fbpx

[Video] Velika eksplozija v Madridu! Število žrtev neznano!

Posledice eksplozije v Madridu (foto: Twitter)

V sredo, 20. januarja 2021 je prišlo do velike eksplozije v španski prestolnici. Trenutno še ni znano število mrtvih in ranjenih. Dve osebi naj bi bili pogrešani. Ravno tako ostaja neznanka vzrok eksplozije zaradi katerega se je podrl del zgradbe v središču Madrida.

V sredo, 20. januarja 2021 okoli 15h je središče Madrida stresla močna eksplozija, v kateri so bili uničena tri nadstropja stavbe v okrožju La Latina. Na prizorišču eksplozije se nahaja devet gasilskih brigad in 11 rešilcev, prizorišče eksplozije pa je že ogradila policija.

El Pais poroča, da so oblasti z območja že evakuirale sosede in mimoidoče. Vzrok eksplozije še ni znan. Nekateri lokalni mediji poročajo, da naj bi šlo za ekplozijo, ki je bila posledica puščanja plina, a po poročanju Reutersa uradne oblasti tega niso potrdile.

https://twitter.com/radio5_rne/status/1351895626364157956

Po trditvah očividcev se poleg zgradbe v kateri je prišlo do eksplozije nahaja dom starejših občanov. V eksploziji naj ne bi bil poškodovanj nihče od prebivalcev doma, so sporočili upravniki DSO in poudarili, da so stanovalce že namestili v bližnji hotel.

Oblasti so po pisanju DW potrdile, da je bilo več ljudi v eksploziji ranjenih. Po poročanju La Vanguardia sta najmanj dve osebi pogrešani. Ena od prič eksploziji, naj bi na tleh videla ležati truplo.

Uničena stavba naj bi pripadala cerkvi, poroča Telemadrid. “Duhovniki, ki živijo na petem in šestem nadstropju so v redu. Skušamo najti prostovoljca, ki je delal z nami,” je za medije sporočil glavni vikar. Uničena stavba je bila del verskega kompleksa ki je nudil izobraževanje za duhovnike, brezdomcem pa omogočal brezplačne obroke.

Gasilci naj bi že preverjali ali so v eksploziji bili poškodovani tudi zidovi dveh sosednji stavb, ena med njimi je ravno dom za ostarele. Viri iz vrst policistov naj bi namigovali, da je do eksplozije prišlo med preverjanjem plinske napeljave v stavbi, ki je del cerkve Virgen de la Paloma.

Po poročanju RT naj bi v eksploziji umrla dva človeka.

 

Ivan Šokić