fbpx

[Video] Finska premierka se opravičuje za lezbične posnetke zgoraj brez

Foto: zajem zaslona

Finska socialistična premierka Sanna Marin se je opravičila za novo fotografijo, ki je pricurljala v javnost – ta prikazuje dve ženski, ki se poljubljata zgoraj brez na zabavi, ki jo je priredila v njeni uradni vladni rezidenci.

Premierka se je opravičila za fotografijo, ki prikazuje dve ženski zgoraj brez, ki se poljubljata z napisom “Finska”, ki jima prekriva prsi, potem ko je slika v torek postala viralna po družbenih medijih, kar je zadnji od škandalov o življenjskem slogu Marinove. Poleg fotografij so se pojavili tudi videoposnetki divje zabave, ki se je dogajala v vladni palači.

Preberite še: Finska premierka je lahko Mescu za zgled: Se bo končno ohrabril in opravil test na droge?!

Kot je povedala Marinova, so bile fotografije in videoposnetki posneti na zabavi v premierjevi uradni rezidenci v Kesäranti v nedeljo po festivalu Ruisrock, ki je potekal prejšnji mesec julija, poroča izdajatelj Yle.

Savnali smo se, plavali in se družili,” je povedala Marinova in dodala: “Takšna slika ne bi smela nastati, sicer pa se na druženju ni zgodilo nič izjemnega.” Dodala je, da je bila fotografija obeh žensk posneta v straniščih za goste uradne rezidence.

Petteri Orpo, predsednik opozicijske konservativne stranke, je nove podobe komentiral z besedami: “Mislim, da bi bilo odlično, če bi se osredotočili na to, česar predsednik vlade ne počne. Imamo rusko invazijo na Ukrajino, energetsko krizo, obrestne mere rastejo, inflacija je podivljala, imamo krizo storitev za starejše, težave z zdravstvom. Pričakoval bi vodstvo pri teh vprašanjih.”

Fotografije so se pojavile le nekaj dni po tem, ko je posnetek zabave Marine in njenih prijateljev postal viralen po omrežjih družbenih medijev, zaradi česar so nekateri premierko obtožili uporabe drog zaradi fraze, ki jo je vzkliknil nekdo na enem od videoposnetkov, za katero se domneva, da je povezan z uporabo kokaina.

“Sama nisem uživala drog, le alkohol sem pila. Plesala sem, pela, praznovala in počela povsem zakonite stvari. In še nisem bila v situaciji, ko bi videla ali vedela, da drugi [uporabljajo droge],” je dejala najmlajša premierka v zgodovini Finske.

Marinova prestala test na droge, Mesec ga še ni opravil
Politični nasprotniki, kot je Riikka Purra, predsednica populistične Finske stranke, so Marinovo pozvali, naj opravi test za odvisnost od drog, s čimer se je premierka strinjala in test opravila v začetku tega tedna. Spomnimo – Luka Mesec, koordinator stranke Levica, ki mimo Roberta Goloba povsem obvladuje vladno politiko, se ni odzval na podobne pozive, potem ko ga je kamera ujela med obnašanjem, ki zelo spominja na nekoga, ki ravno doživlja abstinenco od kakega narkotika.

Andrej Žitnik