[Video] Dva moška ubita v streljanju v tovarni luksuznih avtomobilov v Nemčiji

Foto: epa

V prostorih Mercedesove tovarne v Sindelfingenu sta bili zjutraj ubita dva moška, stara 44 let. Po podatkih policije so aretirali 53-letnega moškega. Motiv zločina za zdaj ni jasen, osumljenec se med prijetjem ni upiral, poročajo tuji mediji.

Po podatkih policije se je incident zgodil okoli 7.45 v hali 56 v prostorih tovarne Mercedes-Benz v Sindelfingenu (okrožje Böblingen). Tam izdelujejo razred S. Umrl je 44-letnik, drugi pa je bil huje poškodovan, kasneje pa je podlegel poškodbam. Kmalu po streljanju so policisti prijeli 53-letnega osumljenca in zasegli domnevno morilsko orožje.

Po navedbah policije so varnostniki obrata osumljenca obvladali kmalu po izstrelitvi strelov. Ti so 53-letnika zadržali v veži in ga predali policistom. Osumljenec se ni upiral. Motiv zločina za zdaj ni jasen, nevarnosti za prebivalce in zaposlene več ni, je podjetje Mercedez Benz obvestilo na Twitterju. Najprej so evakuirali dele tovarne, po informacijah SWR se je večina delovne sile lahko vrnila na svoja delovna mesta.

Tiskovni predstavnik Mercedesa: Globoko smo šokirani
“Tragična novica iz Sindelfingena nas je globoko pretresla,” je v obvestilu za javnost dejal tiskovni predstavnik Mercedes-Benza. “Naše misli so z žrtvami, njihovimi družinami in vsemi sodelavci na kraju samem.” Po izjavi podjetja so žrtve in domnevni storilec zaposleni pri zunanjem ponudniku storitev.  Policisti domnevajo, da je šlo za osamljenega storilca. Prijetega naj bi zaslišali o kaznivem dejanju in motivu, zaslišali pa naj bi tudi številne priče. Preiskavo je prevzela policija.

Ana Horvat