fbpx

Verske manjšine pozvale pakistansko vlado k njihovi zaščiti in k zaščiti žensk!

Pakistan, Islamabad (Foto: STA)

V Pakistanu so verske manjšine tamkajšnjo vlado z memorandumom pozvale k zaščiti njihovih pravic in k spoštovanju pravic žensk. A vprašanje je, če bo država Pakistan, znana sponzorka terorizma, njihovim pozivom sploh prisluhnila!

Pakistanske verske manjšine so predsedniku vlade Imranu Khanu predložile memorandum v desetih točkah, v katerem so ga pozvale k sprejemu politik za zaščito manjšin in žensk. V državi s 197 milijoni prebivalcev je sicer 95 odstotkov prebivalcev muslimanov, največjo versko manjšino tvorijo hindujci, sledijo pa ji kristjani. Med podpisniki memoranduma v Karačiju so bili 8. avgusta predstavniki muslimanske, hindujske, sikhovske skupnosti in drugi, iniciativo pa sta organizirala katoliška fundacija, ki pomaga kristjanom po vsem svetu, in predstavnik mirovniške skupine Skupnost Svetega Egidija Tabassum Yousaf, so v sredo poročali na spletnem portalu Vatican News.

Skupna resolucija verskih manjšin posebno pozornost namenja spolnemu nasilju nad ženskami
Skupna resolucija med drugim zahteva, da se poviša minimalna starost deklet pri poroki s 16 na 18 let, poziva pa tudi k vzpostavitvi zveznega ministrstva za verske manjšine in 5-odstotni kvoti za manjšine pri dodeljevanju nacionalnih in mednarodnih štipendij. Prav tako prosijo za prostore za molitve, namenjene verskim manjšinam, v javnih prostorih, kot so zapori, bolnišnice in druge državne ustanove. Yousaf je o tem povedal: “Skušamo se osredotočiti na zadeve v zvezi z našo svobodo, našimi temeljnimi človekovimi pravicami, predsodki in diskriminacijo, ki obstaja predvsem proti pripadnikom verskih skupnosti in pri prisilnih spreobrnitvah žensk, ki pripadajo verskim manjšinam.”

Foto: Pixabay

Pakistan je državni sponzor džihadističnega terorja
A kot so se zdaj odzvali pri portalu Jihad Watch, je država Pakistan sponzorka džihadističnega terorja in se po vsej verjetnosti ne namerava posvetiti reševanju omenjene problematike, prav tako pa naj bi Khan osebno podpiral diskriminacijo proti kristjanom. Prav tako se Khan zavzema za mednarodno prepoved govora, ki ga muslimani dojemajo kot bogokletnega. Da je Pakistan res vse prej kot zgledna država, priča tudi odločitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je lansko leto ukinil pomoč v višini 300 milijonov dolarjev.

Rok Krajnc