[Video] Eksplozija v Rusiji: Najmanj 16 mrtvih, skoraj 30 pogrešanih! In čudež: dojenček kar 35 ur v polarnem mrazu med ruševinami – najden živ!

11-mesečni deček je preživel kar 35 ur v polarnem mrazu med ruševinami. Našli so ga v kritičnem stanju, a živega! Foto: twitter

Lokalni mediji poročajo, da so izpod ruševin v ruskem mestu Magnitogorsk v Uralu izvlekli najmanj 16 mrtvih ljudi. Eksplozijo v stanovanjski stavbi je povzročil plin.

Izpod ruševin stanovanjske stavbe, kjer je eksplozijo povzročil plin, so izvlekli 16 trupel, z reševanje pa nadaljujejo, saj pogrešajo še 27 ljudi. Eksplozija je bila tako silovita, da se je del 10-nadstropne stolpnice porušil, piše 24sata. Do le-te je prišlo v ponedeljek v stanovanjski zgradbi v središču Magnitogorska, približno 1700 kilometrov vzhodno od Moskve.

  Zgradba je bila zgrajena še v sovjetskih časih, leta 1973, eksplozija pa je uničila ali poškodovala 48 stanovanj. Uradniki soob tem izdali opozorilo, da se lahko preostali del zgradbe zruši, saj je tako močno poškodovana, zato so vse ostale stanovalce evakuirali.

Ruske varnostne službe so potrdile, da je vzrok eksplozije uhajanje plina, preiskava pa še poteka. Medtem pa se cela Rusija čudi, da je v ruševinah in v polarnem mrazu preživel kar 35 ur 11-mesečni deček Vanja. Našli so ga živega, a z ozeblinami in poškodbami glave. Prepeljali so ga na zdravljenje v Moskvo, saj je bil najden v kritičnem stanju.

M. S.