fbpx

[Video] Ameriški predsednik Trump pred več kot 20 tisoč glavo množico tudi uradno napovedal ponovno kandidaturo za ameriškega predsednika

Množica 20.000 Trumpovih podpornikov v Amway Centru v Orlandu na Floridi (vir: twitter)

Ameriški predsednik Donald Trump je na Floridi tudi uradno pričel s kampanjo za ponovno izvolitev. Če je bilo geslo predsedniške kampanje 2016 “Naredimo Ameriko ponovno veliko”, je novo geslo od sedaj “Ohranimo Ameriko veliko”.

“Vsekakor bomo Ameriko ohranili veliko, oh, vsekakor jo bomo ohranili veliko. Še boljšo, kot poprej. Ohranili jo bomo najboljšo doslej. In zato sem nocoj tukaj z vami, da bi uradno naznanil začetek svoje kampanje za ponovno izvolitev za predsednika ZDA,” je naznanil uradni začetek svoje predsedniške kampanje za ponovno izvolitev trenutni ameriški predsednik.

Trump je tekmece iz demokratske stranke označil za radikalne levičarje, ki jih navdihuje sovraštvo in si želijo uničiti Ameriko, ob tem pa je napovedal novo zmago na predsedniških volitvah, ki se bodo odvijale jeseni 2020.

Trump je za 20 tisoč glavo množico v dvorani Amway Center v Orlandu na Floridi pripravil kar 80 minut dolg govor, ki pa je navdušil zbrane. Trumšovi podporniki so namreč govor ob več priložnostih prekinili z vzkliki: “Še štiri leta!”

Še štiri leta
“Cel svet nam zavida stanje našega gospodarstva, ki je v tem trenutku naše zgodovine na najvišji točki doslej. In vse, dokler bo trenutna ekipa ostala na oblasti, bo naša prihodnost neverjetna, žareča in močna,” ni skrival svojega zadovoljstva s svojim delom ameriški predsednik.

Trump se je v govoru osredotočil predvsem na ekonomske teme, ni pa pozabil na svojo zavezo o izgradnji zidu na južni meji ZDA. Ravno tako je poudaril potrebo po večjem nadzoru meje z namenom preprečevanja nekontroliranega prihoda ilegalnih migrantov iz Južne in Srednje Amerike.

“Črtamo pot do miru in stabilnosti na Bližnjem vzhodu, saj veliki narodi nočejo biti neskončnih vojn,” je povedal Trump in s tem sprožil aplavz. Ob tem je izpostavil poraz ISIS v Siriji.

Pri tem je imel po pisanju Breitbarta ključno vlogo zdaj nekdanji obrambni minister Jim Mattis, ki je dal več moči poveljnikom, ki so dejansko na bojišču, kar je omogočilo hitrejše in učinkovitejše sprejemanje odločitev. Posledica je bila uničenje Islamske države v Iraku leta 2017 in v Siriji dve leti pozneje.

Trump se ni izognil nit politično občutljivi temi ameriških medijev levega pola in njihovemu načinu poročanja o prejšnjih volitvah, kakor tudi o njegovem prvem predsedniškem mandatu ter njemu samem.

“Naši radikalni demokratski nasprotniki so polni sovraštva, predsodkov in besa. Želijo vas uničiti in želijo uničiti našo državo, takšno, kot jo poznamo. To ni sprejemljivo in se ne bo zgodilo,” je obljubil Trump.

Ivan Šokić