[Video] 6 mrtvih v ruskem terorističnem napadu na gledališče

Ena izmed žrtev napada na gledališče. Ob pokojni sedi mož. Vir: Twitter.

Ruske sile so v napadu na gledališče v mestu Černigov po zadnjih podatkih povzročile 6 smrtnih žrtev in 11 ranjenih. Vse žrtve so bili civilisti, med njimi tudi otroci. Zgodnje informacije so že potrdile ukrajinske oblasti, na napad pa se je odzval tudi ukrajinski predsednik Zelenski. 

“To pomeni živeti ob teroristični državi. Proti temu združujemo ves svet. Danes je ruska raketa zadela srce Černigova. Trg, univerza in gledališče. Rusija je navadno soboto spremenila v dan bolečine in izgube. Obstajajo žrtve. Moje sožalje vsem, ki ste izgubili ljubljeno osebo. Na mestu delujejo vse storitve. Reševalci, policija, zdravniki,” je zapisal Zelenski na socialnem omrežju X.

Ukrajinski predsednik je v nadaljevanju zapisa pozval celoten svet, da se upre ruskemu terorju. “Zagotovite Ukrajini dodatna orodja za zaščito življenja. Da bi življenje zmagalo, mora Rusija izgubiti to vojno,” je dejal Zelenski.

Informacije so zaenkrat še skope. Znano je, da je gledališče v mestu, ki je od Kijeva oddaljeno kakih 150 kilometrov, zadel izstrelek. Na spletu se je pojavil tudi posnetek, ki prikazuje trenutek, ko je izstrelek zadel gledališče. Posnetek je povsem po naključju ujel pametni telefon. Videti je je nedolžno civilistko, ki pozira pred gledališčem, nato pa je v ozadju moč videti nenadno in silovito eksplozijo.

Napad je v vmesnem času potrdilo tudi ukrajinsko ministrstvo za notranje zadeve.

Ž. K.