fbpx

[Video] Brazilski predsednik Bolsonaro ostro nad “marksistično indoktrinacijo … ki otroke zasužnjuje v odvisnost od socialne podpore”

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro (vir: twitter)

Manj kot dva tedna po tem, ko je novi brazilski predsednik Jair Bolsonaro zaprisegel, se je že lotil marksistične indoktrinacije, ki preveva brazilsko kulturo. Bolsonaro od učiteljev zahteva, da pustijo politiko doma in se v šolah osredotočijo na izobraževanje učencev. Med drugim je prepovedal tudi omembo ideologije spola.

Novopečeni brazilski konservativni predsednik Jair Bolsonaro je napovedal boj priti marksistični indoktrinaciji v šolskem sistemu. Tako je začel z iniciativo “Šole brez političnih strank”, ki po pisanju portala Zero Hedge učiteljem postavlja omejitve v zvezi z “levičarsko indoktrinacijo” v brazilskem šolskem sistemu.

Boj proti indoktrinaciji šolarjev je bil eden od stebrov Bolsonarove predsedniške kampanje. Učiteljem je tako prepovedano tudi omenjati “ideologijo spola”. Ravno tako pa učitelji ne smejo iti proti moralnim in verskim nazorom staršev učencev.

Nova brazilska vlada ostro proti marksistični indoktrinaciji v šolstvu
Novoimenovani brazilski minister za izobraževanje Ricardo Velez Rodriguez, samooklicani “antimarksist”, je pojasnil, da gre pri implementaciji predsednikovega načrta za ponovno polaganje temeljev v državnem izobraževalnem sistemu, katerega cilj je uničenje strukture, ki “uničuje tradicionalne vrednote naše družbe (…), kot so družina, vera in patriotizem”. 

Rodriguez je v zadnjih mesecih objavil več spisov, v katerih je jasno pokazal, v katero smer želi usmeriti šolstvo. “Brazilci so postali talci izobraževalnega sistema, ki indoktrinira učence v scientizem in makrsizem,” je zapisal in dodal, da se mora Brazilija “upreti politično korektnemu globalizmu, ki je privzel norost ‘spolne izobrazbe'”.

Podobnega mnenja je tudi novi minister za človekove pravice Damares Alves, ki je sporočil, da bodo “dekleta princese in fantje princi … Ne bo več ideološke indoktrinacije otrok in najstnikov v Braziliji”.

Levičarji branijo pedofile
Na to se je v svojem nedavnem videu osredotočil tudi Bolsonaro, ki je povedal, da je cilj levičarjev otroke revnih spraviti v javne šole, ki so dandanes v Braziliji sinonim za katastrofo. Bogati namreč svoje otroke pošiljajo v zasebne šole. V javnih šolah pa jim učitelji, namesto da bi jih poučevali, perejo možgane z levičarsko ideologijo in jih navajajo na idejo zanašanja na socialno podporo.

Članica Delavske stranke in nekdanja brazilska predsednica Dilma Rousseff (Vir: Twitter)

Kar je še več: “Delavska stranka, skozi njihovo spletno stran (Humaniza Redes), jasno trdi, da pedofilija ni zločin, temveč mora zato, da bi lahko pedofilu sodili, prvo pridobiti ‘podrobno mnenje’ sodnega izvedenca, ker naj bi bila pedofilija neke vrste ‘duševna bolezen’, kakor to trdi spletna stran (Dilme) Rouseff,” je povedal Bolsonaro.

Po mnenju te spletne strani je pedofil prepoznan kot pedofil in se mu lahko sodi zgolj, če je ugotovljeno, da ne trpi za kako duševno boleznijo ali da pedofilija ni bila rabljena v komercialne namene. “To si (Delavska stranka) želi za otroke od šestega leta starosti.” je bil oster Bolsonaro.

Šolanje brez ideologije spola
Približno 100 tisoč javnih šol je po trditvah Bolsonara v službi propagandnega stroja Delavske stranke. “Ministrstvo za izobraževanje ne sme biti rabljeno kot propaganda za politično stranko,” je povedal profesor Marco Antonio Villa, ki ga citira Bolsonaro. Ne gre zgolj za dostojanstvo otrok, temveč tudi brazilsko prihodnost.

“Na Japonskem otroci, stari šest in sedem let, rešujejo matematične naloge, ki jih naši študenti ne znajo, zato ker je tu v Braziliji pomembneje dečka naučiti, da ni deček, in dekle, da ni dekle (kakor so to počeli na nacionalnem srednješolskem izpitu), kot da bi jih naučili nekaj, kar bi jim omogočilo, da se osvobodijo socialne podpore, revščine in nesreče,” je zaključil Bolsonaro.

Ivan Šokić

Komentarji so onemogočeni.