fbpx

[Video] Farage zahteva doživljenjski zapor za teroriste, “okužene z džihadom”

Predvolilno soočenje v Veliki Britaniji. V sredini vodja stranke Brexit, Nigel Farage (foto: EPA)

Na nedavnem predvolilnem soočenju britanskih politikov je v luči terorističnega napada v Londonu vodja stranke Brexit, Nigel Farage, pozval k uvedbi doživljenjske zaporne kazni za džihadistične teroriste, saj se ti po njegovem mnenju niso zmožni normalno reintegrirati v civilizirano družbo.

Vidite, vsi izrekamo sožalja, a nihče se ne opraviči. Nihče se ne opraviči za dejstvo, da so nam liberalne elite dale ta smešen kazenski sistem,” je bil neprizanesljiv vodja stranke Brexit Nigel Farage, ko je beseda na predvolilnem soočenju nanesla na nedavni teroristični napad na londonskem mostu.

Odgovornost za omenjeni teroristični napad je prevzela Islamska država, storil pa ga je iz zapora izpuščeni obsojeni terorist Usman Khan.

Farage ostro proti teroristom
“Ni mi mar če so ti ljudje v ječi za šest let ali dvanajst let – če povzročite množični umor ali ste načrtovali množični umor, niste navaden kriminalec: imate virus džihadizma,” je povedal Farage.

“In menim, da ti ljudje ne bi smeli nikoli biti izpuščeni iz zapora, razen v primeru, ko smo absolutno prepričani, da nimajo več džihadističnega virusa – a seveda nam tega ne dopušča politična korektnost,” je še dodal Farage.

Po britanskih ulicah se potika 74 obsojenih teroristov in še 400 povratnikov
Vodja stranke Brexit je ob tem izpostavil, da se po britanskih ulicah potika 74 obsojenih teroristov in še 400 povratnikov, ki so se v Siriji borili na strani Islamske države. “Je še kdo od zbranih v skrbeh, da je na naših ulicah 74 obsojenih teroristov in 400 vračajočih se džihadistov? Se zato preprosto ne bomo zmenili in se pretvarjali, da bo šlo stran?” je predstavnike drugih strank na odru spraševal Farage. “To niso običajni kriminalci. Ti ljudje hočejo uničiti našo civilizacijo.” Farage na svojo trditev ni prejel odgovora. Sledila je mučna tišina.

Ivan Šokić