fbpx

[Video] Ameriški levi fašisti znova v akciji: Z noži, solzivcem in palicami so želeli preprečiti shod domoljubov

Foto: Twitter

Ameriški levičarji so spet poskrbeli za nasilne izgrede na ameriški univerzi Berkeley, kjer že od izvolitve Trumpa za predsednika ZDA ne pustijo drugim državljanom, da bi izrazili svoje politično prepričanje. Na sobotnem ‘Domoljubnem dogodku’ so se spopadli kar s Trumpovimi podporniki in poskrbeli, da je posredovalo 250 policistov, slednji pa so potem pridržali več deset ljudi.

Na zborovanju domoljubnega dneva v Berkeleyju se je zbralo več sto podpornikov ameriškega predsednika Donalda Trumpa, vendar so jih tam kmalu pričakali zamaskirani levičarji, ki so mahali z rdeče-črno zastavo anarhistov in spopad se je začel.

V napadu levičarjev na domoljube je po pisanju Breitbarta moralo posredovati kar 250 policistov. Ti so jih sicer uspeli ločiti med seboj, vendar se je stanje nato samo še slabšalo. Šestnajst ljudi so morali policisti pridržati, devet jih je bilo ranjenih, od tega so jih morali šest odpeljati na zdravljenje v bolnišnico. Obravnavali so celo primer z nožem zabodene žrtve.

Dovolj je levičarskega sovraštva!
Eden od Trumpovih podpornikov je za medije povedal, da je prišel na prizorišče podpreti domoljubni dogodek, vendar so ga kmalu obkrožili protestniki s črnimi maskami in ga napadli s palicami ter solzivcem. “Ti ljudje nenehno povzročajo nasilje in nekdo se jim mora upreti,” je dejala žrtev napada levičarjev, ki so mu razbili glavo.

“Ubijmo Trumpa” (foto: epa)

Fašistoidne posledice pa so doletele še enega udeleženca domoljubnega shoda, in sicer zaradi plakata, ki ga je držal v rokah. z napisom “Dovolj je levičarskega sovraštva”. Zaradi okrvavljene glave so ga morali odpeljati na zdravljenje. “Nekdo me je od zadaj s palico udaril v glavo,” je komentiral ozadje napada in dodal, da je tovrstno nasilje kaplja čez rob nekaterih predrznih skupin.

Tokrat je bila policija pohvaljena, da je bolje preprečila nasilje in uničevanje lastnine kot na preteklih izgredih, ko so povzročili tudi do 100 tisoč dolarjev materialne škode, da o ranjenih nedolžnih Američanih ne govorimo. Z žalostjo se ugotavlja le to, da imajo levičarji večjo pravico do nasilja, kot drugače misleči do svobode govora, kar bi moralo oblast pošteno skrbeti.

https://twitter.com/SorinHadarau/status/853600080238186496

C. Š.