[Video] Bela hiša provokatorskemu novinarju CNN, ki je na novinarski konferenci izgubil živce in postal nasilen do mlade pripravnice, prepovedala vstop

Foto: epa

Po incidentu, na katerem je dopisnik propagandnega stroja demokratov CNN Jim Acosta pričel kar kričati na ameriškega predsednika, je ta v sredo zvečer ostal pred zaprtimi vrati – v Beli hiši so mu namreč preklicali pooblastila in mu prepovedali vstop! 

V sredo nekaj ur prej je novinar levo usmerjene televizije CNN Jim Acosta na novinarski konferenci doživel izpad, po tem, ko ni prenesel kritike ameriškega predsednika Donalda Trumpa zoper njegovega delodajalca – CNN, ki je znan kot propagandni stroj ameriške demokratske stranke. Trump ga je po poročanju Daily Maila že med sporom eksplicitno opomnil, da je bilo dovolj, in mlada pripravnica Bele hiše je nemudoma stekla proti njemu, da bi ji predal mikrofon in s tem omogočil besedo drugim novinarjem. A nasilni Acosta se ni pustil zmesti, silovito se je oprijemal mikrofona in nadaljeval z napadanjem Trumpa zaradi njegovega jasnega mnenja o migrantski karavani, ki je na poti iz Srednje Amerike naravnost proti južni meji ZDA.

Bela hiša ne bo tolerirala nasilja nad ženskami. Kje so protesti razjarjenih feministk?!
Sekretarka za odnose z javnostmi Bele hiše Sarah Sanders je ob tem pojasnila, da je bilo Acostovo pooblastilo preklicano do nadaljnjega zaradi njegovih dejanj v sredo. “Predsednik Trump verjame v svobodo medijev in pričakuje ter pozdravlja vsa neprijetna vprašanja zoper njega. Nikoli pa ne bomo tolerirali, da bi katerikoli novinar položil roko nad mlado žensko, ki je le želela opraviti svoje delo,” je še pojasnila Sandersova. Pozneje je Acosta gostoval v oddaji voditelja Andersona Cooperja na CNN, kjer je nemudoma začel udrihati čez Belo hišo s svojimi teorijami zarot in ugibal, da Trump CNN s svojimi dejanji najverjetneje preizkuša. Zanimivo pa zaenkrat ni zaslediti poročil o izgredih in protestih s strani razjarjenih feministk proti CNN, ki več kot očitno ne samo tolerira nasilje nad ženskami!

J. Ž.