fbpx

Vezanje z vrvjo: Mlada mamica umrla, ker se je med spolno igro okužila z bakterijo, ki je dobesedno požrla njeno roko

Foto: youtube

Mlada mamica je umrla zaradi redke mesojede bakterije, ki jo je dobila med “nedolžno” spolno igro, zdravnik pa jo je odslovil, češ da si je samo zvila zapestje.

23-letna Katie Widdowson je odšla na urgenco, potem ko je v levem zapestju čutila strašne bolečine. Očitno je bilo, da si ga je poškodovala, medtem ko jo je njen fant Dean Smith med spolnimi igricami v postelji zvezal z vrvjo. Zdravniki njenih bolečin niso jemali resno, dejali so ji le, da si je izpahnila zapestje, in jo s tabletami proti bolečinam napotili domov. A naslednji dan ni mogla roke, na kateri so se pojavili črni mehurji, niti premakniti, zato je odhitela nazaj v bolnišnico. Tam pa je v vsej tragiki dane situacije doživela še srčni napad in bila le nekaj trenutkov po prihodu v bolnišnico razglašena za mrtvo. Kasnejši izvid je pokazal, da je Katie dobila nekrotizirajoči fasciitis, smrtno nevarno bakterijo, ki jé meso.

Njena družina za smrt Katie krivi bolnišnico, saj je ob prihodu ni pregledalo izurjeno medicinsko osebje, temveč mlad zdravnik iz Indije, ki je v Veliko Britanijo prišel le štiri mesece pred tem dogodkom. Z njenimi najbližjimi se strinja tudi mrliški oglednik, ki je dejal, da bi jo morali napotiti na opazovanje in nadaljnje preiskave. “Te pa niso bile izvedene. Če bi Katie ostala v bolnišnici, je jasno, da bi se izognila smrti. Ni ji bila zagotovljena osnovna zdravniška pomoč. Njena smrt je posledica nekrotizirajočega fasciitisa, kar je posledica malomarnosti.”

Je imela medicinska sestra prav?
Njen 25-letni fant Dean je na sodišču dejal, da sta se med spolno igrico zvezala z vrvmi, kar sta povedala tudi zdravniku, ki pa temu ni posvetil nobene pozornosti. Katie je sicer živela z njim in njunim sinčkom. Njena mama, 54-letna Trish Widdowson, pa je razkrila, da se je usodna strastna noč zgodila na novoletni dan. “Na novoletni zabavi sta bila do 5. ure zjutraj, ko sta prišla domov. Nato sta imela spolne odnose in ona je bila zvezana. Bila sta ljubeč par in nikogar naj ne briga, kaj se je dogajalo za zaprtimi vrati. Njeno zapestje je bilo poškodovano, naslednji dan pa je bila roka videti grozljivo. Nad palcem je bilo videti črno piko in menimo, da je bakterija tam začela svoj pohod. Dejansko sploh ni pomembno, kaj je povzročilo škodo, ker to ni tisto, kar jo je ubilo. Ko je odšla v bolnišnico, je bila njena roka močno rdeča, kot bi imela sepso, ampak je zdravnik iz Indije to prezrl. Ob prvem pregledu je medicinska sestra storila, kar se od nje pričakuje – izmerila njeno temperaturo, krvni tlak in srčni utrip, in vse je bilo nenormalno. Mlademu zdravniku je povedala rezultate, vendar jih ni zabeležil. Vedela je, da je nekaj hudo narobe, zato je šla k višjemu zdravniku, saj je mislila, da ima Katie nek sindrom, vendar je tudi ta rekel, da si je le izpahnila zapestje.”

Ko se je naslednji dan Katie vrnila v bolnišnico, je doživela srčni napad. Pred tem je tarnala zaradi bolečin, ki jih je čutila vse od zapestja do leve dojke. Njena roka je bila popolnoma mrtva, po njej ni niti več tekla kri.

Njen fant je še razkril: “Bila je čudovita mama najinemu sinčku in bila je velik človek – vse bi naredila za vsakogar. Srečala sva se 19. maja 2012, na neki zabavi naju je predstavil prijatelj, in zagotovo je to bila ljubezen na prvi pogled. Izgubil sem ljubezen svojega življenja, izgubil sem vse.” Bila sta tudi zaročena in sta tudi že načrtovala poroko.

M. S.