[Video] Demokratska kongresnica ne zmore obsoditi obglavljanja izraelskih otrok

Kongresnica iz vrst demokratov Rashida Tlaib (Foto: epa)

Demokratska kongresnica Rashida Tlaib ni želela obsoditi obglavljanja izraelskih otrok, ko se je na Kapitolskem griču soočila z novinarko. To pa ne preseneča tistih, ki vedo, da ima slednja za seboj obsežno zgodovino antisemitističnih izjav. 

Do molka s strani Rashide Tlaib prihaja, potem ko so izraelski uradniki v sredo zjutraj po lokalnem času potrdili, da so palestinski teroristi iz vrst Hamasa med napadi brez primere konec tedna umorili več kot 1200 Izraelcev. Umorjenih je bilo tudi štirinajst ameriških državljanov.

Tlaibova, ki je Američanka palestinskega porekla, je v izjavi, ki jo je objavil njen urad, za teroristične napade obtožila Izrael in dejala naslednje: “Pot v prihodnost mora vključevati odpravo blokade, zaključek okupacije in razgradnjo sistema apartheida, ki ustvarja zadušljive, dehumanizirajoče razmere, ki lahko vodijo v odpor.”

Kongresnica se je zavila v molk
Ko se je Tlaibova v torek zvečer soočila s televizijsko ekipo, je tarnala in ni hotela odgovarjati na vprašanja. “Kongresnica, Hamasovi teroristi so dojenčkom odrezali glave in otroke žive zažgali. Ali podpirate pravico Izraela, da se brani pred to brutalnostjo?” je vprašala novinarka. Tlaibova na vprašanje ni želela odgovoriti. “Ne morete komentirati Hamasovih teroristov, ki otrokom sekajo glave?” je z vprašanjem vztrajala novinarka. Tlaibova je še naprej molčala. “Nimate nič povedati o Hamasovih teroristih, ki otrokom sekajo glave?” je ponovila novinarka in zopet naletela na tišino.

“Ali opravičujete, kar je naredil Hamas, ko je dojenčkom sekal glave, otroke žive zažigal, posilil ženske na ulici?” je vprašala novinarka. Tokrat se je Tlaibova obrnil in pogledala naravnost v novinarko, a ta še vedno ni želela odgovoriti na vprašanje. “Nimate pripomb glede sekanja glav otrok?” je vztrajala novinarka. Tlaib je šla naprej in obstala pred dvigalom ter še naprej ignorirala vprašanja. “Kongresnica, zakaj imate pred svojo pisarno palestinsko zastavo, če ne odobravate tega, kar so teroristi Hamasa storili Izraelu?” je po poročanju Daily Wire še vprašala novinarka. Medtem je Tlaibova v trenutku, ko se je odprlo dvigalo, skočila vanj in še naprej molčala.

V luči reakcije kongresnice se je kritično odzval dopisnik Fox News Bill Melugin, ki je na družabnem omrežju X spomnil, da je leta 2019 Rashida Tlaib postala čustvena na zaslišanju glede ločitve migrantskih otrok od staršev na meji, in to označila za “travmatično” in “nečloveško”, ta pa sedaj ni imela nobenega komentarja in nobene reakcije na vprašanje o izraelskih otrocih, ki so jih Hamasovi teroristi obglavili.

Foto: X

Ž. N.