fbpx

[VIDEO] Antifa v svojem slogu nasilno nad italijanske policiste: Dovolj je vandalizma, na marčevskih volitvah napovedujejo zmago desnici

V severnoitalijanskem Torinu so se antifašistični aktivisti grdo spopadli s tamkajšnjo policijo. Kmalu se je srečanje prevesilo v nasilno noč, kar pa zadnje čase glede na italijansko razdiralno in sporno politično kampanjo ni nič novega. Antifa še vedno uporablja nasilje – drugače ne zna.

Policija je v četrtek, če je želela rešiti in umiriti situacijo, na omenjene aktiviste morala streljati celo z vodnimi topi. Ti antifašisti so namreč v času sestankovanja desno usmerjene stranke CasaPound v omenjenem mestu veselo marširali in ustvarjali nemire.

Zadnje dni so antifašistični aktivisti bili zelo dejavni, nasilni in večkrat obtoženi. Pred nekaj dnevi so pretepli vodjo desničarske politične stranke Forza Nuova. Najhujši incident se je pripetil na začetku tega meseca, ko je Italijan maščeval smrt komaj 18-letnega italijanskega dekleta, ki so ga ubili nigerijski migranti. Premier Paolo Gentiloni je, prav tako v četrtek, govoril o policijskem vandalizmu in nasilju, ki je zaznamovalo zadnje dni kampanje.

Proti oboroževanju učiteljev
Matteo Salvini, italijanski politik in član Evropskega parlamenta, ki se izjemno zavzema za protimigrantsko politiko, je, čeprav so mnogi kritiki izpostavili njegovo protimigrantsko delovanje, ki naj bi kampanjo posebno zaznamovalo, strogo obsodil nasilje. Dejal je, poroča Breitbart, da se proti nasilju in izgredom, sploh tistim šolskim, ne bori tako, da se oboroži učitelje. ”V moji državi učitelji učijo. Ne streljajo in njihova dolžnost ni zagotavljanje oborožene zaščite za učence,” je dejal.

Ankete napovedujejo zmago desni koaliciji
Volitve bodo četrtega marca, ankete pa kažejo na sestavo desne koalicije. To pomeni napovedovanje desničarske zmage in protimigrantske politike. Salvinijeva stranka Liga je del desne koalicije, skupaj s stranko Silvia Berlusconija Forza Italia in desničarsko stranko Brothers of Italy. Vse tri naj bi glede na zadnje ankete zasedale vodilni položaj, a vse bo jasno šele na dan volitev.

Anja Lepej