fbpx

[Video] Bela hiša bo z novo pobudo pomagala osvoboditi zatirane ženske po svetu

Ivanka Trump (Foto: posnetek zaslona)

Bela hiša je začela z novo pobudo, ki bo pomagala pri osvobajanju žensk po svetu, ki so zatirane, spodbudila pa jo je hči ameriškega predsednika Ivanka.

Ameriški predsednik Donald Trump je v četrtek podpisal memorandum, s katerim je vzpostavil Globalno iniciativo za razvoj in blaginjo žensk, ki bo pomagala ženskam po svetu pri pridobivanju kvalifikacij, finančne pomoči in bo spodbujala zakonodajne reforme z namenom spodbujanja podjetništva. Vzpostavitev te pobude je spodbudila predsednikova hči Ivanka Trump, o kateri je vodja strateškega komuniciranja pri beli hiši Mercedes Schlapp za Sirius XM Patriot Channel 125 povedala sledeče: “Čudovita je. Ivanka se je čudovito odrezala pri vodenju te pobude in omogočanju prvega celovitega vladnega pristopa k zagotavljanju napredka na področju pravic žensk in njihove participacije v globalnem gospodarstvu.”

Pri pobudi bodo sodelovala tudi zasebna podjetja, kot sta UPS in Pepsi
Glavni cilj te pobude je doseči 50 milijonov žensk v državah v razvoju do leta 2025 s pomočjo sredstev v višini 50 milijonov dolarjev, ki so jih prispevali ameriška agencija za mednarodni razvoj in zasebni partnerji, kot sta podjetji UPS in Pepsi, poroča Breitbart. Ob podpisu memoranduma je predsednik Trump takole ocenil vlogo žensk: “Ameriške ženske vsak dan dokazujejo, da ko so svobodne in lahko uspevajo s tem ustvarjajo delovna mesta, krepijo naše skupnosti in prinašajo mir ter blaginjo našemu narodu in vsemu svetu.”

J. Ž.