Veliki “zmagovalec” Trumpove nagrade za najbolj lažne novice 2017 je CNN

Donald Trump (foto:epa)

Ameriški predsednik Donald Trump je objavil seznam dobitnikov nagrade za najbolj lažne novice 2017. Na seznam “nagrajencev” so bili uvrščeni mediji, ki so o ameriškem predsedniku širili najbolj lažne stvari in so, namesto da bi poročali o dejstvih, raje napletali lastne zgodbe, za katere se je pozneje vedno izkazalo, da so bile brca v temo.

Veliki “zmagovalec” Trumpove nagrade za najbolj lažne novice 2017 je brez dvoma CNN, ki je domov odnesel kar štiri. Na drugem mestu je z dvema omembama New York Times, medtem ko so si samo eno omembo prislužili novinarji Washington Posta, ABC, revije TIME in Newsweeka. Skupna nagrada je šla vsem novinarjem, ki so lažno poročali o ruski vpletenosti v ameriške volitve in celo leto pri življenju ohranjali zgodbo, ki ni bila nič drugega kot kup praznih upov in razočaranj ter neuresničenih sanj Trumpovih nasprotnikov.

Izraz lažne novice, t. i. “fake news”, se je prvič pojavil po izvolitvi ameriškega predsednika Trumpa. Mainstreamovski mediji, ki so vse do takrat stalno pljuvali in podcenjevali Trumpa, so iskali dežurnega krivca, ki bi lahko bil odgovoren za poraz Hillary Clinton. V svoji samozaverovanosti niso niti pomislil, da bi se lahko del odgovora skrival v njihovem malomeščanskem odnosu do celinskih delov ZDA, do katerih je obalna elita začela kazati odprti prezir. Če kdorkoli zasledi podobnost med ameriškimi mainstreamovskimi mediji in našim režimskimi, ne bo daleč od resnice.

CNN je zmonitral posnetek, da bi se zdelo, kot da je predsednik Trump nalašč stresel ribjo hrano in ne na pobudo japonskega premierja Šinza Abeja. (vir: GOP)

Čeprav so levoliberalni ameriški mediji prvi uporabili izraz lažne novice za označevanje poročanja, ki se ni ujemalo z njihovim pogledom na svet, so Trumpovi podporniki hitro udarili nazaj, ko so izraz lažne novice vzeli za svojega. S tem je izraz postal sopomenka za lažnivo, površno ali nedosledno poročanje. Kako učinkovit je bil tak retoričen udarec, pove tudi dejstvo, da po zadnjih raziskavah, ki jih je opravila agencija Gallup, samo še 32 odstotkov vprašanih zaupa v poročanje mainstreamovskih medijev.

K temu je pripomoglo tudi Trumpovo neumorno udrihanje po njegovih političnih nasprotnikih med novinarji na družbenem omrežju Twitter. Čeprav gre številnim novinarjem Trumpovo vedenje v nos, pa podatki kažejo, da Trump privablja gledalce in bralce, zaradi česar so njegovi nasprotniki obsojeni na parazitiranje.

Svoj lonček je pristavil tudi spletni portal Breitbart, kjer so skupaj s hudomušnimi nazivi in utemeljitvami podelili svojo različico Breitbartovih nagrad za lažne novice najbolj “zaslužnim” novinarjem v 2017. Z njimi so pri Breitbartu okrcali svoje stanovske kolege in spomnili na vse nebuloze, ki so jih pripadniki levoliberalnih medijev zagrešili v zadnjem letu.

TIME je lažno poročal, da je predsednik Trump iz ovalne pisarne odstranil doprsni kip Martina Luthra Kinga. (vir: GOP)

Trump je ob koncu izpostavil še vse uspehe svojega prvega leta za krmilom ZDA. Navedel je, kako je v času njegovega predsedovanja v ZDA nastalo dva milijona novih delovnih mest, kako je imenoval konservativnega dr. Neila Gorsucha na položaj vrhovnega sodnika, kako je v času njegovega predsedovanja ISIS na begu, potem ko je doživel poraz v Siriji in Iraku, ter kako je sprejel davčno reformo, ki bo veliki večini Američanov znižala višino davkov.

Ivan Šokić

 • Caetano

  Dobra ta ideja s ”trumpiji”. Bravo Jaka! Naj vrag pobere filoislamistično medijsko greznico!

 • OrangeHitler

  ah ja…
  od človeka, ki trdi, da je iznašel izraz “fake”, drugega ni za pričakovati.
  Borec za svobodo govora in odpravo politične korektnosti….dokler ta “svoboda” ne vključuje postavljanje neprijetnih vprašanj in spraševanje o njegovi mentalni trdnosti. Sicer je pa že sam zagotovil, da je “stabilen genij”, tako da mislim, da je s tem stvar rešena.

  • freedomfighter

   on je eden tisstih klasicnih zafrostrirancev ki cele dneve govori koliko ima denarja in moči…a ste že kdaj slišali govorit te res vplivne in bogate kot sta gates in tusk o tem koliko denarja in moči imajo ne ker jim tega ni treba govorit ker vsi vedo in njun ego ni odvisen od samohvale…samohvala je za tiste ki so preslabi da bi jih drugi hvalili in trump od kar je poslovnež je isti vsem govori kaj ima koliko ima kaj zmore…no zgoraj našteta sta veliko vplivnejša od njega pa se ne hvalita s tem ker nimata nekih frostracij

   • OrangeHitler

    prav žalostno je opazovati nekatere, ki mu jedo iz njegovih majcenih ročic. Dali so se prepričati, da je proti politični korektnosti, za svobodo govora, proti trgovinskim sporazumom, anti-globalist, uspešen poslovnež, verni so se dali celo prepričati, da je katolik, phahaha…..
    žalostno žalostno, kako so nekateri vložili prav vse delnice v njega in so sedaj prisiljeni ga braniti za popolnoma vsako stvar.

    • garfi

     double fake news

     • janez cepec

      double kreten si ti

     • garfi

      kaj si šele potem ti
      aja KurĆanist

     • OrangeHitler

      haha rjavi nosek

     • garfi

      oranžni fake news and real hitler

  • garfi

   fake news

   • OrangeHitler

    si se izgubil očitno… pot nazaj v janševo rit je nazaj in levo

    • garfi

     on je levičar
     kaj si potem ti

 • freedomfighter

  hahaha meni je najbolj smešno ker tip ki se skoraj vedno laže in prireja resnico pravi drugim da so fake news…se strinjam sicer da lazejo in guljufajo te mediji ampak tako prirejat resnice kot je trump je se slo komunisti ne znajo in vsak ki ne piše kot on hoče je fake news

  • garfi

   fake news

 • Olga_10

  Razočaranje! Pa tako smo si želeli nagrade na naši TV v službi resnice!

  • garfi

   KurĆanisti ste osvobodili rtvslo in ste svetovni prvaki v lažeh
   pljunki kot
   Trump je “svojeglav”
   grozi
   dela samo za bogataše
   povezan je s putinom in istočasno ima slabe odnose z rusijo
   šurc-lipušček-žitnik press

  • Olga_10

   Zloraba Nicka! Antifašist na delu! Beda! Hanzi ni vredna niti, da jo pes poščije!

 • Artur
 • garfi

  očitno ne posluša rtvZLO
  poslušajte ponovno nabijanje v povsem leviĆarski oddaji studio ob 17h 88Mhz 91.8Mhz
  KurĆanisti so osvobodili rtvslo in so svetovni prvaki v lažeh
  pljunki kot
  Trump je “svojeglav”
  grozi
  dela samo za bogataše
  povezan je s putinom in istočasno ima slabe odnose z rusijo
  šurc-lipušček-žitnik press

 • janez cepec

  ta kreten bi si lahko nagrado dodelu sm seb

  • garfi

   fake news

 • garfi

  leviĆarji=fake news=rtvZLO=poptv=planettv=akanal=

 • Olga_10

  Bravo Trump! Vztrajno in odločno napreduje in razgalja vso bedo levičarstva! Vse spoštovanje!

 • Zaskrbljen

  Vcasih se poraja vprasanje, ali je ta forrest trump klovn ali igra klovna ali mu je naroceno naj igra klovna.

 • Caetano

  Tudi filoislamistično trobilo Rtv mmc mora priznati, da ameriško gospodarstvo pod Trumpom dosega velike uspehe. Ne povedo pa da pod Clintonovo bi država zašla v stagnacijo, ker bi odprli na široko vrata islamizaciji. Skušajo pa blatiti zunanjo politiko g. Trumpa. To počnejo na način, da jim je lahko hvaležna tudi Muslimanska bratovščina.

  http://www.rtvslo.si/svet/prvo-leto-predsedovanja-trumpa-gospodarski-kazalci-odlicni-mednarodna-politika-porazna/443618

 • Caetano

  Znani konservativni komentator g. Rush Limbaugh o tem kako so levičarski protestniki proti Trumpovi prepovedi islamske imigracije v ZDA iz skrajno rizičnih držav del širše strategije Obamove demokratske stranke. Ta strategija je bila v naprej pripravljena, kot plan B, finančno podprta s strani Sorosa. Vse poteze patriota Trumpa je treba po tej strategiji prikazovati, kot da niso legitimne. Taka naj bi bila tudi njegova izvolitev neligitimna – ”teorija zarote”, da so ga spravili na oblast Rusi z vmešavanjem v ameriške volitve, ki jo propagirajo vodilni mediji ipd.

  https://www.youtube.com/watch?v=6uWdUY16w0A

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!