fbpx

Veliki poglavar islamske veroizpovedi dovolil možem pojesti ženo, če so lačni ali sestradani?!

Veliki mufti, Foto: Youtube

Mufti Savdske Arabije Sheikh Abdul Aziz Al-Sheikh je proglasil novo fatvo (zakonsko obvezujočo odločitev za muslimane). Kljub vsem grozotam islama ne boste verjeli, kaj je tokrat na um prišlo savdskemu muftiju. Možu, ki je zelo lačen ali pa se boji stradati,  je dovolil, da poje svojo ženo.

Ta ogabna določba je zdaj zakoniti dela šeriatskega prava. Po določbah šarije lahko moški zdaj pojejo dele ženinega telesa, da si potešijo lakoto. Savdski mufti trdi, da to dokazuje žrtvovanje žensk in poslušnost možu. Odraža pa tudi ‘željo’ žene, da postane ‘eno’ z možem.

Je fatva resnica ali izmišljotina?
Pred tedni je ta mufti prav tako razglasil fatvo, s katero je legaliziral poroke mladoletnih oseb. Veliki mufti Savdske Arabije je poglavar šeriatske zakonodaje in tako njegovi razglasi veljajo kot zakon. O sami fatvi, ki dovoljuje jesti žene, pa so se že razpisali arabski mediji. Nekateri trdijo, da je zgodba izmišljena in da je to napad šiitov na sunite. Ni pa povsem jasno, kdo ima prav, saj gre za notranji obračun med različnimi islamskimi frakcijami.

Ko so muftija vprašali, ali je res, da je razglasil fatvo, ki dovoljuje jesti žene, je ta dejal: “To so poskusi naših sovražnikov, da bi zavedli družbo od glavnega cilja, da muslimani vsega sveta držimo skupaj. To so tudi poskusi, da bi umazali islam, ki spoštuje človeško življenje in nikoli ne razlikuje med moškim in žensko.”

Če niste opazili, mufti nikjer v svoji izjavi ni zanikal, da je fatvo izdal. Več kot jasno pa je, da se je lagal, kot pes teče. Islam, ki pobija na tisoče ljudi po svetu, spoštuje življenje? Islam, ki posiljuje ženske, jih zasužnjuje in tlači, ne razlikuje med moškimi in ženskami? Mufti je ali vrhunski lažnivec ali pa se mu je popolnoma zmešalo!

A. R.