[Video] Filmski prizori v naši neposredni bližini: Kombi s 33 migranti, ki je po avtocesti kar 190 kilometrov bežal pred hrvaško policijo, zaustavila šele popolna blokada pri Zagrebu!

Foto: družbena omrežja

Tihotapci migrantov postajajo s svojimi manevri vse nevarnejši. S Hrvaške poročajo, da je v noči s ponedeljka na torek prišlo do dramatičnega pregona kombija z migranti, ki je po daljšem begu pred policijskimi patruljami na avtocesti iz smeri Splita trčil v policijsko blokado na cestninski postaji Lučko pri Zagrebu. Hrvaški policisti so prijeli 31-letnega voznika s srbskim državljanstvom, ki je v kombiju prevažal kar 33 ilegalnih migrantov.

Po poročanju STA so hrvaški policisti sumljiv kombi z zagrebško registracijo opazili na avtocestnem počivališču Janjče v bližini Gospića. Vozilo so nato nekaj časa spremljali, v nadaljevanju pa so ga poskušali ustaviti z običajnimi policijskimi zvočnimi in svetlobnimi signali. Voznik se za to ni zmenil in je le še dodatno pospešil. Med pregonom je večkrat poskušal celo izriniti policijska vozila s cestišča.

Zaustavili so ga po 190 kilometrih
Hrvaški policisti so kombi po avtocesti lovili kar 190 kilometrov. Zaustavila ga je namreč šele popolna policijska blokada pri cestninski postaji Lučko v bližini Zagreba, v katero se je voznik kombija zaletel s polno hitrostjo. Za blokado so se hrvaški policisti odločili zaradi izredne nevarnosti, ki jo je kombi v begu predstavljal za vse preostale udeležence v prometu.

Voznik hudo poškodovan, 33 ilegalnih migrantov v pridržanju
Po trčenju so prijeli hudo poškodovanega 31-letnega državljana Srbije, ki je v tovornem prostoru kombija prevažal 33 ilegalnih migrantov. Voznika so prepeljali v bolnišnico v Zagrebu, sledila bo kazenska ovadba zaradi tihotapljenja ljudi. Nihče od 33 drugih potnikov v kombiju ni bil poškodovan. Vse so pridržali na policiji, kjer bodo poskušali ugotoviti njihovo identiteto.

Naraščajoče tihotapstvo ilegalnih migrantov
Naraščajoče tihotapstvo ilegalnih migrantov je tudi sicer ena glavnih težav, s katerimi se v zadnjem času soočajo hrvaški policisti. Lani je hrvaška policija v celem letu prijela 620 tihotapcev ljudi, do 1. junija letos pa že 344.

M. D.

 • xtc

  Zadevo se da urediti zelo enostavno,potem ko neko vozilo,kljub večim skrajnim naporom ni mogoče ustaviti in ogroža ostale udeležence je treba v boj zoper tako vozilo t ARMBRUSTI ipd sredstvi in ga popolnoma onesposobiti ne glede na posledice za one v vozulu,ki ne uboga ničesar.

  • večni srb

   Ti bi rad zgleda še pomagal jihadističnim samomorilcem, ko bi oborožil idiote z raketami in jim ulazal streljati na civile.

 • ZatonMesecnikov

  Najprej, kako je sploh prišel s polnim kombijem na Hrvaško iz Srbije/Bosne? In kako naj bi prišel v Slovenijo?

  odgovor je samo eden možen, očitno imajo poti razdeljene na odseke. prevzel jih je na Hrvaškem, kamor so prišli peš čez mejo z vodičem, naloga je bila prepeljati jih do slovenske meje, tam pa naj bi jih prevzel vodič. In zopet v Sloveniji naslednji šofer. In tako naprej.

  • dež

   Obstajajo tudi koruptivni policisti in cariniki. 300 € na vozilo, 2x na teden, pade 2500 € mesečno.

   • večni srb

    Najprej se pokličejo kdaj bo kolega na smeni, potem samo pomahajo in peljejo skozi.

   • Franc Šink

    Tudi to je res.

 • šmentanamuha

  Do kdaj se bomo še pretvarjali, da gre za pomoč “beguncem” in da so begunci in ekonomski ilegalni migranti eno in isto? To je seveda vprašanje za vlado in multikulti navdušence.

  • Franc Šink

   Veliko večino lahko imenujemo pritepenci . Kakšni migranti neki?

 • šmentanamuha

  Srbi so pa res čist upičeni.

 • Garbage man

  Prefukal so ga ko majmuna!

 • soc

  Ko levaki, bogati globalisti, islam in mafija najdejo skupni jezik… Ta združba je pa res čisti odklop.

 • Amerikanc

  Pri nas so ilegalci zaščiteni bolj kot kočevski kosmatinci.

  • večni srb

   Seveda, kdo drug bo pa delal za naše propadle gradbince in državno kmečko mafijo.

   • stajerc5

    Bosanci, Srbi in Siptarji!

 • JANEZ GUS

  Kako,da to ne zleti c ceste v kakšen zid.Ubil se bo pošten državljan.

 • Dragana P

  Kar v naso domovino jih pošlite saj pravijo, da jih potrebujemo.

  • večni srb

   Komaj so ušli domači bedi, zdaj bi jih nažokala pa v Slovenijo, ki je še veliko hujši gulag, par milijonov jih je prečkalo Evropo, pri nas jih noče ostati niti deset.

   • stajerc5

    Aha, zato spijo v mocvirskem azilnem domu po hodnikih, ker ima dom samo malo cez 250 postelj, nje, de-de!?

 • večni srb

  Dvomim v hrvaško fiziko, povprečen kombi gre lahko tudi 200 kilometrov na uro, če bi se v blokado zaletel pri zgolj polovici te hitrosti, bi sebe in potnike hipoma spremenil v tekočo kašo.
  Ne razumem kaj je sploh narobe, razen dejstva, da je šlo za akcijski pobeg in šverc ljudi, ustsvili so ga šele, ko so lahko varno izvedli blokado ceste in zavarovali ostala vozila, saj tako se dela, policijski posel kot običajno.

  • Grega Višnar

   Daj malo fizike ponucaj tud ti. 34 ljudi tehta slabe 2 toni. Ker kombi naložen u iber gre 200 na uro?

   • stajerc5

    34 ljudi? Ta kombi je moral biti pa raztegljiv kot kauc…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!