fbpx

[Video] Droga na ulicah Osla: Razbil avto, ukradel rešilca in v begu pred policijo poškodoval pet oseb

Povzročitelj prometne nesreče beži z narkotiki proti rešilcu, ki ga je ukradel. Na drugi sliki njegova aretacija (vir: twitter)

Norveška policija je prijela moškega, ki se je z ukradenim reševalnim vozilom zapeljal med pešce v severnem delu Osla in pri tem lažje ranil pet oseb. Po navedbah policije je bil moški oborožen, saj je odgovoril na streljanje pripadnikov policijskih sil, ki so poskušali onesposobiti vozilo in tako preprečiti nadaljnje morebitne žrtve.

“Videla sem reševalno vozilo, ki se je pripeljalo z vso hitrostjo, in nato zaslišala glasen pok, ko je prišlo do trka s prometnim znakom. Rešilec je svojo pot nadaljeval, sama pa nisem vedela, kaj bi to bilo in zakaj se vozilo kljub trku še naprej premika,” je povedala priča incidenta v Oslu Therese Ramstad.

“Prezgodaj je, da bi trdili, da gre za teroristično dejanje,” so po poročanju AP  v torek, 22. oktobra 2019, sporočili iz norveške policije.

Namreč, moški v tridesetih letih in njegova sovoznica sta se z avtomobilom prevrnila na glavo. Moški je nato s šibrovko v roki izstopil in ukradel rešilno vozilo ter se podal v beg pred policijo, med katerim je povozil več pešcev.

Med poškodovanimi je bila tudi mati, ki je imela v vozičku dvojčka. Eden od dojenčkov naj bi utrpel poškodbe glave, medtem ko ugrabitelj reševalnega vozila v prometni nesreči ni bil poškodovan.

Soudeleženka v prvi prometni nesreči je izkoristila priložnost in pobegnila s kraja nesreče. Zaradi tega so norveške oblasti preventivno zaprle šolo v bližini. Nekaj ur pozneje so prijeli tudi njo.

Policijski viri so še povedali, da naj bi bila ženska pod vplivom drog ter da sta ona in moški stara znanca policije. Celoten incident se je končal, ko se je reševalno vozilo po neuspešnem zaustavljanju s strani pripadnikov policijskih sil zaletelo v vhodna vrata stanovanjske stavbe.

Policija naj bi na ukradeno reševalno vozilo tudi streljala. V razbitem vozilu so preiskovalci našli šibrovko, strojnico uzi in “velike količine” narkotikov. Vseeno se v medijih pojavljajo ugibanja, ali naj bi šlo za poskus terorističnega napada skrajnih desničarjev.

Ivan Šokić