[Video] Ameriški predsednik Trump pred več kot 20 tisoč glavo množico tudi uradno napovedal ponovno kandidaturo za ameriškega predsednika

Množica 20.000 Trumpovih podpornikov v Amway Centru v Orlandu na Floridi (vir: twitter)

Ameriški predsednik Donald Trump je na Floridi tudi uradno pričel s kampanjo za ponovno izvolitev. Če je bilo geslo predsedniške kampanje 2016 “Naredimo Ameriko ponovno veliko”, je novo geslo od sedaj “Ohranimo Ameriko veliko”.

“Vsekakor bomo Ameriko ohranili veliko, oh, vsekakor jo bomo ohranili veliko. Še boljšo, kot poprej. Ohranili jo bomo najboljšo doslej. In zato sem nocoj tukaj z vami, da bi uradno naznanil začetek svoje kampanje za ponovno izvolitev za predsednika ZDA,” je naznanil uradni začetek svoje predsedniške kampanje za ponovno izvolitev trenutni ameriški predsednik.

Trump je tekmece iz demokratske stranke označil za radikalne levičarje, ki jih navdihuje sovraštvo in si želijo uničiti Ameriko, ob tem pa je napovedal novo zmago na predsedniških volitvah, ki se bodo odvijale jeseni 2020.

Trump je za 20 tisoč glavo množico v dvorani Amway Center v Orlandu na Floridi pripravil kar 80 minut dolg govor, ki pa je navdušil zbrane. Trumšovi podporniki so namreč govor ob več priložnostih prekinili z vzkliki: “Še štiri leta!”

Še štiri leta
“Cel svet nam zavida stanje našega gospodarstva, ki je v tem trenutku naše zgodovine na najvišji točki doslej. In vse, dokler bo trenutna ekipa ostala na oblasti, bo naša prihodnost neverjetna, žareča in močna,” ni skrival svojega zadovoljstva s svojim delom ameriški predsednik.

Trump se je v govoru osredotočil predvsem na ekonomske teme, ni pa pozabil na svojo zavezo o izgradnji zidu na južni meji ZDA. Ravno tako je poudaril potrebo po večjem nadzoru meje z namenom preprečevanja nekontroliranega prihoda ilegalnih migrantov iz Južne in Srednje Amerike.

“Črtamo pot do miru in stabilnosti na Bližnjem vzhodu, saj veliki narodi nočejo biti neskončnih vojn,” je povedal Trump in s tem sprožil aplavz. Ob tem je izpostavil poraz ISIS v Siriji.

Pri tem je imel po pisanju Breitbarta ključno vlogo zdaj nekdanji obrambni minister Jim Mattis, ki je dal več moči poveljnikom, ki so dejansko na bojišču, kar je omogočilo hitrejše in učinkovitejše sprejemanje odločitev. Posledica je bila uničenje Islamske države v Iraku leta 2017 in v Siriji dve leti pozneje.

Trump se ni izognil nit politično občutljivi temi ameriških medijev levega pola in njihovemu načinu poročanja o prejšnjih volitvah, kakor tudi o njegovem prvem predsedniškem mandatu ter njemu samem.

“Naši radikalni demokratski nasprotniki so polni sovraštva, predsodkov in besa. Želijo vas uničiti in želijo uničiti našo državo, takšno, kot jo poznamo. To ni sprejemljivo in se ne bo zgodilo,” je obljubil Trump.

Ivan Šokić

 • Andrej

  Ameriške volitve so bolj zanimive od naših. Tam soočenj ne vodi državna TV, ampak se kandidati sami udarijo.

  • Olga101

   Pri nas ni soočenj, je le kucangoebelsove agitprop s pomočjo prestitutov in zlorabe volilne komisije pri “štetju” (falsificiranju) glasovnic!

  • Stric iz ozadja

   To je mozno ob manjsem stevilu kandidatov (t.j. 2, ostalih itak noben ne smirgla). Ce jih imas 12, jih moras koordinirat.

   • Andrej

    Glavni razlog je v volilni zakonodaji. Tam kljulci odletijo že na začetku.
    Bi se pa dalo tudi pri nas. Vsakemu mikrofon pred usta, določiti čase razprav in ob prekoračitvi izklopiti. Tako bi bila zastavljena prava vprašanja, ne pa tista, ki si jih izmislijo na državni TV in po večini nimajo zveze z realnostjo in nikogar ne zanimajo. Če bi hoteli je že zdaj mnogo možnosti.

    • Stric iz ozadja

     Mikrofon ze lahko izklopis, samo debata ravno tako ni mozna, ce se jih sedem se naprej dere navkljub izklopljenem mikrofonu.

     • Andrej

      Vsakega v svojo škatlo za steklo, komunicirajo le prejo mikrofonov, potem se pa lahko derejo kolikor se hočejo.

   • Olga101

    Po možnosti daš izvenparlamentarno stranko (LMŠ) med parlamentarne na soočenju, tako kot so naredili na Hanzi?

    • Stric iz ozadja

     Se vedno jih imas 8, oz. v sedanjem sklicu 9, kar je prevec.

     • Olga101

      Zakaj pa ne dovolite zvišanja volilnega praga, na 10%?

     • Stric iz ozadja

      Ni v moji pristojnosti, osebno bi ga zvisal na 5%, vendar je za to potrebna sprememba ustave, kjer se trci ob oviro manjsih strank (SNS, Desus, SAB verjetno bi tudi SMC bila proti).

 • Skrajno Desni

  Bravo Trump to mi delaj.

  • Steiermarkt

   Trump je kot Tito: ni nikogarsnja lutka.
   Slava obema.

   • Olga101

    Stainmarkt=Valter Branislav!

    • Steiermarkt

     Podobna zivljenska filozofija.
     Niso vsi Slovenci gledalci crno belih pravljic…

  • Steiermarkt

   Saj ne Trump in ne Le Penova nista skrajno desna.
   Normalna cloveka sta, zelo dalec od skrajne desnice.

 • Steiermarkt

  Takole bo:
  Ce bodo delnice se vedno visoke, tam okrot 25 tisoc ali vec, bo Donald sigurno ponovno izvoljen.
  Ce padejo pod 20 tisoc bo sigurno padel.
  Ce bo nekje vmes pa ne vem.
  ODLIKA DONALDA TRUMPA JE PODOBNO ODLIKAM NASEGA NAJVECJEGA SINU TITA: UPA SI.
  Ta odlika je bila se veliko bolj izrazena pri Josipu Brozu, saj Tito ne bil predsesdnik vojasko najmocnejse drzave nasega planeta, pa je vseeno iz svoje domovine odstarnil Stalina.
  VECNA SLAVA JOSIPU BROZU, SALVINIJU, TRUMPU IN ORBANU.
  Dol z izdajalci kot Fajon.

  • Andrej

   Koliko so že bile delnice pri Titu?

   • Steiermarkt

    SFRJ je imela plansko ekonomijo in ne prostega trga. Delniskega trga ni bilo. Drzava tudi ni izdajala obveznic.
    V ZDA pa so bile delnice konec leta 1945 192, koned 1980 963, danes pa 26 tisoc in pol.

    • Andrej

     Titova Yuga je že davno propadla, ZDA pa še ni in nič ne kaže, da bo. Kar imej svojega Titeja.

     • Steiermarkt

      ZDA verjetno caka se kakih 200 let uspehov, sicer pa da bi tocno vedela bi morala imeti mobi od Boga.
      Ti ga ocitno imas ko si tako pameten.

      Moja stara mati je poznala Andreja Karadzordzevica ki je redno hodil na Bled, mislim da se je tam tudi rodil.
      Reveza ni vec, storil je samomor.

  • Clemen J.

   Kaksen josip broz sej ni čudno da si mogu krent iz amerike.

   • Steiermarkt

    Krent kam?

 • Olga101

  Bravo Trump! Hvala tudi za to, ker tudi evropskim skorumpirancem držite ogledalo! Merkla se že trese!

  • Steiermarkt

   Olga, ce bi se ti preselila v ZDA bi ravno tako bila nesrecna. Nic ti ne bi pomagalo, razen psihoterapija proti Olgizmu.

   KDO SO OLGISTI?
   Olgisti so ljudje brez notranje energije ki v zivljenju dosezejo malo. Ne gre samo za lenobo pac pa za strah pred novostmi.

   Ker v zivljenju dosezejo malo so Olgisti nezadovoljni, vendar svoje neaktivnosti ne korigirajo, ker krivca za svojo pasivnost vedno najdejo izven sebe.

   Za casa komunizma, ko kritiziranje komunistov ni bilo priporocljivo, je tipicen Olgist krivce iskal med druzinskimi clani. Najbolj priljubljeni krivci v komunistnici Sloveniji so bili zivljenski partnerji, zlobne tasce, in se zlobnejsi skodozeljni sodelavci ki so zrtvam metali polena pod noge. Kdor ne verjame naj malo pobrska po starih izvodih Nedeljskega dnevnika, zlasti rubrike kot kramljamo s psihologom in rubriko ocetje, sinovi, matere in tasce.

   Ko je komunizem izgubil svojo moc so Olgisti obrnili plosco in nenadoma odkrili da so za njihovo pasivnost in zamorjenost krivi mrtvi komunisti (Tito, Kardelj in Macek), upokojeni komunisti (Kucan) in istospolni.

   Olgisti s svojim laznjivim pogledom na svet najbolj skodujejo sami sebi, saj svoje pasivnosti nikoli ne pozdravijo. Se bolj pa skodijo svojim otrokom ki jih ze v rani mladosti naucijo da je za vse slabo kriv nekdo drug. S tem Olgisti tudi svoje otroke spremenijo v Olgiste in zacarani krog se vlece iz roda v rod.

   Olgistov je najvec v drzavah vzhodne Evrope kjer je nekoc vladal komunizem in ljudi naredil pasivne. Med Olgisti je vec zensk kot moskih.

   Olgisti praviloma ne marajo uspesnih Slovencev to pa zato ker jim uspesni sorojaki kazejo na to da je vzrok za neuspeh v njih samih in ne v mrtvih komunistih, Kucanu ali istospolnih Madagaskarja. Se posebej gre Olgistom v nos uspeh potomocev nekdanje komunisticne elite ki je uspela v kapitalizmu. Olgist namre odpusti vse, samo ne uspeha drugega Slovenca.

   • Olga101

    Vsevednost in pravica do edine “resnice” je lastnosti levičarjev! Danes Slovenijo poseljujejo z divjaki proti volji ljudi, saj edino oni vedo, kaj je za Slovence dobro!

    • Steiermarkt

     Se popolnoma strinjam.
     Samo z igranjem kalimerov in s stetjem kosti SDS in Oglisti nikoli ne bodo v vladajoci koaliciji. Pa vam prisocim. Tudi sama sem volila SDS.

     • Olga101

      Nikoli ne igram kalimera! Sem aktivna, uspešna in vedno hodim na volitve! Res pa je, da strank ne menjam kot spodnjic in ne zaupam “novim” obrazom!

     • Steiermarkt

      Ce kje srecas Janeza Janso mu daj malo mojih postov.
      Samo koristilo mu bo…
      Stare zamere ne koristijo nikomur.
      Samo za kaj takega moras biti drugacen clovek.
      Ne smes biti Olgist.
      JJ in ti pa sta tipicna Olgista.

     • Olga101

      Moram vas razočarati, ne hodim k JJ, ne hodim v Murgle! Imam svojo glavo!
      Vem pa, da je zaupati levičarjem v katerikoli obliki, pot v prepad!

     • Steiermarkt

      Levicarji prodajajo sanje. Spominjajo me na Nigeria scam.
      Vprasaj pa se zakaj desni nimaste oblasti?
      Zaradi Olgizma…

     • Olga101

      Zaradi zlizanosti medijev z murglami (kucangoebelsov iagitprop) – spomnite se izključevanja in zaradi skorumpiranega pravosodja, ki je zlorabljeno v politične namene! Primerov je nešteto! Padajo tudi pred ESČP!

     • Steiermarkt

      Jansa ne bo zmagal, ker se ne obnasa tako kot Trump.
      Ce bi se Trump obnasal tako jot Jansa, Americani ne bi NIKLOI zanj volili.
      Ljudje ne marajo Olgistov. Ljudje hocejo zmagovalce.
      Ce bi Josipb Broz bil Olgist, bi izginil v Stalinovih gulagih…

     • Olga101

      Josip Broz je bil komunistični zlocinec!

     • Steiermarkt

      Ze mogoce. Svet je poln morilcev. Samo ce bi bil Josip Broz svetnik in demokrat takrat nikoli ne bi imel oblasti. Nasi narodi niso bili zreli za demokracijo. Da ni bilo Tita bi pac imeli Stalina. Bili bi jebena stranka tako kot vse druge komunisticne drzave. Od teh zmo ziveli neprimerno boljse zaradi morilca Tita. Tito je moril iz potrebe, Stalin pa iz paranoje in mascevalnosti.
      Kaj o morilcih meni vas idol Donald Trump:
      https://www.youtube.com/watch?v=0VPJ_CAoQm8

     • Steiermarkt

      Josip Broz je bil komunisticni zlocinec.
      Zopet tipicna izjava Olgistov.
      Zakaj Olgisti radi govorijo o zlocincih?
      Zato ker jim to sluzi kot izgovor da sami niso aktivni.
      Takole gre:
      “Ker je Tito bil zlocinec, in ker je Slovenija se vedno okuzena s tem zlocinskim sistemom, se nicesar ne da narediti za boljsi jutri…
      ZATO SEM LAHKO SE KAR NAPREJ PASIVEN IN OSTAJAM OLGIST…. Preteklost je premocna da bi jaz zacel ustvarjati…

 • Steiermarkt

  Pa se tole, Americani imajo radi sami sebe in vedno na koncu naredijo samo to kar koristi njim.
  Slovenci smo pac narod hlapcev ki se trudi da bi ugajal tujcem. Zato nas lasten interees v Sloveniji ni pomemben. Pomembno je kaj si o nas mislijo drugi.
  Jebe nas tudi dejstvo da imamo veliko prevec strank. Americani imajo dve, mi pa koliko?

  • Olga101

   Američani morajo za prezivetje delati, Slovenci najraje parazitirajo! Poglejte novi sklic parlamenta (veliko celo z zavoda za zaposlovanje in iz hiše prestitucije)!

   • Steiermarkt

    Ja tako je.
    Ker pa se z delom v ZDA da uspeti, vecina ljudi v ZDA ni Olgistov pac pa ljudi akcije.

    • Olga101

     Vi boste že vedeli! Zakaj ste se vrnili iz ZDA? So vas razkrili?

     • Steiermarkt

      parkrat na leto se vrnem zaradi dopusta.
      in padem v morje Olgistov in Olgistk ki samo nekaj Olganizirajo in Olganizirajo… cas pa tece…

     • Steiermarkt

      V ZDA imam denar. Nocem ga dati FURSu.

     • Clemen J.

      Lazes kot pes teče, Slovenija ima pogodbo z ameriko o bančnih poslih, ker to je bil pogoj za poslovanje ameriških bank pri nas. Lagati ni lepo, ne bodi josip broz ruski vohun aka TT

     • Steiermarkt

      Slovenija ima pogodbo z ZDA. Ce imas v SLO drzavljanstvo ne pa stalnega naslova, ne placas SLO nic na ameriske dohodke. Ce pa imas dohodke v ZDA, v SLO pa drzavljanstvo in stalni naslov, moras FURSu placati davek na ameriske dohodke.
      Ker bi v SLO spadal v visji dohodkovni razred, bi moral FURSu placati razliko med davcno stoplnjo. V ZDA placam 26 %, v SLO bi placal 51%. Ker nocem placevati 25% v SLO pac nimam stalnega prebivalisca v SLO.

 • xtc

  Bravo Trump-še en mandat.
  Tudi Slovencibi rabili takegale PM ne pa Balkanca.

 • šmentanamuha

  Štefančič bo čist znoru, če bo Trump še štiri leta v Beli hiši. Škoda, da ne morem glasovat zanj. Dajmo Trump, na še eno bleščečo zmago!

 • Steiermarkt

  Le kdo v ZDA bi volil trumpa ce bi se Donald vedel tako kot Jansa?
  1) nekoc bil clan ZK, vodil pohodnike v Jajce in lizal rit cloveku ki ga danes sovrazi?
  2) stel kosti ubitih v drzavljanski vojni in se delal kot da mu u tem oce domobranen ni nic povedal?
  3) Igral kalimera, se smilil samemu sebi in nekaj bluzil tja v tri krasne?
  4) Bil diplomant FDVja brez izkusenj v gospodarstvu in brez denarja?

  • Clemen J.

   Več ljudi kot levičrajev, tako kot v sloveniji. Statistika vse pove, SDS je zmagala na volitvah, in to je dokaz da levuharji samo nabijate v prazno. Me pa zanima a se boste sedaj spravili na kitajce ker so vam kumrovc okupiral, jst po tvoje bi šel kar protestirat, v kumrovc pa pol še v peking.

   • Steiermarkt

    Jaz z levico nimam nic. Nisem levicarka.
    Je pa v SLO veliko vec sanjacev kot v ZDA ki sanjarijo da bodo dobili nekaj za nic.
    Slovence se da veliko laze nategniti kot amerose.

 • Roman Benedik

  Janša pa še zmeraj v opoziciji

 • Felikss_AH

  Ko je Trump zmagal in poslal veščo Hillary v smetnjak sem takrat skakal po sobi do plafona. Še večji užitek od zmage same mi je bilo gledati poscane ksihte Demonsratske… in tokrat pričakujem da bodo še bolj poscani, uscani in zasrani za še naslednja 4 leta.

  Mogoče bo v naslednjem mandatu le pokazal zobe vsem katerim iz golega pragmatizma tega ni mogel že od prvega dne. Če tega ne bo storil, bo Amerika skupaj z njim odšla na smetišče zgodovine in pognala bo kot podivjani plevel… še bolj Pederastična, Feministična, Transexualna, po Demonsratično MultiZaDrekultirana karikatura nekdanje Amerike.

  Melania pa je skladno prispevala zmagoviti atmosferi z super elegantnim videzom, prepoznavnim simbolom Tradicionalne Amerike… namesto one transeksualne možjače “toplega” sultana Husseina Kenijskega.

  • Felikss_AH

   ADENDUM

   Bilo je tudi klasičnega nakladanja, brez katerega pač ne gre… posebej tisto o “Draining the Swamp” in “ISIS defeat”… namreč “Swamp” je še vedno globok in smrdeč… “Hillary isn’t locked” in Swamp-ov ISIS je uničili pač “grdi” Putin… zaradi česar ga Swamp še bolj sovraži. Realno ni za pričakovati da bo Swamp “drained” v drugem mandatu… ne bi bili niti v kakšnem tretjem in četrtem in petem, etc etc… preveč so mokri. Swamp bi se lahko posušil edino v primeru notranjega razkola… ko in če bi nekaterim tam se zgodilo razsvetljenje… da so Ameriko le ustvarili Evropejci in NIKAKOR ne Pedri, Lezbače, Feministke, Transeksualci, Levuharji, Hollywood, CNN, NBC, Marxisti in kar je te degeneracije še… predvsem pa ne Kosher Mafija, ki se je kot klop prisesala na “gotovo” ter Ameriki… in preko Amerike, pije kri še preostalem svetu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!