fbpx

[Video] Bernie Sanders se izogiba vprašanjem o spolnem nadlegovanju njegovih demokratskih kolegov

Bernie Sanders (vir: twitter)

Neodvisni senator in radikalni zagovornik “demokratičnega socializma” v ZDA Bernie Sanders ni želel odgovarjati na vprašanja, povezana z obtožbami o domnevnem spolnem napadu virginijskega namestnika guvernerja iz vrst demokratov. Raje se je pretvarjal, da je sredi telefonskega pogovora.

Demokratsko stranko te dni pretresa en škandal za drugim. Potem ko se je v javnosti prejšnji teden pojavila fotografija virginijskega guvernerja Ralpha Northama, ki s prijateljem pozirata oblečena v belo kuto člana Ku Klux Klana in črnca, so se zdaj pojavile obtožbe spolnega napada, ki naj bi ga po pisanju Breitbarta zagrešil Northamov namestnik Justin Fairfax leta 2004.

Z vsemi škandali pa pridejo tudi vsa neprijetna vprašanja za njune strankarske kolege. Tako je novinar Daily Callerja Henry Rodgers želel komentar “neodvisnega” senatorja Bernieja Sandersa.

“Ali verjamete obtoževalki Justina Fairfaxa?” je drezal novinar. Sanders se je pretvarjal, da je sredi telefonskega pogovora. Ko ga je novinar opozoril, da se vidi na telefonu, da z nikomer ne govori, ga je Sanders poskušal odgnati.

Fairfax je obtožbe o spolnem nadlegovanju na nacionalni konvenciji demokratov leta 2004 že zanikal in ob tem s prstom pokazal na Northama. Ta naj bi bil odgovoren za “lažne obtožbe” proti njemu, saj naj bi na tak način želel preprečiti, da ga prisilijo v odstop z mesta guvernerja.

Ivan Šokić