[Video] Bernie kapituliral! Socialist Sanders Bidenu prepustil demokratsko predsedniško nominacijo!

Bernie Sanders in Joe BIden (foto: EPA)

Judovski socialist Bernie Sanders se je ponovno uklonil volji Demokratske stranke, in pred nekdanjim podpredsednikom Joeom Bidenom upognil koleno, priznal poraz in se odpravil v eno od svojih vil, kjer si bo lahko v miru lizal rane z izkupičkom, ki ga je nabral med potekom tekme za demokratsko nominacijo na predsedniških volitvah jeseni 2020.

V sredo, 8. aprila 2020 je vermontski senator Bernie Sanders še drugič vrgel puško v koruzo, in se odpovedal boju za demokratsko predsedniško nominacijo na jesenskih volitvah.

Sanders je vseeno v sporočilu svojim podpornikom zapisal, da medtem “ko se kampanja končuje, se boj nadaljuje”. Na tej točki je jasno, da gre za lepe besede. Sanders se je za razliko od revolucionarnega socialista namreč izkazala za mehkužca, ki se takoj, ko se znajde pod plazom kritike s strani Demokratov, preda.

Tako je pred štirimi leti klonil pred Hillary Clinton, medtem ko je ravno DNC na vse možne načine onemogočal njegovo kampanjo. Sanders je vseeno na koncu pohlevno podprl Clintonovo, zaradi česar so ga njegovi sledilci izžvižgali.

Tudi tokrat ni bilo nič drugače. Sanders je v razdrobljenem polju v katerem je bila množica kandidatov užival opazno podporo, a ko se je začela konsolidacija tako imenovanega zmernega krila Demokratov, se je Sanders v svoji stari navadi priklonil volji svojih nadrejenih.

Končni boj Trump vs Biden, najbrž

Protikandidat ameriškega predsednika Donalda Trumpa na jesenskih volitvah 2020 bo tako, v kolikor ne pride do nepredvidljivih okoliščin, nekdanji podpredsednik Joe Biden, ki se že lep čas sooča z obtožbami nepotizma, zlorabe oblasti, demence in neprimernega vedenja v bližini otrok. Ime, ki ga ameriški liberalni mediji v zadnjem času omenjajo kot izrazito “predsedniškega”, je newyorški guverner Andrew Cuomo.

Trump je krivdo za Sandersovo predajo obesil kvaziindijanski senatorki Elizabeth Warren, ki se je za časa svoje kampanje dobrikala socialističnemu krilu Demokratov, ko pa je sama izstopila iz tekme, pa je brez omahovanja podprla Bidena.

Ivan Šokić