fbpx

[VIDEO] Če želite izvedeti, kako pravilno pretepsti ženo, si oglejte, kaj pravi palestinska novinarka

Foto: iStock

Palestinska javna televizija je objavila navodila o razreševanju zakonskih težav med moškim in žensko skladno s koranom – in sicer z nasiljem, ki ga zapoveduje koran, islamska sveta knjiga.

V zahodnem svetu bi javna navodila za tepež žensk in nasilno reševanje zakonskih težav med možem in ženo označili za kaznivo dejanje nasilništva. V radikaliziranem islamskem svetu, še posebej v Palestini, kjer vlada teroristična skrajna skupina Hamas, pa za srečno zakonsko življenje priporočajo kar nasvete, ki jih je pred več stoletji delil prerok Mohamed.

“Moški imajo nad ženskami avtoriteto, ker ga je Alah naredil močnejšega in za njeno vzdrževanje porabi svoje bogastvo. Dobre ženske so poslušne in varujejo svoje dele telesa, ker Alah varuje njih. Za tiste, ki se bojijo poslušnosti, pa jih opomni s pretepi,” je zapisano v muslimanski sveti knjigi koran o odnosih med moškim in žensko.

Nasveti za pravilno izvajanje nasilja nad ženskami
Novinarka palestinske televizije je povedala, da v koranu obstajajo pravila glede tepeža žensk. Pred fizično silo namreč obstajajo tudi druge rešitve, ki jih morajo ženske upoštevati, cilj pretepanja pa mora mora biti graja, ki ne povzroča prevelike škode. S tem so na televiziji želeli preprečiti pretirano nasilje nad ženskami, ki pušča vidne poškodbe, čeprav ga po drugi strani še vedno dopuščajo pod posebnimi pogoji, ki so zapisani v koranu, poroča Jihad Watch.

V skrajno muslimanskem svetu tako še vedno velja zelena luč nasilju nad ženskami, ki smo ga v civiliziranem svetu že zdavnaj obsodili in kriminalizirali. Javno poročanje o pravilnem tepežu žensk priča o načinu življenja, ki je v islamskem svetu še vedno stalnica, z množičnim prihodom migrantov v Evropo pa je teh nehumanih praks čedalje več tudi na naših tleh, kar kaže na povsem porušen sistem vrednot in pridobitev zahodne civilizacije.

C. Š.