fbpx

[VIDEO] Albanski gangsterji osvajajo britanski mamilarski trg: Zaradi svojih objav so celo zvezde družbenih omrežij!

Pripadniki najbolj znane albanske tolpe v Veliki Britaniji, Hellbanianza (Foto: Twitter)

Iz Velike Britanije prihaja zanimiva vest, da so si v zadnjem času albanski gangsterji popolnoma podvrgli tamkajšnji mamilarski trg. Albanci tako predstavljajo že kar desetino vseh tujih jetnikov v britanskih zaporih. To pa še ni vse, prav albanski gangsterji so namreč v Veliki Britaniji znani celo po tem, da na svetovnem spletu objavljajo različne fotografije, iz katerih je jasno razvidno, da posedujejo veliko denarja, orožja in tudi dragih avtomobilov.

Potem ko so albanski gangsterji povsem prevzeli nadzor nad trgovino s kokainom v Veliki Britaniji, Albanci predstavljajo že eno desetino vseh tujih zapornikov v tamkajšnjih zaporih, je po poročanju spletnega portala Mail Online razvidno iz junijskega poročila britanskega ministrstva za pravosodje. Število kršiteljev iz tujih držav se je v Veliki Britaniji v primerjavi s 30. junijem 2018 sicer povečalo za manj kot en odstotek.

Številke so jasne in nedvoumne. Albanci predstavljajo že kar 876 od nekaj več kot 9 tisoč prestopnikov iz tujih držav v britanskih zaporih. S tem so po svoji številčnosti že prehiteli Poljake, ki so nasploh znani po svoji veliki zastopanosti na britanskem otočju. Število Albancev v britanskih zaporih hitro narašča zlasti od leta 2015. Od takrat, ko jih je bilo v britanskih zaporih 475, pa do danes, se je torej njihova zastopanost v različnih ječah Velike Britanije praktično podvojila. Razlog za to je predvsem v dejstvu, da so se dobro organizirani in neusmiljeni albanski karteli povsem uveljavili na britanskem trgu z mamili, kar ima za posledico večje število aretacij Albancev. To pa še ni vse, prav albanski gangsterji so namreč v Veliki Britaniji znani tudi po tem, da na svetovnem spletu objavljajo različne fotografije in posnetke, iz katerih je jasno razvidno, da posedujejo veliko denarja, orožja in tudi dragih avtomobilov.

Za razliko od drugih tolp Albanci svoje dejavnosti ne skrivajo in celo objavljajo na svetovnem spletu
Najbolj znana albanska tolpa, ki se v Veliki Britaniji ukvarja s preprodajo drog, je poimenovana Hellbanianz. Sedež ima v Barkingu v vzhodnem delu Londona, vsako leto pa naj bi v Veliko Britanijo pripeljala za 1 milijon funtov različnih drog. Tri vodilne člane omenjene tolpe so leta 2016 zaprli za skupno 42 let, potem ko jim je policija v operaciji odvzela drogo in mitraljez v vrednosti 6 milijonov funtov. Ne glede na to se je tolpa ohranila pri življenju. Tako svoje tekmece še naprej svarijo, da so “pripravljeni na vojno“, ter veliko objavljajo na YouTubu.

Britanska policija se skuša zoperstaviti albanskim kriminalcem
Na večanje vpliva albanske mafije v Veliki Britaniji se je že odzvala tamkajšnja Nacionalna agencija za kriminal (NCA). Njen tiskovni predstavnik je v povezavi s tem povedal: “Kriminalci iz Albanije so z organiziranim kriminalom v Združenem kraljestvu dosegli velik odmev ter visoko stopnjo vpliva. Ob tem vse bolj širijo svojo mrežo poznanstev, saj imajo dostop do britanskega trga preprodaje mamil, zlasti kokaina.” Ob tem je dodal, da NCA že zbira dodatne obveščevalne podatke ter izvaja operativne dejavnosti v povezavi z razkrivanjem različnih kriminalnih združb, ki jim droge predstavljajo glavni vir dohodka, dobiček pa uporabijo tudi za izvajanje drugih oblik kriminala. “To vključuje trgovino z ljudmi, trgovino z orožjem, korupcijo in pranje denarja, ki vsi po vrsti povzročajo škodo, nasilje in izkoriščanje,” je še povedal.

Rajko Golob