fbpx

[Video] Filmski prizori v naši neposredni bližini: Kombi s 33 migranti, ki je po avtocesti kar 190 kilometrov bežal pred hrvaško policijo, zaustavila šele popolna blokada pri Zagrebu!

Foto: družbena omrežja

Tihotapci migrantov postajajo s svojimi manevri vse nevarnejši. S Hrvaške poročajo, da je v noči s ponedeljka na torek prišlo do dramatičnega pregona kombija z migranti, ki je po daljšem begu pred policijskimi patruljami na avtocesti iz smeri Splita trčil v policijsko blokado na cestninski postaji Lučko pri Zagrebu. Hrvaški policisti so prijeli 31-letnega voznika s srbskim državljanstvom, ki je v kombiju prevažal kar 33 ilegalnih migrantov.

Po poročanju STA so hrvaški policisti sumljiv kombi z zagrebško registracijo opazili na avtocestnem počivališču Janjče v bližini Gospića. Vozilo so nato nekaj časa spremljali, v nadaljevanju pa so ga poskušali ustaviti z običajnimi policijskimi zvočnimi in svetlobnimi signali. Voznik se za to ni zmenil in je le še dodatno pospešil. Med pregonom je večkrat poskušal celo izriniti policijska vozila s cestišča.

Zaustavili so ga po 190 kilometrih
Hrvaški policisti so kombi po avtocesti lovili kar 190 kilometrov. Zaustavila ga je namreč šele popolna policijska blokada pri cestninski postaji Lučko v bližini Zagreba, v katero se je voznik kombija zaletel s polno hitrostjo. Za blokado so se hrvaški policisti odločili zaradi izredne nevarnosti, ki jo je kombi v begu predstavljal za vse preostale udeležence v prometu.

Voznik hudo poškodovan, 33 ilegalnih migrantov v pridržanju
Po trčenju so prijeli hudo poškodovanega 31-letnega državljana Srbije, ki je v tovornem prostoru kombija prevažal 33 ilegalnih migrantov. Voznika so prepeljali v bolnišnico v Zagrebu, sledila bo kazenska ovadba zaradi tihotapljenja ljudi. Nihče od 33 drugih potnikov v kombiju ni bil poškodovan. Vse so pridržali na policiji, kjer bodo poskušali ugotoviti njihovo identiteto.

Naraščajoče tihotapstvo ilegalnih migrantov
Naraščajoče tihotapstvo ilegalnih migrantov je tudi sicer ena glavnih težav, s katerimi se v zadnjem času soočajo hrvaški policisti. Lani je hrvaška policija v celem letu prijela 620 tihotapcev ljudi, do 1. junija letos pa že 344.

M. D.