[Video] Demokrati povsem brezidejni: Biden do potankosti prekopiral govor Clintonove, mediji pa molčijo

Joe Biden (Foto: Twitter)

Medtem ko so se osrednji mediji pred leti z veseljem ukvarjali s tem, ali, od koga in koliko je Melania Trump skopirala za svoj govor, “modro” molčijo, ko letošnji demokratski kandidat za ameriškega predsednika, Joe Biden, do črke (boljše rečeno, do fonetične enote) prekopira govor svoje kolegice iz demokratske stranke, Hillary Clinton.

Joe Biden, demokratski kandidat za predsednika, o čigar pojemajočih kognitivnih kapacitetah čivkajo že vrabci na vejah, je do potankosti skopiral govor svoje kolegice iz stranke in poraženke iz leta 2016, Hillary Clinton.

Vse to niti ne bi bilo tako nenavadno, če ne bi iz posnetka, ki ga je v javnost na svojem Twitter profilu lansiral igralec James Woods, bilo razvidno, da je želel prekopirati tudi “eros” in “patos” njenega govora. Woods je posnetek pospremil s tvitom, da je to Biden v svoji najpopolnejši podobi.

Če ste pozorni, v ozadju, ko govori Biden, zasledite napis “Battle for the Soul of the Nation”, slišite pa “hupanje” avtomobilskih trobelj iz parkirišča, na katerem je Bidnov “rally” spremljalo nekaj volivcev v avtomobilih. Če smo le malo cinični, bi lahko rekli, da se za dušo ameriškega naroda očitno bori zelo “brezdušni vojak”.

V Bidnov bran bi lahko rekli, da imajo kandidati za ameriškega predsednika toliko nastopov, da jim preprosto zmanjka teksta, toda medtem ko Bidna še lahko vzamemo v bran, pa je to težko storiti z mediji, ki o tem molčijo. Spomnimo se namreč, s kakšnim zanosom so podtikali in špekulirali o tem, komu da je tekst svojega govora pred leti ukradla Melania Trump, prva dama ZDA.

Aleš Ernecl