fbpx

Ves svet je proti Severni Koreji, komunistična partija iz Sibirije pa njeno brutalno nasilje podpira!

Foto: epa

Čeprav ves svet nasprotuje Severni Koreji in se zgraža nad njenimi jedrskimi poskusi, se komunistom to ne zdi popolnoma nič slabega. Še več, Severno Korejo celo podpirajo in organizirajo srečanja, na katerih omenjeni nasilni državi izkazujejo podporo ter se hkrati upirajo politiki ZDA. Po njihovih besedah je agresivnost države zgolj mit, ki so ga razširili množični mediji. Pravijo, da s Severno Korejo že dolgo prijateljujejo, kar pa nas glede na njihov komunistični značaj niti ne more posebej presenečati.

Aktivisti komunistične partije so v tretjem največjem ruskem mestu Novosibirsk pričeli z različnimi shodi, na katerih se močno usmerjajo proti imperialistični politiki ZDA in izkazujejo podporo ljudstvu Severne Koreje. “Prebivalci in voditelji Severne Koreje si po svojih najboljših močeh prizadevajo za zaščito svoje države pred domnevno agresijo ZDA. Novosibirski komunisti odločno odklanjajo imperialistično politiko ZDA in njene grožnje,” so v sporočilu za javnost zapisali v novosibirskem regionalnem komiteju Komunistične partije Ruske federacije (KPRF) in napovedali upor.

Komunisti so v javnosti dajali tudi izjave o “dolgotrajnih prijateljskih povezavah” med novosibirsko regijo in Severno Korejo. “V novosibirski regiji je stala rojstna hiša heroja korejske demokratične ljudske stranke Yakova Novichenka. Ta je med poskusom atentata s svojim telesom zaščitil Kim Il Sunga.” Namestnik vodje novosibirskega regionalnega odbora KPRF Renat Suleymanov je za tiskovno agencijo RBC dejal, da je skupaj s svojimi tovariši želel ovreči “mit o agresivnosti Severne Koreje“, ki so ga razširili množični mediji. “Imam zelo pozitiven in oseben odnos do te države. Tam sem bil večkrat in poznam dejansko stanje. O Severni Koreji kroži ogromno mitov, ki trdijo, da so Severnokorejci jezen in žalosten narod,” je dejal. “Ta shod ne podpira medijskega predstavljanja Severne Koreje, ampak tamkajšnje prebivalce in državo, ki se bori z agresivno politiko ZDA.”

Kim Jong Un in Donald Trump (Foto: epa)

Trump obljubil, da bo Severno Korejo popolnoma uničil, a so jo te besede še bolj okrepile
Suleymanov je na shodu opozoril javnost, da bodo v primeru, če ZDA uspešno uničijo Severno Korejo, svoje vojaške baze namestili le 70 kilometrov vstran od ruskih meja. Najnovejši severnokorejski jedrski in raketni poskusi so razlog nujnega zasedanja sveta ZN za varnost. Poskusi so ZDA izzvali do te mere, da je Donald Trump obljubil, da bo Severno Korejo “popolnoma uničil” v primeru, če ga bo ta prisilila braniti ZDA ali njene zaveznike, poroča RT. Izjavo so takoj pospremili z ostrimi kritikami, ne le severnokorejskih diplomatov in uradnikov, ampak tudi ameriških zaveznikov, vključno z nemško kanclerko Angelo Merkel. Severnokorejski vodja je v odgovoru na grožnjo obljubil, da bo Trump “drago plačal” svoje besede in dodal, da so ga njegove pripombe “prepričale, ne pa prestrašile ali ustavile. Zdaj sem prepričan, da je pot, ki sem jo izbral, pravilna in ji moram slediti do konca“.

Putin zagovarja miren dialog
V začetku meseca je ruski predsednik Vladimir Putin novinarjem povedal, da sankcije in vojne grožnje ne bodo pomagale in s tem ne bodo odvrnili voditeljev Severne Koreje od izvajanja raketnih in jedrskih programov. To ne bo mogoče že zato, ker sta jih primera Irak in Libija prepričala, da je jedrsko zastraševanje edini način zagotavljanja lastne varnosti. “V takšnih razmerah je povišanje vojaške histerije nesmiselno in predstavlja slepo ulico ter povzroča brezizhoden položaj,” je dodal. “Lahko bi vodila do svetovne katastrofe in izgube številnih človeških življenj.” Po njegovih besedah “zadeve s Severno Korejo ne moremo rešiti drugače, kot z mirnim dialogom“.

A. L.