fbpx

Velikonočni masaker v Clevelandu: Morilec streljal na 15 ljudi in starejšega moškega, posnetek pa objavil na Facebooku

Policija v Clevelandu je na lovu za morilcem, ki je posnel umor starejšega moškega in ta grozljiv videoposnetek objavil na družbenem omrežju Facebook. Okrutni revolveraš je pri tem še zatrdil, da je skupno ubil 15 ljudi, saj je streljal v nekem nočnem klubu in jih 14 ranil, eden pa je umrl.

Posnetek prikazuje, kako se 37-letni Steve Stephens na velikonočno nedeljo pelje z avtomobilom znamke Ford, ga zapusti in ustreli nedolžnega mimoidočega, 74-letnega Roberta Godwina v Clevelandu, nato pa preko aplikacije Facebook live zatrdi, da jih je zaklal še 14. Vseeno pa je zaenkrat potrjena le ena smrt, in sicer moškega, ki se je nedolžno sprehajal.

Robert Godwin (Foto: Screenshot, Dailymail).

Po objavi posnetka, za katerega policija trdi, da je resničen, je bil izdan nalog za Stephensonovo aretacijo. 37-letnik naj bi bil v Ohiu, kjer so oblasti v visoki pripravljenosti.

Povod za krvavo početje je njegovo nekdanje dekle
Stephens je še zapisal, da je zamočil in za streljanje okrivil svojo nekdanjo partnerico Joy Lane. V objavi je še zapisal, da bo z masakrom prenehal le, če ga bo poklicala Joy Lane ali njegova mati. Zaradi tega je njegovo nekdanje dekle trenutno v zaščitnem priporu, kjer je dejala: “V razmerju sva bila več let. Žal mi je, da se je vse to zgodilo. Moje srce in molitve poklanjam družinskim članom žrtev.Dodala je še, da je bil Steve res prijazen fant ter da je bil radodaren do vseh. “Bil je prijazen in ljubeč do mene in mojih otrok. To je zelo težko obdobje zame in za mojo družino. Prosim, da v tem trenutku spoštujete našo zasebnost.”

Steve Stephens je po umoru na Facebooku objavil fotografijo, na kateri je skupaj z nekdanjim dekletom Joy Lane (Foto: Screenshot, Dailymail).

Ker pa videoposnetek prikazuje grozljivo dejanje, so vsebino s Facebooka umaknili. Dailymail še poroča, da je tiskovni predstavnik Facebooka dejal: “Zelo se trudimo, da bi bil Facebook varno okolje. V nujnih primerih, ko obstaja neposredna grožnja za fizično varnost, smo v stiku z organi pregona.”

Morilčeva mati Maggie Green pa je povedala, da jo je Stephens poklical v soboto in ji dejal, da bo, če ga bo še enkrat videla, to čudež.

Steve Stephens (foto: epa)

Medtem ko se Stehpens prosto giblje po Ohiu, pa so ljudje pretreseni in zgroženi, ker ne vejo, kaj bo njegov naslednji korak. Samo upajo in molijo lahko, da bo aretiran v najkrajšem možnem času.

I. K.