fbpx

[Video] Francozom prekipelo: Zazidali palačo predsednika Macrona!

Foto: YouTube

Priložen video prikazuje Francoze, ki jim je prekipelo zaradi ignorance francoske vlade in predsednika države Emmanuela Macrona. Ti so se odločili, da predsedniško palačo zazidajo. Je kaj takega mogoče tudi v Sloveniji?

Francoze je očitno razjezila napoved Macrona glede dvigovanja davkov in cen goriva, zato ne čudi, da so se pričeli vršiti protesti. Macronova vlada, ki je vedno bolj lačna denarja, je ravno tako napovedala dvig davka na izpust ogljikovega vodika za 7,6 centa na liter dizla in 3,9 centa na liter bencina v sklopu kampanje za čistejša vozila in goriva. Da pa to še ni dovolj, so napovedali še eno podražitev s 1. januarjem 2019, ko se bo cena dizla zvišala še za 6,5 centa in cena bencina za 2,9 centa. Macron je danes izjavil, da protestnikom ne bo popustil, zato je le še vprašanje časa, kaj bo njihov naslednji korak v boju proti požrešni državi.

Vse odkar je Marjan Šarec 17. avgusta zaprisegel kot predsednik vlade, Slovenke in Slovenci čakajo na ukrepe, ki so nujno potrebni za normalno delovanje države. Več kot očitno je, da so še tisti največji optimisti ugotovili, da ukrepov ne bo. Zato pa Šarec ne skopari z izjavami v smislu, “če bo bo, če ne bo pa ne bo” in podajanjem groženj tistim, ki opozarjajo na njegovo pasivnost.

H. M.