fbpx

[Video] Britanski komik Ricky Gervais hollywoodski smetani: “O resničnem svetu ne veste nič, večina vas je preživela manj časa v šoli kot Greta Thunberg!”

Foto: epa

Britanski komik Ricky Gervais, ki se je že petič zaporedoma preizkusil v vlogi voditelja na podelitvi filmskih in televizijskih nagrad zlati globus, je stresel kup šal na račun modrovanja hollywoodskih zvezdnikov, izkoriščevalskih tovarn podjetja Apple v državah tretjega sveta in pedofilskega milijarderja Jeffreyja Epsteina, prijatelja mnogih poznanih, in vsem prisotnim v dvorani dal vedeti, da nimajo pojma kakšna je v resnici realnost. 

“O resničnem svetu ne veste nič. Večina vas je preživela manj časa v šoli kot Greta Thunberg,” je Ricky Gervais brez dlake na jeziku povedal pred zbrano filmsko smetano.

“Nikogar ne zanima vaš pogled na politiko ali kulturo”
“Torej, če zmagate, pridite, nocoj sprejmite svojo majhno nagrado, pridite, sprejmite jo, zahvalite se svojemu agentu in svojemu Bogu in odidite. Nikogar ne zanima vaš pogled na politiko ali kulturo.” Največje zbadanje je prihranil za Apple, ki je v lanskem letu predstavil Apple TV+.  Temu je bil priča tudi izvršilni direktor Appla Tim Cook. V svojem govoru se je navezal na njihovo nadaljevanko The Morning Show, kjer glavni vlogi igrata Jennifer Aniston in Reese Witherspoon, o katerih se je sprva razgovoril pohvalno, nato pa prešel v napad. “Vrhunska drama, ki izpostavlja pomen dostojanstva in pravilnega ravnanja, je nastalo pod režisersko taktirko podjetja, ki v svojih tovarnah na Kitajskem izkorišča poceni delovno silo.” 

Foto: epa

“Če bi Islamska država pričela z oddajanjem, bi vsi poklicali svoje agente.” Gervais se je po poročanju Breitbarta pošalil tudi glede milijarderja Epsteina in njegovih povezav v Hollywoodu. Šalo je pričel s sklicevanjem na Netflixovo serijo After Life, kjer je sam odigral vlogo depresivnega moškega, ki se izogiba storitvi samomora. “Torej na koncu se očitno ni ubil. Tako kot Jeffrey Epstein. Utihnite, vem, da je bil vaš prijatelj, ampak mene to ne zanima,” je dejal Gervais.

Hana Murn