[Video] Drakonski Macron: Sovražni govor kot izgovor za utišanje opozicije! Obsojenim doživljenjska prepoved rabe socialnih omrežij!

Emmanuel Macron (foto: epa).

Po več mesecih klicev k odstopu francoskega predsednika je ta začel razmišljati o uvedbi novih ukrepov, s katerimi bi ljudem, obsojenim “sovražnega govora”, kakor ga definira Macron, doživljenjsko omejil svobodo govora s prepovedjo rabe socialnih omrežij.

Francoski predsednik Emmanuel Macron se je po več kot treh mesecih protestov rumenih jopičev, ki so se začeli zaradi zvišanja davka na gorivo in kasneje prerasli v vsesplošni odraz nezadovoljstva s francosko vlado in predsednikom države, kot poroča Breitbart, začel poigravati z idejo o omejevanju svobode govora.

Odkar so se konec novembra začeli protesti rumenih jopičev, ki so zajeli vso Francijo, je bilo v nekaj mesecih aretiranih že več kot 8.400 ljudi. Zdaj želi Macron še korak dlje. “Boj za Evropo se mora nadaljevati, a (ukrepi) so prepočasni,” je povedal Macron, ki je primerjal obsojene sovražnega govora na družbenih omrežjih z nogometnimi huligani, ki imajo prepoved obiskovanja tekem.

Novi drakonski ukrepi za zatiranje opozicije
Čeprav ni čisto jasno, kako bi lahko Francija dosegla izvedbo česa takega, pa je državni sekretar za digitalne zadeve Mounir Mahjoubi ob tem povedal, da ima Twitter IP-naslove vsakega uporabnika, ki objavlja na njihovi platformi. Zaradi tega bi moral Twitter organom pregona hitro poslati potrebne informacije za identifikacijo avtorja določenih izjav in potem “lahko nadaljujemo”, je povedal Mahjoubi.

Macronova najnovejša taktika v boju proti lastnim državljanom, ki niso zadovoljni z njegovim načinom vladanja, je diskreditacija. Tako obtožuje proteste rumenih jopičev antisemitizma, pri čemer ne razlikuje med antisionizmom in antisemitizmom. Ob tem seveda v svoji maniri “pozablja”, da Judi iz Francije ne bežijo zaradi rumenih jopičev, temveč zaradi grožnje, ki jo predstavlja vedno večja islamska skupnost v državi.

Nobena liberalna vlada nima toliko represivnih ukrepov
Francoski novinar Gabriel Robin je ob tem izpostavil, da bi kaj takega lahko zelo hitro vodilo v zatiranje kritikov vladajoče garniture, kakršen je na primer kritik masovnih migracij Eric Zemmour. “Nikoli, ponavljam, nikoli ni nobena liberalna vlada uvajala toliko represivnih ukrepov,” je povedal Robin.

Protesti rumenih jopičev proti Macronu potekajo že 15. teden. (Vir: Twitter)

Čeprav je Macron skupaj s svojimi globalističnimi izbranci že dalj časa rinil v smer vedno večjega števila novih zakonov in regulacij, s katerimi bi se borili proti “sovražnemu govoru” in “lažnim novicam”, je novi predlog vseeno naravnost drakonski. Gre namreč za orwellovsko zatiranje opozicije, ki je primerljivo samo z najhujšo represijo komunistične diktature, kakršno je izkusila Vzhodna Evropa v prejšnjem stoletju.

Na protestih se je v 15. tednu zbralo okoli 200 tisoč ljudi. (Vir: Twitter)

Ta vikend se je po neuradnih podatkih v 15. tednu, odkar potekajo protesti rumenih jopičev, protestov po celi državi udeležilo več kot 200 tisoč ljudi. Uradne številke notranjega ministrstva so izmerile veliko skromnejšo udeležbo, tako naj bi bilo protestnikov zgolj nekaj tisoč.

Ivan Šokić

 • soc

  Liberté, égalité, fraternité

  Zibelka matere vseh revolucij v imenu lepih načel. In prav prva Živalska farma je mnogo let kasneje skupaj z glavnim sovražnikom Nemčijo glavi akter v utišanju drugače mislečih.

  Montesquieu, Voltaire in Rousseau se morajo obračati v grobu, Robespierre pa v peklu slavi.

 • Antonius

  Pravzaprav omejevanje svobode govora vodi v pravo smer. Volivci spoznavajo, da jim francoski socialistični Macron pripravlja diktaturo. Seveda ni potrebno posebej ugibati, da diktatorsko početje Macrona speljuje vodo na mlin Le Penove.
  Vsebina slovenskega 133. člena se počasi plazi po demokratični Evropi. Višegrajci iz dogajanja v bližnji preteklosti vedo, kar zahodna Evropa šele spoznava. Slovenci pa kot Slovenci. Pozabili smo na represijo 133. člena, na katerem se je utemeljeval veleizdajalčev tiranski socializem.
  Francozi protestirajo proti pokvarjencu Macronu, Slovenci pa po osamosvojitvi še naprej volijo avtorje 133. člena in z njim politikantsko ponudbo Kučana.
  Evropi se obeta ljudski revolt, Slovenci se imamo pa za prepametne, da bi v protestu proti izmišljenemu govoru in z njim nagobčniku, sodelovali.

 • DEATH TO COMMUNISM

  Jebejo naj se s sovražnim govorom!!! Sovražni govor je konstrukt levičarskih usrancev in kot tak brezpredmeten. Vsako nestrinjanje z njimi te “snowflakes” označijo za sovražni govor, ker če ne sprejemaš vsega in vsakogar, si toleranten do popolnoma vseh levičarskih deviantnosti, si takoj označen za fašista. Ti pezdeti pojma nimajo kaj fašizem sploh je! Dokler nikomur na kakršenkoli način ne škodujem, lahko mislim in govorim KAR MI PAŠE! Poserjem se na levake in njihov sovražni govor!

 • xtc

  Macron vse bolj kaže socialistični pravi obraz in podtaknjenec desnici.
  Njegove ideje so čisti socializem,ko nasprotnika ne more premagati pošteno na terenu zlorabiš oblastne vtvode in začneš z diktaturo.
  No upam ,da je sedaj Britancem bolj jasno zakaj morajo pod nujno dokler je še čas na vsak način iz EU,pa še katerim drugim državljanom EU se vse bolj sveti,da je počasi čas za pobeg in vsebolj anarholiberalnosocialistično multi kulti golaga pod komando Bruslja.
  Upam le ,da se bodo Francozi združili in četudi s pomočjo vojske zrušili trinoga in njegovo klapo.
  Antisemitizem pa poganja ravno njegova multikulti politika.

 • Van Der Waals

  RDEČI DIKTATOR MAKARON!!!

 • samsara

  Norosti nekega globalističnega instaliranca, nekdanjega uslužbenca Rothschildov, izven prostora in časa.
  Dlje ko mu bo francoski narod to dopuščal, večim norostim bomo priča. Takšni in podobni so neusahljiv vir najraznovrstnejših norosti, normalmemu človeškemu umu nedoumljivih.
  Pa v domači predvolilni kampaniji je bil menda Šarac navdušen nad Macronom in ga je postavi zelo v ospredje, če ne kar na prvo mesto med tistimi politiki, katere bi si želel obiskati, če bo sam izvoljen za premierja. To sem povzel po pisanju enega od sokomentatorjev. Če ne drži pa me prosim popravite.

 • Ivan Ivanovič

  Macron je globalistični fašist in vedno bolj je jasno, da EU pod krinko liberalizma in človekovih pravic drsi v fašizem – globalistični fašizem.

 • Olga101

  Bo treba plačanca zapret in izgubiti ključ za vedno! Naprej rumeni jopiči! Cele Francije ne ne bodo mogli zapret!