fbpx

[Video] Džihadisti objavili posnetka ugrabljenega japonskega in italijanskega državljana

Foto: Print/screen

Neka džihadistična skupina je danes objavila videoposnetka ugrabljenega japonskega novinarja in italijanskega državljana v Siriji. Na posnetkih, objavljenih na spletni strani SITE, ujetnika prosita, naj ju izpustijo. Kdo je odgovoren za posnetka, na strani SITE ni navedeno.

Oba moška – japonski samostojni novinar Jumpei Yasuda in Italijan Alessandro Sandrini – na posnetkih v oranžnih kombinezonih klečita pred steno, za njima pa stojijo oboroženi moški, od glave do peta oblečeni v črno. Posnetka sta si podobna.

Japonca naj bi leta 2015 na severu Sirije ugrabili pripadniki Fronte al Nusra, ki je bila nekdaj povezana z mednarodno teroristično mrežo Al Kaida. Na posnetku se sicer predstavi kot Korejec, a govori japonsko. Kot datum snemanja omenja 25. julij in poudari, da je njegovo stanje slabo in prosi za pomoč.

Sandrini omenja datum 19. julij ter pravi, da gre za njegovo zadnjo prošnjo italijanski vladi. Italijana so po navedbah italijanskih medijev ugrabili v Turčiji oktobra 2016 ter ga nato prepeljali v Sirijo. Bil naj bi iz Brescie in star okoli 32 let, poroča AFP.

C. Š., STA