fbpx

[Video] Bruseljska norost: Ko nam zakone narekuje avtistična najstnica

Foto: epa

V sredo je razpravo o novem podnebnem zakonu v Evropskem parlamentu obiskala tudi 17-letna švedska avtistka in podnebna alarmistka Greta Thunberg. Navkljub temu, da je EU parlament sprejel drakonski zakon zaradi katerega bi morala EU do 2050 postati ogljično nevtralna, pa za mladoletnico sprejeti zakon ne zadostuje. Politiko Evrope te dni diktira mladoletnica Greta.

“Tudi če je Sauronovo oko na nečem drugem ta hip, bo pot do 2050 jasna,” je po pisanju Guardiana pojasnil izvršni podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans, zakaj se v Bruslju raje kot s pandemijo Covid-19 in migrantsko krizo ubadajo s podnebnim alarmizmom. “S podnebnim zakonom se discipliniramo.”

Po Timmermansovih besedah, ta zakon ne bo rešil planeta, rešil pa naj bi človeštvo. Indija in Kitajska, si bosta ob tem oddahnili, zdaj lahko mirne duše nadaljujejo kakor so tudi do zdaj z nekontroliranim večanjem oglijčnega odtisa. Da bi bila slika popolna, je prišla v Evropski parlament, zbranim poslancem pontificirati 17-letna švedska avtistka in podnebna alarmistka Greta Thunberg. Z videnim ni bila zadovoljna.

Čeprav novi zakon določa, da bo EU do 2050 morala biti ogljično nevtralna, to Thunbergovi ne zadostuje. Evropska komisija bo predložila nove cilje za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov do leta 2030. Z drugimi besedami, še več denarja bo šlo za nebulozno trgovanje z emisijami. Države članice EU bodo ravno tako zavezane k spoštovanju priporočil s strani EU glede njihovih prizadevanj v zvezi z zmanjšanjem ogljičnega odtisa. Drugače se bodo morale zagovarjati pred EU.

Thunbergova je omenjeni podnebni zakon označila za “prazne besede” in po pisanju BBC, predstavnike EU obtožila, da se zgolj pretvarjajo, da so voditelji na področju podnebnih sprememb. “Ko vaša hiša gori, ne čakate še več let, da začnete gasiti požar. In ravno to danes predlaga Komisija,” jim ni prizanašala Thunbergova.

Thunbergova seje paniko
“[Thunbergova] samo seje paniko in pravi ljudem naj v celoti spremenijo svoje življenje,” pa se je ob delovanje avtistične najstnice obregnila 19-letna Naomi Seibt, ki so jo podporniki podnebnega alarmizma oklicali za “anti-Greto”. To kar počne Thunbergova, je povedala Seibtova “nima več nič skupnega z znanostjo in skepticizmom,” ob tem je dodala, da sama nima ničesar proti Thunbergovi. “verjamem, da je prijetno dekle … nedolžno v vsem tem.” “Samo to kar ona počne nima veze z znanostjo.”

Naomi Seibt, ki ne mara oznake “anti-Greta”, zloglasno švedsko okoljsko aktivistko sicer označuje za indoktrinirano lutko. (Foto: YouTube)

Ob tem velja poudariti, da naj bi zaradi izbruha koronavirusa Covid-19 v Evropskem parlamentu veljala omejitev vstopa v stavbo zunanjim. Kot kaže, za svetnico podnebnega aktivizma ta pravila ne veljajo.

Ivan Šokić