fbpx

[VIDEO] Besni muslimani agresivno vpili na policiste, ker so ti v okviru dolžnosti v mošejo vstopili obuti

Foto: Youtube/@Patriotic Populist

V petek se je v angleškem mestu High Wycombe pred mošejo zgodil incident. Policija, ki je prišla zadeve umirit, pa je želela o dogodku povprašati priče. Ker so te stale v mošeji, so vanjo vstopili tudi policisti, ki pa niso sezuli svojih čevljev. Besni muslimani so ogorčeno vzklikali, naj se policisti nemudoma sezujejo. Posnetki prikazujejo vernike, ki napadajo policiste in kričijo, naj se sezujejo ali takoj odidejo.

Policisti so prišli v mesto High Wycombe, v okraju Buckinghamshire, da bi rešili spor zunaj mošeje Townfield. Vmes so vstopili v mošejo, a pred tem niso sezuli svojih čevljev. Islamska praksa narekuje, da je v sveto stavbo prepovedano hoditi obut, muslimani pa so ob pogledu na obute policiste znoreli in kričali, da se morajo nemudoma sezuti. Napad vernikov na policiste prikazuje spodnji posnetek.

Policisti poklicali okrepitve, a se muslimani niso želeli umiriti
Policisti so jim večkrat zabrusili, da jih bodo aretirali, a muslimani jih niso želeli poslušati. Tudi utihnili niso ter so v en glas kričali in zahtevali, naj policisti takoj zapustijo mošejo. Eden izmed policistov je vernike celo prosil, naj se umirijo, drug pa je poklical okrepitve in javil policijski postaji, da jih v notranjosti zgradbe, kjer se nahajajo, napadajo vznemirjeni in agresivni muslimani. Posnetek so objavili na spletu, predvajan pa je bil že več kot 134.000-krat. Zafar Iqbal, nekdanji predsednik britanske muslimanske organizacije v Wycombu, je za Bucks Free Press povedal: “Bilo je veliko kričanja, vendar ni bilo treba poklicati policije. Ko so policisti prispeli na kraj dogajanja, je bilo v mošeji okoli 400 do 500 ljudi, ki so molili. Zaradi tega je bila zaprta tudi cesta.”

Foto: Youtube/@Patriotic Populist

Po besedah policistov so jih v petek okoli 13.40 obvestili o prepiru pred omenjeno mošejo. Na poziv so se odzvali takoj ter hiteli preprečiti kakršenkoli morebiten napad, poškodbo ali nadaljnji izbruh nasilja. Ker so želeli govoriti z ljudmi, ki so bili prisotni, so vstopili v mošejo. Policisti napad še preiskujejo, v tem trenutku pa, kot poroča DailyMail, ni bil aretiran še nihče.

Foto: Youtube/@Patriotic Populist

A. L.