fbpx

[Video] Agresija po levičarsko: tako so stopili v bran protestnici, ki je v republikanskega kongresnika vrgla kozarec!?

Foto: Twitter/Printscreen

Republikanskega kongresnika s Floride, ki se pogosto pojavlja na televiziji kot podpornik ameriškega predsednika Donalda Trumpa, je zadel plastičen kozarec, poln tekočine, ko je v soboto zapuščal mestno hišo. V člana predstavniškega doma ZDA Matta Gaetza je protestnica zabrisala kozarec, levičarji pa so, namesto da bi dejanje obsodili, stopili v bran protestnici, in to samo zato, ker se je spravila nad republikanca, ki se zavzema za pravico do nošenja orožja, kot to določa drugi amandma ameriške ustave. 

Posnetek, ki se je pojavil na spletu, prikazuje, kako republikanec zapušča kavarno, poleg pa glasno protestira 20 ljudi. Videti je mogoče, kako ga v nekem trenutku kozarec, napolnjen z rdečo tekočino, zadene v hrbet. Protestnica Amanda Kondrat’yev, ki je kozarec vrgla, je bila obtožena zaradi lažjega telesnega napada in izpuščena ob plačilu varščine v višini tisoč ameriških dolarjev.

Protestnica preko Facebooka pričela zbirati donacije
Malo pred aretacijo v soboto je bilo mogoče videti Kondrat’yevo z napisom “Gaetz – obriši si kri s svojih rok”, zraven pa je bilo napisano, da je prihodnost otrok lahko varna le, če Gaetz leta 2020 ne bo vnovič izvoljen. Angleški Daily Mail poroča, da je protestnica po izpustitvi pričela z izvajanjem kampanje za množično financiranje na Facebooku. “Nisem prepričana, koliko stanejo sodni stroški, ampak danes sem bila obtožena, ker naj bi domnevno vrgla napitek v kongresnika Matta Gaetza,” je zapisala in dodala, da bodo zbrana sredstva namenjena za sodne in sorodne stroške, razen če bodo donatorji določili drugače.

Republikanci spoštujejo različnost mnenj
V ponedeljek popoldan je zbrala že več kot 1.700 ameriških dolarjev. Incident je na družabnem omrežju Twitter komentiral Gaetz in izpostavil, da je za upočasnitev njegove ekipe potrebno več kot pijača. Po dogodku so iz pisarne Gaetza sporočili, da so na dogodkih Gaetza dobrodošli tudi ljudje z drugačnimi pogledi. Poleg tega so dali vedeti, da če bo kdo napadel koga drugega, lahko pričakuje, da bo aretiran in preganjan po pravni poti z namenom, da se zagotovi varnost vseh udeležencev. “Še naprej izražamo globoko hvaležnost pogumnim uslužbencem organov pregona, ki naše dogodke in našo skupnost redno varujejo.”

Foto: Twitter

Sodeč po valu objav na socialnih omrežjih so bili nasprotniki Gaetza navdušeni nad incidentom. Večina teh je zapisala objave v smislu, da sicer nasprotujejo metanju stvari v ljudi, še posebej metanju mlečnih napitkov, ki jih ponavadi protestniki mečejo v desne politike, da pa naj bi si Gaetz to povsem zaslužil. Demokratka Stephanie Murphy, ki zastopa 7. kongresno okrožje, se je odzvala na val izjav, ki so skregane z vsako zdravo pametjo, in izpostavila, da strogo obsoja napad na svojega kolega Gaetza, kot tudi kakršen koli drug napad na kolega iz kongresa. Po njenih besedah to obnašanje ni le nezakonito, ampak degradira človečnost.

H. M.