[Video] Džihadisti objavili posnetka ugrabljenega japonskega in italijanskega državljana

Foto: Print/screen

Neka džihadistična skupina je danes objavila videoposnetka ugrabljenega japonskega novinarja in italijanskega državljana v Siriji. Na posnetkih, objavljenih na spletni strani SITE, ujetnika prosita, naj ju izpustijo. Kdo je odgovoren za posnetka, na strani SITE ni navedeno.

Oba moška – japonski samostojni novinar Jumpei Yasuda in Italijan Alessandro Sandrini – na posnetkih v oranžnih kombinezonih klečita pred steno, za njima pa stojijo oboroženi moški, od glave do peta oblečeni v črno. Posnetka sta si podobna.

Japonca naj bi leta 2015 na severu Sirije ugrabili pripadniki Fronte al Nusra, ki je bila nekdaj povezana z mednarodno teroristično mrežo Al Kaida. Na posnetku se sicer predstavi kot Korejec, a govori japonsko. Kot datum snemanja omenja 25. julij in poudari, da je njegovo stanje slabo in prosi za pomoč.

Sandrini omenja datum 19. julij ter pravi, da gre za njegovo zadnjo prošnjo italijanski vladi. Italijana so po navedbah italijanskih medijev ugrabili v Turčiji oktobra 2016 ter ga nato prepeljali v Sirijo. Bil naj bi iz Brescie in star okoli 32 let, poroča AFP.

C. Š., STA

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Hvala vse komunistom za ISIS. Lewuhi bodo spet trdili, da so krive ZDA.

  • dr Janez Sveti

   Saj so.
   DR Janez SVeti genij

  • BorisDe

   Saj so, jewSA jih uporablja geopolitično in geostrateško v svoje namene proti Assadu in proti Rusiji ter za širitev v EU, da bodo potem lahko prodajali več njihovega orožja v EU in v NATO in da bo ameriška vojna industrija cvetela. Tipično jewSA maslo, pozabljaš tudi “white helmets”; ki so dejansko isisovci radikalni vahabiti propagandisti v preobleki.

   • Clemen J.

    Isis je vodil al bagdadi, sadamov bivsi poveeljnik, ki je po unicenju iraske vojske v 2 zalivski vojni, ustanovil sunitske milice za boj proti americanom, podprt je bil s strani irana in iranskih milic, rusije, srbije, sirije in pakiatana. Se pravi naredili so ga omenjeni.

    • BorisDe

     Ne ni res, čista laž in vsi, ki imajo malo pojma, se bodo s tem strinjali. Na internetu pa je celo slika Al Baghdadija in McCaina, napiši na google. Videl boš od kje je Al Baghdadi dobival orožje in kdo je pomagal isis-u oziroma njegovemu Nusra Front in podobnim. VEČJI IDIOTIZEM od tebe Clemen J. ne bi pričakoval, ker to so 100% znana dejstva. Hočeš zagovarjati ZDA, ampak v tem primeru pa res nimaš prav. ZDA so vedno načrtno delale z židi proti Assadu in s točno takšnimi “terorističnimi skupinami”, ki so jih označili kasneje kot “umerjeno opozocijo”, aja česa že? Umerjeno opozicijo GLAVOREZCEV.

     • Clemen J.

      Takrat je bil predsednik še Obama, za katerega tudi trdite da ni sodeloval z MB i podobnimi islamskimi teroristi.

     • Clemen J.

      Sej ko so dovolili turkom napasti avstroogarsko tudi ni bila muslimanksa, kasneje nazaj grde ste pa fasal. Obstajajo dokazi da je Iran, kot Tudi assad financiral Sunistke milice, kot tudi Sunitski hamas. Prav tako obstajajo in je ne dolgo nazaj Putin to potrdil da so podpirali tako talibane kot mislice v iraqu ki so se borile proti Američanom. Pokliči putina pa mu povej da nima prav.

     • BorisDe

      1.) Kdo je fasal nazaj grede? (ne pogovarjam se o Srbih, če to misliš, Srbi so zmagali nad Avstro-Ogrci po prihodu iz Krva in si vzeli vojni plen Vojvodino, vendar ne bom o tem) 2.) Assad je šiit v večinsko sunitski-državi, sunit je lahko boljši primerek, dokler le ta ni “salafist” ali uber-wahhabist po skrajno radikaliziranih šeriatskih zakonih iz Savdske Arabije. Iran ima “Hezbollah” v Palestini skozi sigurno in ker je Assad legitimno izvoljen predsednik Sirije, kateremu pomagajo Iranci-šiiti v SAA enotah, lahko podpirajo kogarkoli hočejo pri svoji obrambi Sirije pred “umerjeno opozicijo FSA in ostalih glavorezcev”, ki jih podpira ta ista jewSA, ki je na Sirijskih tleh ILEGALNO, ni bila povabljena s strani legitimno-demokratično izvoljenega Assada v reševanje konflikta. Ne verjamem, da bi Assad podpiral skrajno vejo sunitov proti ZDA (ki tam nima kaj iskati tako in tako kot pa da dobavljajo orožje FSA in pa Al Nusra frontu identičnim isisovcem). 3.) Afganistan je čisto druga zgodba, tam so “Sovjeti” enkrat pušnili, ker so Američani dobavljali orožje Talibanom proti njim, no kasneje so se te radikalni Talibani obrnili z istim orožjem, ki jim ga je Amerika prodala, proti ZDA :D :D :D Smeha polna vreča. 4.) V Iraku pa ZDA podpirajo te “Kurde”, ki si tudi želijo kak del Sirije mimo volje Assada in so že rekli, da bodo šli na pogovor z Assadom, saj jih ZDA lažejo in hujskajo proti njemu. Ne zavedaš se, da kot ZDA predstavnik tam nimate kaj iskati, saj niste bili povabljeni s strani demokratično izvoljenega predsednika v p omoč, to je bila povabljena le Rusija. 5.) Nimam nič s Putinom, govorim realna dejstva.

 • Franc Šink

  Mislim glede na fizionomijo da je ta posnetek zrežiran.

  • David Hitler

   Genau auf den Punkt getroffen mein Kamerad da weißt doch jeder verblödete das das da hier alles nur eine Fälschung ist und das ist der Fakt!

 • Olga2345

  Bo lahko posredoval Šarec, ki ima vezo pri islamskem teroristu Roku Žavbiju, preko svojega podpredsednika! Islamisti=komunisti=teroristi!

 • BorisDe

  Ta na sliki mi bolj zgleda vahabit mulat mešanec, kot pa “Italijan”. Samo pravim.

 • janko

  Prepovedati muslimansko vero v celem svetu!!

 • David Hitler

  Sehr gut das Schauspiel