fbpx

Verjamete? Transseksualni plavalec trdi, da je boljši od preostalih konkurentk zaradi trdega dela

Transsekualni plavalec Lia Thomas. (Foto: posnetek zaslona)

Na desetine ameriških odvetniških družb se je postavilo v bran transseksualnemu plavalcu po imenu Lia Thomas. Trdijo, da je njegov uspeh posledica “trdega dela”, ne pa biološkega spola. Njegove konkurentke so namreč biološke ženske. 

Plavalec Lia Thomas je še vedno biološki moški, ki pa je zadostil minimalnim standardom za priznanje njegove preobrazbe v žensko. V tekoči sezoni pa se je pridružil ženski ekipi plavalk UPenn, medtem ko je bil pred tem skoraj tri leta član moške ekipe. In karierno je vzcvetel (postal pravi superwoman), odkar se je pridružil ženski konkurenci, poroča Breitbart.

Časopis The Daily Pennsylvanian, v katerem je bil o njem objavljen članek, pa vztraja, da Thomas letos ni uspel, zato ker je transspolnik, marveč zaradi “trdega dela”, ki ga je vložil v svojo dolgoletno plavalsko kariero, in ker se končno počuti dobro v svoji koži ter lahko tekmuje v športnih disciplinah, ki jih obožuje. Sicer pa plava vse od petega leta starosti.

Za njim je neverjetna sezona, ki je sledila po enoletnem premoru. Zmagoval je na različnih dogodkih in podiral rekorde v ženskih disciplinah. Njegove podporne odvetniške skupine, ki stojijo za vsemi transseksualnimi športniki, pa stojijo trdno za njim. Opozarjanje na nepravično športno konkurenco pa razglašajo za napad na pravice transseksualcev. Ob tem pa zanemarjajo biološke danosti teh oseb.

Domen Mezeg