fbpx

[Video] “Ali podpirate Donalda Trumpa?” Policija na Novi Zelandiji začela s preganjanjem miselnih zločinov!

Novozelandska policija začela z nadlegovanjem konservaticev (vir: youtube)

Prebivalci Nove Zelandije se soočajo s policijskimi obiski na domovih zaradi osebnih političnih prepričanj. Enega od zaslišanih je miselna policija vprašala celo, ali podpira ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Povod za policijske obiske na domu ob nedeljah dopoldne je strelski pohod v Christchurchu, ki se je zgodil 15. marca, je po pisanju Summit Newsa povedal novozelandski policist, ki je prišel izprašat Napoleona Arderna.

Ko je Ardern povedal, da namerava pogovor s policisti snemati, pa se ti niso več želeli pogovarjati, temveč so raje odšli. Pri tem niso niti skušali razumeti, zakaj se Ardernu zdi nujno, da pogovor snema, glede na to, da mu niso želeli povedati niti, na podlagi česa sploh z njim opravljajo pogovor. “Določeni ljudje so bili imenovani kot tisti, s katerimi se moramo pogovoriti, in vi ste eden od teh ljudi,” je Ardernu povedal policist.

A Ardern ni bil edini, ki je izkusil, kako izgleda obisk oboroženih pripadnikov varnostnih enot, ki se želijo pogovoriti z vami o vaših političnih prepričanjih. “Vprašali so me, če podpiram Trumpa, vprašali so me, če sem rasist in ali imam prijatelje iz etničnih manjšin,” je povedal YouTuber Cross the Rubicon, ki je dodal, da so ga policisti celo spraševali, ali poseduje strelno orožje.

Njegova žena in hčerka sta bili zaradi izpraševanja policije vidno pretreseni. A to ni bilo dovolj za policijo. V roku enega tedna so se spet oglasili pri njemu doma. Tokrat jih je bilo 15, preden pa so ga zaslišali o njegovih političnih prepričanjih, so celo zaprli ulico. “Skušajo me utišati in me prisiliti v molk,” je povedal nadlegovani.

“Nisem norec, imam zgolj prepričanja, za katera verjamem, da predstavljajo velik del prebivalstva, ki se boji izraziti svoje misli zaradi družbenega izobčenja s strani kulturnih marksistov, ki so povsod,” je povedal YouTuber, ki je bil zgrožen nad dogajanjem na Novi Zelandiji, kjer država od svojih državljanov želi, da oprezajo za slabimi mislimi svojih prijateljev in sosedov.

Ivan Šokić