fbpx

Velika Britanija: Študentka kaznovana s 7260 evri kazni, ker se ni samoizolirala

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

Daily Mail poroča, da je bila študentka iz britanskega Jerseya, Carys Ann Ingram, kaznovana s 7260 evri kazni, potem ko je na Instagramu objavila sliko, kako obeduje v restavraciji, čeprav bi morala po prihodu iz Manchestra v samoizolacijo. 22-letna Ingramova je ob prihodu v Jersey iz Manchestra, namesto, da bi odšla v karanteno, obiskovala restavracije, prijatelje in odšla po nakupih. Iz restavracije, kjer je obedovala, je celo objavila sliko na Instagramu in se tako samoobdolžila.

Carys Ann Ingram, 22-letna študentka iz Jerseya, je bila po poročanju Daily Maila kaznovana s 7260 evri kazni, potem ko se po vrnitvi z obiska pri starših v Manchestru ni samoizolirala. Na letalu s katerim je letela, je bil prisoten sopotnik, pozitiven na koronavirus, zato so jo poklicali in ji naročili, naj se samoizolira, dokler tudi njen drugi test ne bo negativen.

Oblasti je kar nekaj časa niso mogle priklicati na telefon, medtem pa je nekajkrat prekršila ostre ukrepe, saj so jo videli nakupovati, obiskati prijateljico in obedovati v obmorski restavraciji El Tico, iz katere je na Instagramu objavila tudi fotografijo. Sodišče jo je kaznovalo s 660 evri kazni za prvi prekršek, ko je nakupovala in 6600 evri za naslednje tri prekrške: obisk prijateljice, obedovanje v restavraciji in nedosegljivost za oblasti.

Caroline Maffia, strateška vodja za sledenje, nadzor stikov in izvrševanje, je dejala, da se ji zdi obžalovanja vredno, da nekdo ogroža zdravje drugih otočanov, potem ko je bil obveščen o potrebi samoizolacije. Obenem je povedala, da ta denarna kazen dokazuje, da mislijo resno s pregonom tistih, za katere se ugotovi, da kršijo zakon. Vsakdo, ki je bil v neposrednem stiku z okuženim, mora razumeti pomen upoštevanja nasvetov o javnem zdravju in spoštovanja zakona.

Aleš Ernecl