

Fidesz ni zamrznjena stranka, temveč se je sama odpovedala določenim pravicam
Na vprašanje, kako bo ravnala SDS v primeru izključitve Fidesza iz EPP, ki ob današnji zamrznitvi še vedno ni povsem izključena, je Janša odgovoril, da to ni zamrznitev in da se je Fidesz sam prostovoljno odpovedal nekaterim pravicam, ki izhajajo iz članstva, za čas, dokler bo delal omenjena komisija.

Mi nismo ničesar suspendirali, ampak je skupščina vzela na znanje dogovor med predsedstvom in Fideszom, da se Fidesz odpoveduje glasovalnim pravicam za čas, dokler ta komisija dela,” je dejal predsednik SDS, ki se je pred skupščino v pismu Daulu zavzel za odpoved ali preložitev glasovanja.

Prevladal je razum
Evropski poslanec Franc Bogovič, ki je razpravo opisal kot resno in z zelo različnimi stališči, je poudaril, da je te odločitve vesel, ter da so jo sprejeli tako tisti, ki so bili za izključitev Fidesza, kot tisti, ki so Orbana branili. Prevladalo je prepričanje, da je treba najti kompromis, sprejemljiv za vse, je poudaril.

Fidesz svoje politike ne bo spreminjal, temveč bodo počakali na poročilo treh modrecev
Orban je po glasovanju v Bruslju poudaril, da je njegov Fidesz enostransko zamrznil svoje pravice, ki izhajajo iz članstva v EPP. “Ne moremo biti izključeni ali suspendirani, zmagali smo na štirih zaporednih volitvah,” je dejal. Poročilo treh modrecev bo po njegovih besedah odločilo o dolgoročni prihodnosti EPP ter odnosu med EPP in Fideszom, ki svoje politike ne spreminja.

Orban je tudi vztrajal, da je bila kampanja proti Junckerju, ki je bila povod za sprožitev postopka za izključitev Fidesza, le “informacijska kampanja” o namerah EU glede migracij, še poroča STA.

H. M.

 • xtc

  Če je Orban vsaj malo pameten bo raje odšel preden mu podtaknejo kaj.
  Upam ,da strankam kot so AfD moč znatno naraste in da erodirajo razni SPDji,ALDeji in CDU ji in CSU ji.

 • antimur

  Fajonka, Vajgl, Šoltes, bodo ja od žalosti spustili dušo. Naj se kučanistični pizduni zavedajo, da jih ima EU polni kufer.

  • Dada

   Kaj ima Fajonka s stem, če desničarji brcajo Orbana…”.Bravo, velik uspeh Janše., in razum desnih strank je zmagal, je zapisala Tomčeva.” Orban je napovedal, da bo njegova stranka izstiopila, če bo njeno članstvo zamrznjeno. V tem stanju Fidesz nima pravice glasovanja….torej niso nič vredni.

   • antimur

    Če ne veš, oziroma veš pa se delaš neumno, pa še kako ima Fajonka svoje levofašistične parklje zraven. Nisi nikdar slišal/a za lobiranje, ona je na Sorosovi plačilni listi in ji je to skorajda obveza, pa tudi njena črna duša ji tako veleva.

   • janezxy

    Kaj pa potem ti veš

    • Dada

     Ravno sporočila iz Budimpešte sem poslušala. Tako da desnica v >Sloveniji sama sebi laže. Celo nadzirali bodo ( Evropske desne stranke) Orbana o razvoju demokraciji na Madžarskem, SRAMOTA , njegova stranka nima pravice glasovati, nastopati, torej so MRZLI. Desna roka Janše je oznanila zmago razuma, . Janša je najboljši prijatelj Orbana, torej, če bi bil Janša predsednik vlade , bi enako nadzirali razvoj demokracije, ha,ha. Za pohvaliti je sodelovanje Janše in Orbana…. SEVEDA je za to kriva neka druga stran. Na primer Luka Mesec, Tomaž Han, VEDNO drugi, priporočeno leve stranke, ha,ha,ha

 • učko

  No, pa si bo JaJo upravičeno lastil zasluge za to, če je res poslal EPP-jevcem kakšen popopran dopis !

 • Igor Kavalar

  Zamrznitev pomeni, da se člani Fidesza ne bodo udeleževali strankarskih sestankov, da ne bodo imeli glasovalnih pravic in pravice kandidirati za položaje.

  Članstvo je zamrznjeno, dokler posebni ocenjevalni odbor ne pripravi poročila o stanju demokracije na Madžarskem. V tem odboru naj bi bili Herman Van Rompuy, Hans-Gert Poettering in Wolfgang Schüssel.

  A to je za vas nekaj dobrega? lol.

  Izključiti bi moral Junkerja, Merklovo in jih postavit pred sodišče za zločine zoper evropsko prebivalstvo.

  • Stric iz ozadja

   Govoril so da bodo sli ven samo ce Fidesz izkljucijo tako da ja. In pazi to gre za kompromis med EPP in Fidesz.

  • sunday

   točno tako, tako se govori, to je beseda – z izdajalci pred sodnika !!!

  • xtc

   Večinoma imaš prav in se strinjam, no na nek način je to zmaga razuma ,da ni prišlo do razsipa EPP tik pred volitvami(čeprav mislm ,da bi to nemara bilo bolje);je pa res to da je treba viseti koliko moči bo pridobil Fidesz na volitvah in tisti del EPP ,ki ni naklonjen multikultiju zato je nemara res bolje ,da se počaka na povolitve in se vidi rezultate in ,da po njih Orban in nekatere druge stranke pristopijo k desnem bloku,ostanek bo itaq še enkrat razpadel na dva dela.
   Definitivno pa je z EU konec tako ali tako.

 • garfi

  fakenews kućanova rtv laže kot vedno
  če bo odšel Orban mu mora slediti SDS
  moje članstvo je tudi “zamrznjeno”

 • Dada

  Bravo, velik uspeh Janše., in razum desnih strank je zmagal, je zapisala Tomčeva. Orban je napovedal, da bo njegova stranka izstiopila, če bo njeno članstvo zamrznjeno. V tem stanju Fidesz nima pravice glasovanja….torej niso nič vredni.

  • Igor Kavalar

   To ni noben uspeh, to pomeni da je tudi SDS zarinil nož v hrbet Fideszu. Še nož so prnesli s sabo in se kasneje pohvalili, da je dobro nabrušen.

   Zato pa tudi niso zamrznili oz vrgli iz službe Junkerja, ki je 4 leta pijančeval na šihtu in nas brukal pred svetom. Da ne omenjamo kršitev šengena, protizakonitega naseljevanja ilegalcev in financiranja. Brez blagoslova EU komisije in posameznikov ala Merkel takih milijonskih mas ljudi, nikoli ne bi mogli tihotapci sami tihotapit čez meje.

 • Duhec

  Neverjetna zmaga Janše in SDSa.

  • janezxy

   ATe moti

   • Duhec

    Ne. Take zmage so mi smešne.

    • janezxy

     Utemeli

     • Stric iz ozadja

      Rogal se je NSi-ju, ko je Tonin predlagal zamrznitev.

     • janezxy

      Ti stric veš kaj je z NSI

     • Duhec

      Smešne so mi vse njegove kvazi zmage. Tip je politično truplo, psihičen bolnik, patološki lažnivec, ki živi z nategovanjem butlov.

     • janezxy

      To si vse povedala o sebi in žališ in omaložuješ tretino volilnega telesa.Tega nima nobeden od tvojih butlov.

     • centurion

      Ma pa doma dobro mrho…
      Ti, staro izsušeno kljuse pa….Niti pes te ne poščije.
      Pa grda, neumna….pokvarjena…
      Pejt, no pejt nazaj v grob, no…

     • učko

      Bravo Dušica, čedalje bolj me rajcaš !

     • macon

      Primer patološkega laganja, psihične bolezni in nategovanja butlov, prosim. Ali pa link.

  • Stric iz ozadja

   Jansa vedno zmaga, tudi kadar ne.

   • sodnikisozločinci

    Sonce je vedno na nebu, tudi takrat ko ga prekrijejo oblaki in ga ne vidiš.

  • opazovalec

   Ampak zakaj IJJ če pa je rešitev prvi predlagal Peterle?

   • Duhec

    Jah no, če je pa Nova Janševa. Pol mu morm dat vse zasluge, tud ko jih nima.

 • resnicaboli

  Koliko velja ta kompromis se bo videlo na volitvah. Sicer pa mislim da bo po volitvah izstopilo kar nekaj strank iz te skupine.

 • RATATA

  ##
  Boštjan M. Zupančič
  10. marec ob 10:16
  https://www.thenewamerican.com/world-news/item/16343-the-eu-regionalization-trumps-sovereignty?fbclid=IwAR2TuTGvS21bCSqu_Lz82KHm-0tbQoBeOVzT9g4blYRgnSXVPRFymYqnQVM

  … Če hočete razumeti, kako brezpredmeten je tim. Evropski “parlament” in kako so edini evroskeptiki tisti, ki imajo v njem (kot Nigel Farage) resnično vlogo, potem si med drugim prečitajte tale članek in druge na: https://www.google.com/search?biw=1618&bih=841&ei=tMqEXO7eDKSvrgS-lrD4Ag&q=ambrose+pritchard+spy+chiefs&oq=ambrose+pritchard+spy+chiefs&gs_l=psy-ab.3…29010.43116..43493…0.0..0.132.2613.23j5……0….1..gws-wiz…….0i71j35i39j0i67j0j0i203j0i20i263j0i10j0i22i30j0i22i10i30j33i160j33i22i29i30j33i21.J6TfYv2SmxI&fbclid=IwAR04sTHxqy5w26Y5cB1ALehbWNr5ydlxDDgbh_g8tANW3O7ORylFXmdvyPE…
  Našim dvigovalcem rok pa gre seveda predvsem za €€€ …!
  ##

 • ljubinica

  Ko je Tonin govoril, da v NSI podpirajo “zamrznitev” Fidesa, meni to ni bilo nic vsec ….
  Zakaj le? Zaradi tistega plakata?

  • janezxy

   Ti vedi ,da ta smrkavi tonin predstavlja samo pik zidmarja. Vse ostalo je pa EU mozak.

   • Capi

    reče se “pikzigmar = nepomemben človek”

  • hle

   Takrat ste ga sdsovci zmerjali z izdajalcem danes pa janez to označuje za uspeh pa naj razume to kdor more

   • ljubinica

    Jaz ne razumem ….
    Ali pac?
    To so hoteli Nemci. Nasi so presibki, da bi se upali upreti …
    Tudi Orban, bogve kako mu Nemci grozijo …. madzarsko gospodarstvo je odvisno od nemskih investicij ….
    EU hocejo pretvoriti v imperij. V vsakem imperiju je pa 1 vladajoca nacija …

    • sodnikisozločinci

     Nemško gospodarstvo je odvisno od evropskega trga, če jim zapremo vrata, so gotovi.

 • opazovalec


  [Ekskluzivno] Janez Janša vodstvu EPP: Odpovejte glasovanje o Orbanu ali pa bo v EPP sledil neizogiben razkol!

  Kako zdaj to, glasovanje je bilo, kje je pa napovedan razkol?

  • Stric iz ozadja

   Zato, ker ga niso izkljucili (rekel je glasovanje o izkljucitvi).

   • janezxy

    Čakte je to nacionalna RTV greznica prenašala.Da vidimo to štalo.Kje bob tovidel NA HRT,CRT…..

  • centurion

   Posledica poziva- razmislek in- ENOTNOST!!!
   190:3……
   BEBO SI, IN BEBO OSANEŠ.

  • alojz

   Bolj počasi bereš. Saj bo šlo. Poizkusi še enkrat.

 • freedomfighter

  Razocaran sem…kot prvo nad fidesom in njenimi somisljeniki da naprej ostajajo clani najbolj globalisticne mainstream evropske stranke ki jo financira soros in po drugi strani pa sem razocaran nad posranci ki niso imeli jajc iz evropske ljudske stranke nagnati krilo s katerim.se pac ne strinjajo…stranka s tako razlicnimi pogledi znotraj ne more obstajati dolgo…priblizno kot ameriski demokrati kjer bi morali socialiste pometati ven…pa se to kaj je narobe z orbanom da bo ostal del stranke kjer nima.ne glasovalne pravice niti ne smejo njihovi clani zasesti nobene funkcije…kaj takega se nisem slisal…tole bo na koncu tak bull shit kot brexit kjer nihce vec nic ne razume in je sama zmeda in negotovost

 • soc

  “Članstvo stranke Fidesz bo po današnjem glasovanju članov EPP takoj zamrznjeno za nedoločen čas, je po Twitterju sporočil predsednik stranke EPP Joseph Daul. Zamrznitev pomeni, da se člani Fidesza ne bodo udeleževali strankarskih sestankov, da ne bodo imeli glasovalnih pravic in pravice kandidirati za položaje.”

  Pa koga tule nategujete, da je to super uspeh, ki so ga celo predlagali SDS-ovci? To je natanko to, kar so hoteli Nemci. In vsi naši, seveda (kot predlagatelji, bojda…), so podprli predlog… Bolje multikulti nemška začasna EU torej kot ponosna in multinacionalna Višegrajska skupina z Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško.

  Kot sem že dopoldne pesimistično predvidel – za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni. Fuj!

  • Stric iz ozadja

   Ce mora Janez vedno zmagat.

 • Lisjak

  Do zdaj nisem vedel,da če hočeš nekoga podpret ga globoko zamrzneš.Pa kaj si ti nor!

  • Andrej

   Ta zamrznitev je drugačna od zamrznjene partijske knjižice našega “ljubljenega vodje”.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Če temu lahko rečeš uspeh? Podn!

 • AlternativaZaSlovenijo

  Največja katastrofa za epp je CDU/CSU. Nemci že 3. uničujejo Evropo.

  • Igor Kavalar

   German conservatives: Let’s suspend Hungarian party from European bloc
   https://www.reuters.com/article/us-hungary-eu-orban-germany/german-conservatives-lets-suspend-hungarian-party-from-european-bloc-idUSKCN1R10SU

   Annegret Kramp-Karrenbauer (naslednica mame Merkel)
   A membership “freeze” would be an option, the leader of Germany’s Christian Democrats (CDU) said.

   Fidesz angered the EPP by distributing posters of European Commission head Jean-Claude Juncker depicted as a puppet manipulated by billionaire George Soros into backing uncontrolled immigration into Hungary.

   Orban has also campaigned against the private Central European University in Budapest founded by Soros.

   Juncker told German radio on Wednesday that he advised the center-right EPP bloc to kick out Fidesz.

   • AlternativaZaSlovenijo

    V Evropi pač ni več nobene prave evropske desne stranke. To kar se po Evropi piše CDU in temu podobnemu ni vredno imena, ki ga te stranke nosijo. Največji gospodarski sili v EU je pa šlo samo za njen primat, zato je tudi uvažala migrante, ne zaradi neke solidarnosti, pača pa zaradi gospodarstva. Oni so videli samo delovno silo, s katero bodo lahko konkurirali svetu, predvsem Kitajski. In to se jim je sfižilo, v drek so pa potunkal še ostalo Evropo.

 • AlternativaZaSlovenijo

  In zdaj naj grem na volišče in volim predstavnike “desnice”, ki so zarinili nož Orbanu?

 • Aton

  Bi rekel, da je SDS izdala Fidesz. Razen, če zamrzne svoj status!

  • xtc

   Nekaj velja kljub temu še opomniti ,kar sem dejal že preje;da če je Orban pameten bo odšel sam.
   Ima pa tale gnil kompromis tudi še eno dobro stvar-do voliej je še malo časa ,dafinitivno pa je treba vedeti še nekaj,da vse te desne članice EPP ,ki bi Orbana izključile pospešeno izgubljajo vollilce zato bi res kazalo počakati na volilne rezultate,kjer bi se ne glede na zamrznjeno članstvo moč Fidesza znotraj skupine povečala in pod k desni alternativi mu je še vedno odprta,pač po volitvah iztopi iz EPP.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Orban je na teh slikicah viden zelo zelo “zadovoljen”, kar smeje se mu kot Petrletu.

 • RATATA

  Predvajali so pogovor Mojce Mavec na eRTeVeSlo 1 z eno hrvatsko EUro poslanko, prej policistko, kriminialistko in kaskaderko….
  Mdr. je hrvatica v prvi osebi ednine povedala nekaj bistvenega:
  “mi politiki mislimo eno,
  govorimo drugo,
  delamo pa nekaj tretjega!”
  To ji pa verjamem!!!

 • Dada

  Ravno sporočila iz Budimpešte sem poslušala. . Celo nadzirali bodo ( Evropske desne stranke) Orbana o razvoju demokraciji na Madžarskem, med drugim, SRAMOTA , njegova stranka nima pravice glasovati, nastopati, torej so MRZLI. . Janša je najboljši prijatelj Orbana, torej, če bi bil Janša predsednik vlade , bi enako nadzirali razvoj demokracije v Sloveniji, ha,ha. SEVEDA je za to kriva neka druga stran. Na primer Luka Mesec, Tomaž Han, VEDNO drugi, priporočeno leve stranke, ha,ha,ha

  • xtc

   Tunnek ?
   A bi nehal kozlat po portalu?

   • Dada

    Po tebi zmeraj, z veseljem, ha,ha,ha

  • AlternativaZaSlovenijo

   EPP uničuje EU, tadva prdca, ki si ju na koncu omenjal (LM in TM) pa Slovenijo. Združeno so na isti valovni dolžini.

 • Igor Kavalar

  Zanimivo, da Junkerja, ki ga je pil na delovnem mestu in je sramotil Evropo pred celim svetom, EPP ni znal ne zamrznit ne izključit v 4 letih.

  Bo naslednji vodja komisije 27. držav članic kralj kokaina?
  https://youtu.be/OGbCh8d2z6g

 • augustin hadelich

  EPP ni moja zgodba. SDS ne bo dobila mojega glasu. Weber je isto kot Merkel, Macron, Juncker in papež Frančišek. Nisem bedak, ki bi še enkrat storil isto, kot pred 5 leti: takrat se je Janša slikal skupaj z Junckerjem, potem pa nam je ta človel 5 let sral po glavi. Dokler v Sloveniji ne bo stranke, ki bo Soroša nabrcala v rit, mene na volitve ne bo.

  • Igor Kavalar

   Problem je samo v tem, da zaenkrat v naši državi nimamo alternativnih predstavnikov kot jih najdemo recimo v EFD torej AfD, PVV, UKIPa, Nacionalna fronta in imamo samo prodane leve in desne plačance globalistev, ki so krivi za trenutno stanje, in te rabijo samo ob volitvah, potem je logično voliti in oddati neveljavno glasovnico.

 • augustin hadelich

  EPP svetujem, naj raje zamrzne članstvo Merkline CDU in Webrove CSU. Zamrzne naj tudi članstvo SLS in NSi iz Slovenije (udba kliče & ta žlahtni).

 • augustin hadelich

  Gledam volilno soočenje na ORF: predstavnika socialistov in ljudske stranke kar tekmujeta v tem, kdo bo bolj oblatil Orbana. Mi gre na kozlanje; črna ovca v EPP, kršilec evropskih zakonov … vse to naj bi bil Orban, ki se je edini postavil po robu multinacionalkam in multikultiju njihovih marionet (Junckerju, Webru, …).

  Danes sta samo dve možnosti: ali glasuješ proti etabliranim bleferjem ali ne greš volit. V Sloveniji to pomeni ono drugo.

 • sodnikisozločinci

  Odločil sem se, da zamrznem svojo udeležbo na EU volitvah.

  • Igor Kavalar

   Na volitve je treba iti in oddati glas tudi če je neveljaven, ker smo demokrati in ne želimo diktature enoumja, da bi drugi odločali o naši usodi. Ker če bojkotiramo volitve bo za te globalistične bedake verjetno to signal, da je diktatura zaradi nizke udeležbe samoumevna in naslednjih volitev sploh ne bo.

 • garfi

  1 – freedomfighter • 2 uri nazaj
  Zjokaj se nacional socialist popusili ste ze 80 let nazaj…domoljubni nacionalizem hahaha antiglobaliste sta porazila ze reagan in iron lady
  2 – freedomfighter • 2 days ago
  Drugo svetovno vojno so zaceli nacionalisti in socialisti…ne vem kje si nasel “nas” kot zacetnike vojne…ceprav sploh ne vem koga si mislil s tem.. me pa.prav nic ne skrbi za vojno ker je celotna svetovna ekonomija v rokah globalistov…pa tudi ekonomija je tako povezana da drzave sploh ne morejo v vojno…a mogoce poznas kaksno samozadostno evropsko drzavo
  3 – itd itd itd

  • freedomfighter

   Tocno tako raeghan in thacherjeva sta moja idola…skupaj sta zrusila socializem in nacionalizem in to na tako prefinjen nacin

 • garfi

  4 – freedomfighter • 17 hours ago
  Hahah dober argument zblojeni debil…drugace pa je res jaz podpiram NWO ker zivimo od njega…a mislis da zivimo od nacionalizma ali socializma…to si.samo revcki duso polnite s temi demagoskimi ideologijami drugi uživamo dobrote NWO od poceni kvalitetnih izdelkov do proste izbire koga zaposliti brez da nam drzava serje po glavi…ce ne preneses konkurence crkni ker je tako najbolj naravno ne pa da me boste omejevali z nekimi namisljenimi mejami…DENAR NIMA RELIGIJE RASE NACIONALNOSTI ALI IDEOLOGIJE zato je tudi edina prava demokraticna stvar na celem svetu…
  https://www.youtube.com/watch?v=SHBbZ89YLSQ

  • freedomfighter

   Lepse se ne da povedati…prosti trg konkurenca svoboda kupca…to dela nas svet velik

   • garfi
    • freedomfighter

     Ja se en primer norcev

     • garfi

      kućana zmerjaš z norcem ?
      to je zate konec vojne ?
      kdo je ZAČEL DRŽAVLJANSKO vojno ?

     • freedomfighter

      Ne on ni norec…navadni ljudje “ovcke” ki mu sledijo so…mislis da njega brigajo drazgose in podobne neumnosti…ljudi ki imajo moc zanima samo denar in se vec moci…za drzavljansko vojno je pa vseeno kdo jo je zacel ker vemo kdo jo je koncal in kako…najbrz nebi radi ponovili zgodbe katere rezultat je znan

     • garfi

      no kdo jo je začel in kdo je ni končal
      kaj je znano

     • freedomfighter

      Kdo jo je zacel je stvar debate ceprav lahko recemo da so jo komunisti ker vem da se bos drugace pritozeval meni pa dol visi…koncali so jo pa komunisti…saj o tem joka cela desnica ze zadnjih 70 let…enih res nic ne izuci

     • garfi

      teb dol visi ja
      torej je vseeno, da so jo začeli TVOJI zločinski diktatorski komunisti
      NJIHOVA-TVOJA VOJNA ŠE VEDNO TRAJA
      končala se bo, ko bo prišla na dan resnica in pravica
      ali pa Slovenije ne bo več
      zločini te niso nič izučili IN PRENEHAJ GROZITI BANDIT

     • freedomfighter

      Moji? Pa ti si cisto zmesan…komunisti so globalisti hahaha sploh ne vem ce obstaja vecjo nasprotj…vojna pri nas je koncana.kdo jo je zacel mi je pa vseeno ker nima nobenega vpliva name…pa jaz nikomur ne grozim samo pravim da najbolj za vojno navijate tisti ki jamrate kako se je koncala prejsna…nic vas ne izuci…tvoj komentar je tocno.to.o cem se govoril…za normalne.ljudi se je vojna.koncala in nas niti ne briga ker je od nas tako oddaljena…normalni ljudje se ukvarjamo z izboljsevanjem svojega zivljenja ne jokanjem za ljudmi ki jih nikoli nismo srecali in s katerimi nimamo nic

     • garfi

      hvala za odgovore in gredo v tvojo zdravstveno kartoteko Pacient
      prenehaj se pretvarjati, ker bom popal opozorila na tvoje manipulacije in limanice

     • freedomfighter

      Pretvarjanjem hahah zate se pretvarjam ker mi dol visi za dogodke iz pred 70 let in da ne vrjamem da smo v drzavljanski vojni…in ti meni reces pacient zivis pa v preteklosti in bojujes neko drzavljansko vojno…temu se rece shizofrenija ali pa alkoholizem…pa bednik si tak da brises komentarje ker te je sram kaksne neumnosti govoris….sramota

     • garfi

      vlačite se tja ker imate od tega ogromne koristi oblast in milijarde
      dol ti visi za resnico in pravico zverinsko pobitih, oropanih vsega
      vendar enkrat se vse konča
      tik tak tik tak….

     • freedomfighter

      Jaz se nikjer ne vlacim se mi ni potrebno pa sram bi me bilo da me kdo vidi leta 2019 da se ukvarjam s komunisti in drzavljansko vojno…ne vem pa komu ti tik takas glede na to da je drzavljanska vojna koncana zmagovalec pa znan…kot da bi v ameriki se vedno navijali za drzavljansko vojno…tam je jug poraz in miljon mrtvih izucil pri nas bi pa eni spet radi pristali v jarkih…pa to ni groznja…v drzavljanski vojni ljudje koncajo v jarkih…strelskih ali pa kaksnib drugih…ce imas pa tako bedno zivljenje da si pripravljen reskirati vojno pa to vse pove o tebi ker normalni vsaj zmerno uspesni ljudje se ne pritozujemo…pritozujejo se bebcki in revcki…crncki…migranti itd. Skratka dobro druzbo imas

     • garfi

      demagog
      Židan poziva k revoluciji https://www.youtube.com/watch?v=Vw1KLVYMcA8

     • freedomfighter

      Ne samo demagog…bolnik…kot vsa njegova stranka ce se pozdravljajo s tovarisi in poslusajo internacionalo…koliko ljudi jih voli…5% ?

     • garfi

      freedomfighter garfi • 6 hours ago
      Pretvarjanjem hahah zate se pretvarjam ker mi dol visi za dogodke iz pred 70 let in da ne vrjamem da smo v drzavljanski vojni…in ti meni reces pacient zivis pa v preteklosti in bojujes neko drzavljansko vojno…temu se rece shizofrenija ali pa alkoholizem…pa bednik si tak da brises lastne komentarje ker te je sram kaksne neumnosti govoris….sramota

     • freedomfighter

      Hahaha kar brisi komentarje revcek…vsi naj vidijo

 • freedomfighter

  Posrane garfi je tako brez hrbtenice da brise lastne komentarje ker ga je sram lastnih izjav…zalostno

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!