[VIDEO] General protestiral proti islamizaciji Evrope in doživel …

V Calaisu se je včeraj zbrala skupina francoskih domoljubov in članov Pegide, ki so protestirali proti migrantski politiki in islamizaciji. Med okoli 200 udeleženci je bil tudi general tujske legije Christian Piquemal, ki je imel govor. Video prikazuje, kako so ga policisti zbili po tleh, ker je protestiral proti islamizaciji. Ker shod ni bil prijavljen, pa mu grozi tudi zapor.

Ko je novica o aretaciji generala zakrožila, so spletni komentatorji ponoreli. “Čas je, da evropski sluzasti politiki plačajo za perfidnost in izdajo. Pokazati jim moramo, da ne morejo zapirati patriotov,” je napisal eden od komentatorjev. Nekdo drug pa je komentiral, da je mislil, da je Francija svobodna država, kjer lahko svobodno izražaš svoje prepričanje.

Desettisoči proti islamizaciji in migrantski politiki
Včeraj so po celotni Evropi potekali shodi proti priseljevanju in islamu. Največji je bil v Dresdnu, kjer se je zbralo okoli 8000 protestnikov, članov Pegide. Skupaj pa je po Evropi protestiralo na desettisoče ljudi. Najbolj vroče je bilo na Češkem, kjer je prišlo do spopada med levičarji in desničarji, vendar pa tudi v Calaisu ni šlo brez nasilja.

A. R.

 • Hribouc

  Joj, joj…joj!
  A se Francozom, na splošno, res rola? V Parizu jokajo že par let, na IS navalijo z vojsko in objavijo vojno stanje, policaji pa takole? Tle neki hudo ne štima, gospoda in tovarišija?
  A bo spomlad tud u Lublan tkola?

  • Novakec

   Policija bo opankarja in njegove čuvala, rajo bojo pa migrantom prepustil, vizija slolandije naslednjih nekaj let dokler naši ne pridemo iz hoste.

 • xtc

  Zadeva ,ki bo pokopala Hollanda in socialiste ali pa celo stala glave-dobesedno.
  General ima velik ugled,repenčenje policije tukaj ni pavno na mestu saj lahko hitro pride do momenta ,da narod in vojska potegneta skupaj in kaj sledi potem.
  Zadeva je povsem neposrečena in je le še prilila olja na ogenj,policisti bi lahko izvedli zadevo galantneje a je šlo očitno za dokazovanje politične nadmoči,kateri se bo tole vrnilo kot bumerang in prenekateri od udeleženih policistov utegne dejanje še grdo božalovati,vendar b zato prepozno.
  Je pa definitivno tole pogmnalo nov zagon in še večji odpor proti socialistom in imigrantom-

 • samsara

  Čigavo voljo udejanjajo aktualni evropski in nasionalni voditelji evropskih držav?!
  Voljo ljudstva, ki jim je ‘demokratično’ podelilo mandat očitno ne!
  Čigavo voljo torej udejanjate gospodje in gospe politiki?!
  Saj vem, a je prav, da se jim javno začne postavljati jasna vprašanja in od njih terjati jasne odgovore.

 • Feriss.H

  Tujski Legiji je v šestdesetih letih spodletel udar proti De Gaulle-u, in OAS je zašuštral pri atentatu, zdaj imajo priložnost drugič, da si skupaj z ostalo vojsko popravijo ugled. Vse te vladajoče Socialistične klike po Evropi je treba odstraniti za vsako ceno, in pri tem ni za izbirati metode. Če bi se taka čistka slučajno res zgodila, potem bi ostalo samo še pognati v en monumentalni stampedo vso to Levo Liberalno drhal skupaj z njenimi “imigrantsko-begunskimi” varovanci, VEN IZ EVROPE u PM, ali pa kamor koli drugam.

 • Poštenje velja

  Vladajoci komunisit unicujejo lasten narod. Ze videno kajne tovarisi .

  • samsara

   Vsi, vladajoči politiki EU, razen nekaj izjem, uničujejo evropsko civilizacijo, zgodovino, kulturo.
   Namen je ustvariti raso zblojencev brez človeških vrednot, kulture, civilizacije…, ter tako pridobiti lažje obvladljivo maso v skupni ogradi, s katero bi še dosti lažje počeli kar bi se par globalnim obskurnim odločevalcev zdelo primerno.
   Zanimiv je bil link ki ga je pred nekaj dnevi nalepil soforumaš ‘Jaroslav Sakala’ o izrojenosti muslimanskega sveta, kot posledici rojevanja otrok znotraj krvnega sorodstva (prvi bratranci/sestrične, kot je prakticiral Mohamed). Kot ena od posledic je tudi zmanjšanje I.Q. za 10-15 točk, pa 400% več možnosti za nastanek I.Q. nižjega od 70 točk, da ne omenjam prirojenih fizičnih in fizioloških defektov. V Pakistanu, je znotraj krvnega sorodstva rojenih 70% populacije, v Turčiji 25%, znotraj arabskega sveta 50%.
   V V. Briitaniji predstavlja Pakistanska populacija 3,4,% vseh rojstev, prirojenih defektov pa skupno predstavlja 30%.

 • A Starr Unique

  Me zanima kako bodo sprejeli tole aretacijo v tujski legiji? Res je, da ni več takšna kot je bila nekoč, ampak nikoli se ne ve….

  • samsara

   Pa kar nekaj jih je že upokojenih civilov, a še vedno v formi.

 • neny

  boleče za vse nas…. Prvi heroj – general Chriistian borec proti islamizaciji Evrope. Konec je metanja peska v oči.

 • tečnež

  Frdamani migranti,njih pa ne zapirajo??

 • Lord H.

  Narodi krščanske Evrope se bodo kmalu sponatno s silo uprli svojim islamofilnim režimom. Verjetno že letos.

  • tečnež

   upam da res,pa da se nažene ta nesnaga,od kod je prišla….

  • samsara

   Ne vem, ne vem, papež kot vrhovni voditelj nekam trokira. Doslej sem ga za razliko od ostalega vatikanskega establišnemta cenil in hvalil.

   Sicer pa je papež le predstavjik neke institucionalizirane religije, ki je v svojih dejanjih že zelo zgodaj, daleč nazaj, zašla daleč od idej in navkov prinašalca krščanske vere.
   Je že Nostradamus predvidel možnost, da se veriga papežev neha.

   Po drugih virih pa lahko krščanstvvo po morebitni katarzi preživi v drugačni, čistejš obliki.
   Podobno pa tudi druga verstva, v družbi s kakšno novo obliko t.i. religije, če se je kdaj kdo vprašal kaj ta beseda pomeni.

 • Lord H.

  Išče se francoski Augusto Pinochet, da Francijo popuca islamofilnih commijev.

  • xtc

   Ne boj se prihajajo in ne samo v franciji-samo nič veselo ne bo.

   • Lord H.

    V Evropi se bo vnelo kar nekaj državljanskih vojn med domoljubi na eni strani in socialisti ter musliji na drugi.

    “The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants.” – Thomas Jefferson

    • xtc

     To je realnost,vendar vedi to ne bodo vojne z ujetniki,po zmagi enih izbris drugih popoln -nebo nikakršnih človekovih pravic ali česa ali mednarodnegaprava izginilo bo.In to ni dobro.
     Na to je opozoril že Nosterdamus,ko je omenil tudi zadnjega Papeža.

     • Lord H.

      Evropski narodi bodo premagali socialiste in muslije.

     • xtc

      Tudi to je Nosterdamus napovedal kot zaton polmeseca na Bosporju v bitki vseh bitk kjer bo morje pokrvavelo in kjer bo združena sila države onkraj oceana in krščanske Evrope dokončno porazili polmesec,a to šele po12 letni vojni v kateri ne bo ujetnikov in glede na posnetke iz Sirije se Nosterdamus očitno ni veliko zmotil.

     • Lord H.

      Za napoved, da bo naslednja vojna zelo krvava in brutalna, ni treba biti prav velik jasnovidec.

 • xtc

  Opozoriti je treba še na nekaj;upokojen general je očitnopravilno ocenil še nekaj propagandni učinek tega videa.
  Treba se je zavedati nečesa drugega ,da vojska še posebej plačana in Tujska legija ni so policijski zajci.
  General očitno utegne vajo ponoviti in ob podobnem neumnem nasedenju policije in obračunu izreči samo par besed ,ki lahko v hipu povzročijo državni udar-dovolj je samo par besed v stilu “Tovariši in bratje v boju in orožju a smo se za tole borili?” in je dovolj da se dvigne vojska ,kajti tam je drugače in prevzame oblast,še posebej če najde skupni jezik z večino civilov.
  Hollande se igra s stvarnmi,ki jih niti približno ne razume in se ne zaveda kakšne so posledice,očitno je general pravilno ocenil kako pametno pridobiti čim več podpornikov Hollande pa neumno kako si nakopati še več sovražnikov in to kar iz vojske.

  • Janez

   Ja, poučno !?
   Tudi za slo razmere !?
   Upam, da se bo prehod pri nas iz slo po-komunizem smeri v normmalno slo domoljubno oz. slo a la Avstrija – smer – razvil : normalno !?

   S postopnim približevanjem sloo gospodarskega modela – primerljivemu od R. Avstrije !?
   Pa s postopnim zniževanjem % nesllovenskega prebivalstva v R. Sloveniji !

   Slo ex kp zk bivši vodilni sloj se bo najbrž upiral – a poti v staro, slabo , ex yu in kp smer – te poti ?! Ni več ?! Upam !? ŽE TAKO SMO ??! – ZELO NIZKO .!? V ..? Avstrija – smer ?! Zapis l.r. Janez KOMENDA

 • bongo

  Tooo Pegida. Kako je ze Bachmann reku “Three Ks a day keeps the minorities away.”

 • montyamp
 • Vrhovni sodnik

  Idioti Holandovi, izgnat jih skupaj z emigranti.

 • Mihilus

  To je največji strah bankirske mafije. Da bi policaji in vojaki, ki jim plačujejo za represijo svojega naroda obrnili ploščo. Zato tudi kolikor je le možno v vojsko in policijo tlačijo uvožence iz Afrike. Vendar pa zgodovinsko gledano plačanci (še posebej Afriški) nimajo motivacije in elana, ki ga premoremo domoljubi.

  • xtc

   Glej nehaj že karnaprej trolati in poglej resnici in realnosti v oči in nehaj z prividi in bankirji.
   Očitno si jim zelo dolžan ,da tuliš-to nismo krivi mi.
   Sedaj pa dajva realneje;Za velik del tukajšnjih priseljencev so krive vlade že v 50 letih,ko so svojim bivšim kolonialnim podanikom kar neselektivno dajali državljanstva.
   rugi del pa so predvsem levaški politiki,ki so v tumastih prišlekih pač videli imenitno volilno bazo,ki so jo futrali z znojem domačih saj velik del prišlekov ni imel nikakršnih delovnih navad niti želj po asimilaciji,seveda pa o levaki imeli zagarantirane volilce in zato so tako navdšeni nad njihovim uvozom saj jih bodo novi zopet voloili pa še ti ,ki so se tukaj namnožili-levakov sploh ne zanima njihova asimilacija pač pa več volilne baze ,ki jo krmiš z izkoriščanjem in molnjo domačinov in premožnih zraven jim pa prodajaš socialistične puhlice obremenjuješ in uničuješ gospodarstvo,s prišleki pa teroriziraš še domačine,če pa se obregnejo ob njih pa jih imaš za rasiste ,fašiste,ksenofobe itd in jih preganjaš sodno in drugače in tako politično onemogočaš ,da si zopet izvoljen,na kar pripelješ ali povabiš še nekaj novih in tako gre dokler države finančno ne zafurašda o drugih težavah ne govorimo.
   Teza o bankirjih ,ki jo prodajaš pač ne drži vode.
   Tile ne bodo delali,kdor ne dela ne more odplačevati pufa,kdor ne dela nima denarja za trošenje,kdor ne dela vleče denar iz socialne ,ki ga dobi od še delujočih in obremenjevanja bank in ostalega gospodarstva z davki,torej še manj prihodkov in prilivov,družba z zaostajanjem ne vrača več kreditov in se razsipuje,kapital se zažira ,na koncu se razsujejo tudi banke,ker nimajo komu kaj posoditi oz,se kapital ne plemeniti.
   Skratka stvari ne funkcionirajo tako kot fantaziraš ti in razni teoretiki zarot ampak malce drugače stvar je treba poznati bolje in ne samo teoretizirati,ravno zato so politiki in gospodarstveniki vedno na dveh bregovih.
   Preden greš v debate poglej stvar podrobneje,stvari so kompleksnejše,kot le populistično trolanje,dopadljivo ušesom.Za kaj več pa je žal treba imeti precej širši pogled.

   • neny

    zanimiva razlaga … ni vse v bankirjih, kot učijo teoretiki zarot.

    • xtc

     Razlage ,ki jih prodajajo teoretiki zarot so socialistična jajca.
     Čeprav osebno nisem zagovornik bančnega hazarda in reševanja bank(socialističen gasilski ukrep predvsem levih politikov tudi v ZDA demokratov),ko je banka fail mora past ne glede na posledice ravno zaradi reševanja bank smo sedaj v tem d…… politiki razmišljajo socialistično(volilci),brezposelnost,bankroti,izgube premoženja itd demonstracije -odhod z oblasti in vse to povzroča iracionalne odločitve politikov,ki imajo na to na gospodarstvo pogubne efekte.
     Teza o neki nadrasni oz.enorasnem svetu in pravljice,da bodo nato bogati še bolj bigati pač ne gredo skozi.Nasilno ustvarjanje nekih umetnih družb in osebkov se je že v zgodovini vselej končalo z maso bedakov-masa bedakov ne troči,ne kupuje,ne plačujedavkov,ne dela so neuporabni skratka so strošek ,ki ti žrejo denar na kupu ,če jih želiš imeti torej nekdo želi armado bedakov -cel svet ,da jih bo lahko vzdrževal in ničal kapital?
     Par bogatih pa nima drug drugemu kaj več prodati,ker že itak imajo vse,s takimi potezami bi le znatno izgubljali denar in premoženje.
     Ravno rase in ostale različnosti poganjajo človeštvo in to žene napredek,seveda se zgodovinsko nerazviti narodi veno selijo k razvitim,kar pa je treba pametno regulirati in vsi zgodovinski poizkusi se do sedaj niso obnesli in pokazale so se vse napake preteklosti,da je treba tiste ,ki želijo sem najprej presejati in prečistiti nato obdelati šeke nato sprejeti,politiki pa pogostoma preskakujejo faze.
     Treba je razumeti,družba bedakov ne more preživeti,ker se zažre zažre se tudi premoženje.Bankirji s le trgovci z denarjem na vsakem posamezniku pa je da sam presodi koliko in kaj “nese”.
     Naj ponazorim z primerom svojega kolega;
     “A veš kaj bi naredi ,če bi zadel 10 miljonov?”
     Ne sem mu odgovoril.
     “Kupil bi hišo za 3 miljone in Ferrarija”.
     Aja? sem mu odgovoril.
     Ja super ,a ne?-odgovori
     Ja,si super trol -je bil moj odgovor.
     Ja bi mi bil fouš,a ne?-je provociral naprej.
     Ne!-sem mu rekel.
     Bom ti pa povedal zakaj si bedak.
     Ja zakaj?Je odvrnil.
     Zato ker,bi te hiša in Ferrari in njuno vzdrževanje ter davki in popravila dobesedno požrla,da ob drugih neumnostih ,ki bi jih počel ne govoriva.
     V letu do 5 socialni problem z kupom pufa.
     Kaj hočem povedati?
     Človek,bi vlagal samo v trošenje ne pa plemenitenje.
     Če bi recimo kupil hišo za 300000,za 2-5 miljonov pa stanovanja ali kakšne druge naložbe ,ki vračajo denar bi si kasneje lahko privoščil boljšo hišo tako pa bi v par letih zagonil vse in ti je poanta.
     Ali “Money in wise hands make mor money” ali po Slovensko;Denar ni za bedake.

     • neny

      haha….strinjam se. Jasno mi je, da se denar mora obračati, če ga hočeš oplemeniti, za kar je potrebno znanje. Vseeno pa me zanima Mihelisuva teza o bankirjih, ker ne morem razumeti….po eni strani gospodarski kolaps z migranti, po drugi pa bogatenje…. ne gre skupaj. Mihilus lahko na kratko pojasniš kako ti to razumeš s svojo pametjo.

     • xtc

      Glej ravno ,danes je padla nova teorija zarote virus Zika.
      Ne me razumeti narobe,vedno obstajajo sile ,ki skušajo spremeniti tokove dogodkov po svetu tako in drugače in tudi vedno bodo.
      Vendar pa so že dogodki v zgodovini pokazali ,da pač nekateri človeški eksperimenit mimo narave ne gredo.
      Američani so v 60 letih skušali z pobiranjem dednega materijala najbolj intiligentnih znanstvenikov in znanstvenic narediti armado super znanstvenikov in intiligentnežev-rezultat’
      Kup podpovprečnežev in bebcev-eksperiment DECASSED.
      Nato je vojska skušala narediti skupino super bojevnikov v laboratoriju-efekt porazen primerki naj bi bili eliminirani zaradi neobvladljivosti.
      Podobno so poizkušali Rusi -ni seizšlo žal nekatere stvari ne delujejo tako kot bi nekateri želeli in tudi to je dobro.

     • neny

      tudi Doli jim ni uspela ali samo za kratek dah.

     • xtc

      Hvala bogu ,da je tako.
      No rad bi še opozoril na nekaj,kar je tudi velik krof ta teoretike zarot.
      Vsi vpijejo o nevarnosti genskospremenjenih žitaric in rastli,kako so škodljive,ampak pazi!Nihče ne predloži dokaza ali je to res.Samo verešči se ,da gnile korporacije strupijo in bogatijo ljudi,ko pa je treba konkreten in neizpodbiten dokaz pa pravijo ,da ga nimajo in da treba čakati.
      Seveda pa gre ta hipokrizija dlje , isti dnevno pa propagirajo uživanje sadja npr.banan,na katerih so zaradi špricanja delavci neplodni,ko jih oberejo jih pošpricajo s konzervatorjem,dajo v hladilnico nato naložijo na ladjo kjer jih ponovno pošpricajo s konzervatorjem in nato prepeljejo v zorilnice kjer jih še enkrat pošpricajo s konzervatorji nato pa gredo v trgovine-tako zorilnico imaš v LJ na Letališki.
      Toliko o hipokriziji vseh sort.

     • neny

      jaz jih kar veliko pojem in zaenkrat mi še niso škodile…. še nimam dokaza. -:)

     • xtc

      Ja žal pa so eno najbolj šropljenih sadij-to pa lahko preveriš tudi dokazljivo in ne v teorijah zarot.

     • neny

      vem….. enako z jabolki in ostalim sadjem…vse je strupeno na svoj način…. imunski sistem se izgleda samoregulira…. izgrajuje ščit.

    • Mihilus

     Pa žal je tako. Svetujem ogled na YouTube “All Wars Are Banker Wars”. Se zavedam izziva, ki je pred nami, ker je celotna teorija tako komplicirana in tako hudobna, da ji povprečen človek, ki se ne poglablja v tematiko NE verjame.

     AMPAK prišli smo v fazo dogodkov, kjer je dokazov enostavno preveč in se ne morejo več pretvarjat, da je vseskupaj samo teorija. Zavest se izjemno hitro širi zato pa sprejemajo zakone o “sovražnem govoru”, ki so namenjeni ustavitvi tega. Zdaj ustvarili kaos, vse skupaj pa izrabili za prevalitev krivde na nekoga drugega (najbrž migrante) in pa v kaosu opravili s tistimi, ki bodo s prstom kazali na njih.

     • xtc

      Gley nehajte pobirat ves socialističen d….,ki ga vsak bolan socialist ali prezapufanec prevelikih oči in razno napol blazni Moori vlačijo tja.

   • Mihilus

    Jaz vem, da te moje dobre analize in točni komentarji jezijo. Jezi te, da ljudem odpiram oči o pravih krivcih za probleme: bankirski mafiji.

    Na Breitbartu je članek kjer piše, da so Andewa ob ustanovitvi strani kontaktirali strici in mu rekli, da ga bodo finančno in medijsko podprli. Imel bi proste roke tudi glede Islama VENDAR PA MORAJO NOVICE IN KOMENTARJI O BANKIRJIH STRAN. Rekel jim je NE, leto kasneje pa je umrl v prometni nesreči v sumljivih okoliščinah.

    Ne bom s prstom nehal zakat na njih, ker sem prepričan, da oni stojijo za večino svinjarij v zadnjih 2 stoletjih in tudi tale migrantska in posiljevalska kriza je njihovo maslo. David Lane zakon št. 15: Nobene večje motivacijske sile ni,kot prepričanje nekoga, da ima prav.

    • xtc

     Me jezijo?

     A se ti je snelo,a sploh razumeš kaj trolaš-nivo 6 letnika.Lubi bog ,daj se strezni in vzami v roke.

  • Krtača17

   Pametno razmišljanje. Isto recimo je po letališčih – vse uvoženo. Kovček ti skenira zamorc, usmerja sirijec, jajca ti pretipa albanka, naprej te spusti pa egipčan. No in ko prideš do taksija te v najboljšem primeru pelje tunizijec.

  • neny

   zakaj je ravno bankirjem cilj migrantska kriza?

   • Mihilus

    Oni imajo že ves denar na svetu. Želijo si še popolno oblast nad svetom. Z migrantsko krizo želijo stvarit krizo in kaos. To bodo toliko časa stopnjevali, da bomo sami prosili za njihov NWO.

    David Rockefeller Sept. 23, 1994: All we need is the right major crisis and the nations will accept the New World Order.

    • neny

     ja pa kdo bo delal denar? kaj si lahko pomagajo z migranti in kaosom? Do držav BRICS me morejo ali bi hoteli tudi to? -:)

     • xtc

      Glej nima pojma in trola.
      Najprej tole,današnje vse valute so kup papirja ne temeljijo na ničemer oprijemljivem (ni zlate podlage)
      Vsaka menjava bi pomenila ogromne izgube premoženj,še posebej ,če bi se realno pojavila valuta zopet na zlati osnovi,a bo od premožnih tvegal miljardne izgube?
      Edina stvar ,ki lahko odtehta in izrime papirnat ali virtualni denar je zlato,ne glede če tudi ga znižaš,nekaj vrednosti ostane papir pa je papir.
      Skratka,če bi nekdo želel zamenjati valuto in jo imeti močno jo mora za background podpreti z kupom zlata,če realno želi preživeti in ZDA za to nimajo potreba saj kupujejo zlato,ki mu cena drsi,vedar pa je vprašanje ,če bi šli v tveganje uničenja valute ,da bi bogati izgubili kupe denarja v papirju in premoženja.

     • Mihilus

      Denar naj bi prihajal iz obresti od dolgov, ki ne bodo nikoli odplačani. V vsej poplavi tudi nasprotujočih si informacij je težko ugotoviti kakšne motive in načrte imajo. Nisem prepričan, če imajo več struj od katerih ima vsaka svoje parcialne interese ali pa samo zelo uspešno ustvarjajo zmedo, da se jim ne pride na sled. Ampak nekatere stvari so očitne, da se izvajajo.

     • xtc

      Glej trol pojdi v Afriko v Saharo in mi od Beduina izterjaj tam dolg z obrestmi ,a bo šlo,daj dokaži ,da gre?
      Izpadaš čedalje večji osel-daj se vzemi v roke ,ali vsaj kako knjigo ekonomije.Lubi bog,kje se jemljejo ti bedaki?
      Trolaš in trolaš brez slehernih dokazov zgolj You Tube čenče brez konkretnih in dokazljivih oprijemljivih dokazov.

    • xtc

     Glej bedak,če imaš denar imaš avtomatsko že oblat,torej že trolaš,vedar si nihče ne niča kappitala,kot razlagaš ti.

     • fmg9

      XTC, ne uporabljati terminov “bedak”.
      Naj pove.

     • xtc

      Saj ti bo povedal…………..
      Lubi jezus……………

     • fmg9

      Oki-doki :) (ne poznam)

     • pokvarjeniSvet

      kaj ti bo denar če se ti ljudje upirajo ?

      Denar je ti da veliko ampak je še vedno samo denar, če pa vlagaš svoj denar v kaos da pol ponudiš svojo “rešiitev”. Ta rešitev bo pa izgledala takole prvo priznati da se EU in NAU združita pod eno vlado. pol pa https://www.youtube.com/watch?v=KatuQlioeRg#t=03m27s

      če veš da obstaja resnično takšna tehnologija pol veš da jo bodo tudi vsilili.

      Kako kaj ljudem vsiliti ko jim gre lepo in te ne rabijo ? al je treba prej narediti sranje in sebe prestaviti za rešitelja in tvoje ideje.

      Sam veš kako to deluje ni težko ugotovit.

      politiki pa se namerno delajo za nesposobne in spuščajo migrante noter saj vidiš razen V4 večina ostalih politikov po EU glumi nesposobne mutece….kot da jim ni jasno da je treba zunanje meje zaščitit in nagnat vse ilegalne priseljence….ne oni raje gredo napadat Sirijo in tam pobijat in rušit kar še je pač ostalo.

      EU je daleč od tega kar bi si normalni ljudje od nje želeli in vse ima svoje namen zakaj, ne da so politiki muteci, oni glumijo mutece lepo po naročiu bakirjev, sam si rekel, kdor ima denar, kontrolira tudi politike.

     • Nova24TV Mod 1

      Opozorilo.

     • xtc

      Dragi moj administrator to je edina še dokaj “kulturna” beseda v tem trenutko jo najdem za osebke podobnega tipa.
      ŽAL.
      Zakaj?
      Zato,ker opletajo z neumnostmi non stop,teorijami zarot,vsako socialistično kramo ,ki jo najdejo bilo kje in strelajo kozle.
      Ko pa ga povprašaš naj razloži in logočno podkrepi svojetrditve pa ali mrkne ali pa začne z novimi neumnostmi in teorijami odgovora pa ne dočakaš.
      Niti tega ne razume ,da kdor ima veliko denarja ima tudi ogromno politično in drugo moč ki jo denar prinaša in ne vem zakaj bi si to ničal?
      Nadalje svet bomo naredili reven ,da nam bodo vsi karnaprej dolžni-ne zna pa razložiti kako mu bo beduin v Sahari ali Bušman v J Afriki ali kak drug revež denar vrnil če nima nič kaj bi šele bilo če bi bil cel svet reven.
      In nenazadnje niti ne razume,da se kapital na kupu niča ne pa rase.
      Torej Moderator mislim-da sem dovolj jasno utemeljil uporabo besede,ki sicer res ni najbolj primerna a človeku ki enostavno ne zmore obrazložiti svojih izjav nekako logično je pač reči drugače že praktično nemogoče.Strinjam se ,da nismo vsi za vse a vsaj svoje čudne trditve naj podkrepi z realnimi dokazi ne neumnostmi.
      In še nekaj človek očitno niti tega ne dojema ,da je danes ekonomija globalna in prepletena in da zunaj nje ne moreš obstati ali pa si na nivoju S.Koreja ali še huje.

     • Nova24TV Mod 1

      Ne, ker bi bila nekulturna beseda, ampak ker žalite sokomentatorja.

     • xtc

      Ja napišite mu ,da je super intiligeten in razgledan ,ja zaradi takih pač smo kjer sm,v d……. do vratu.
      Človek ,ki ni sposoben obrazložiti svojih trditev je namreč prazen,limanje nečesa kar se najde po spletu in kjer lahko vsak lepi praktično kar želi pa ni nujno vedno ravno verodostojen dokaz.Sploh pa pri zahtevnejših temah.
      In kar je še najhuje je to ,da se sam dela to in da mu morajo povedati drugi
      Razumem Vaš dober namen in nalogo ,ki jo imaste žal pa je resnica prav taka.
      Ampak ne zato ,ker se ne strinja z mano ,ampak zato ker trosi in žebra neumnosti,ki jih nato sam ne zna razložiti.
      So pa ti ljudjej podobi popolnoma onim s parolami iz SFRJ(ne vem ,če se jih zaradi starosti spomnite),ko so nas popolnoma enaki prepričevali iz dneva v dan Da kako usppešna je Auga in SZ in kako samo še odštevamo praktično sekunde do bankrota ZDA in imperialistov in njihovih bankirjev,nato pa je najprej crknila SZ nato Juga no isto trolajo sedaj tile(če ne celo isti) in spet se dogaja,da bo najprej crknila finančno Rusija,mi pa smo že praktično v finančni komi.
      Samo v obrazložitev zakaj me take stvari iritirajo.

    • Feriss.H

     Mihilus, tole bi znalo dopolniti tvoje raziskave, v primeru da nisi že sam naletel na te vire. Včasih kaj iščeš pa nikakor ne pade prava povezava, drugič pa ko iščeš kaj drugega pa pade not prav tisto kar si iskal zadnjič.

     Gre za National Jewish Democratic Council in Republican Jewish Coalition kjer Khazarske podgane navajajo dobesedno tole –

     “The Republican Jewish Coalition was founded in 1985 and is the unique bridge between the Jewish community and Republican decision-makers…The Republican Jewish Coalition has a highly successful legislative affairs program, ensuring that our issues are heard on Capitol Hill. We lobby and advise leaders from state capitals to the U.S. Capitol…In addition, the Republican Jewish Coalition Political Action Committee allows us to aggressively engage in political activities across the country and gives us the ability to strongly support, both politically and financially, the candidates who reflect our priorities and principles…On every level, the Republican Jewish Coalition is committed to building a strong, effective, and respected Jewish Republican voice in Washington and across the country. – http://www.rjchq.org/about

     Podobno je pri National Jewish Democratic Council –

     “NJDC maximizes Jewish support for Democrats at the federal and state levels of government…NJDC also educates Democratic elected officials and candidates to increase support for Jewish domestic and foreign policy priorities…We do this to promote both social justice in America and a secure, democratic Jewish State of Israel. – http://www.njdc.org/about-us

     Podatki tu so revolucionarni – Jewish Faces in Chinese Government – http://theinfounderground.com/smf/index.php?topic=11956.0
     Detailed History of Kaifeng Jews – http://www.sino-judaic.org/index.php?page=kaifeng_jews_history

     Tole so pa CENTRALNE (NACIONANE) banke ki jih posedujejo ali pa nadzirajo Rothschildi –

     The People’s Bank of China
     Central Bank of Egypt
     European Union: European Central Bank
     The Central Bank of the Islamic Republic of Iran
     Central Bank of Iraq
     Central Bank of Libya (Most Recently Added)
     CENTRAL BANK OF RUSSIA
     Saudi Arabian Monetary Agency
     SWISS NATIONAL BANK
     Central Bank of the Republic of Turkey
     UNITED KINGDOM: BANK OF ENGLAND
     UNITED STATES: FEDERAL RESERVE, FEDERAL RESERVE BANK OF NEW YORK

     Za kompletno listo pa GOOGLE – “central banks owned by rothschild” – ena od kompletnih list – http://bloginfo.educate-yourself.eu/2013/03/list-of-banks-owned-by-the-rothschild-family

     Kar pa zadeva tega nevrotičnega bebota, ki ti vsake toliko brenči kot konjska podrepna muha, sploh se ni za ozirati na tečnobo. Kot opici ne moreš obrazložiti preprostih matematičnih postopkov, tako tale ne dojema.

     • Mihilus

      Kakšno pa je tvoje mnenje glede Georgia Guidestones? Tam piše “improve diversity”. In kakšno je tvoje mnenje glede 2025 napovedi na deagel.com?

     • Feriss.H

      Kot sem že večkrat napisal, prav taki doponjevalni dialogi so vrednota nekega foruma. Hvala za linke in si bom ogledal z zanimanjem.

   • Feriss.H

    Da dopolnim namesto Mihilusa, ki se mu najverjetneje ni dalo iti v podrobnosti, takole nekako izgleda ta zgodba – Pokojni Aaron Russo je v razgovoru z Nickom Rockefellerjem postavil enostavno vprašanje – Pa zakaj se ženete za tem denarjem, saj ga imate več kot…in ga je Nick prekinil z – ma ni vprašanje denar, mi enostavno hočemo vsem ljudem na svetu vgraditi chip in ukiniti papirnati denar.

    Kaj to pomeni je lahko jasno vsakomur – Nisi priden in Banka (NWO DRŽAVA) ti blokira chip in potem si izločen, kot navadna smet. TOTALNA KONTROLA!

    Da to dosežejo pa morajo najprej odpraviti NACIONALNO in NACIONALNE države, kar se pravkar zdaj dogaja v Evropi in podobno v Ameriki. Edina ovira je EVROPSKA RASA, katero nameravajo plansko kontaminirati z tretje razrednimi implanti iz Afrike in Bližnjega Vzhoda. Zakaj Evropska Rasa, zato ker se edino ta lahko upre temu monstruoznemu načrtu. To domnevo je potrdila Barbara Lerner Spectre v zdaj že legendarnem intervjuju –

    “Europe has not yet learned how to be multicultural. And I think we are going to be part of the throes of that transformation, which must take place. Europe is not going to be the monolithic societies that they once were in the last century. Jews are going to be at the center of that. It’s a huge transformation for Europe to make. They are now going into a multicultural mode, and Jews will be resented because of our leading role. But without that leading role, and without that transformation, Europe will not survive.” – Barbara Lerner Spectre, IBA-News, 2010
    https://www.youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ in tu https://www.youtube.com/watch?v=ROGnoNJc6Nw

    Operativno se to izvaja takole – Z imigranti narediš kaos in Evropejci bodo PROSILI za red ki ga seveda narediš z povečanjem represivnega aparata. Ko je “red” dosežen, nadaljuješ kontaminacijo v kontroliranem redu, kar pa je že SARKOZY (Ashkenazi Jud), ko je bil še predsednik, in je leta 2008 izjavil – “Rasno mešanje plemeniti družbo, krvno sorodstvo jo uničuje. Pred nami je velika zamenjava. Cilj je soočiti se z izzivom RASNEGA MEŠANJA. To ni stvar izbire to je obveza. Če ne bo šlo dobrovoljno, potem bo država INTERVENIRALA. Mi se moramo spremeniti, torej se bomo spremenili” – http://whitegenocideproject.com/french-ex-president-sarkozy-again-tells-french-to-mix-races/

    Materiala na to temo je še, a vsaki pametni glavi je že tole dovolj da se ZAMISLI.

 • elh

  Dobro, njihova vlada je vsaj socialistična, v Nemčiji imajo desno stranko na čelu, pa igrajo na iste strune. Politična korektnost je bolezen vseh strank se bojim, najmanj so še Višegrajci okuženi. Morda pride do mode vojaških udarov posledično. Vsekakor nič lepega na obzorju na žalost. Bolje pa vojaška diktatura kot islamizacija. Po vojaški diktaturi posije sonce po islamizaciji nikoli.

  • Janez

   Ja, jaz sem v naši domovini Sloveniji ?!
   .. za normal obrat v slo domoljbnost in
   … za gospodarsko modelno bližanje primerljivi R. AVSTRIJI !?

   Tega ex kp zk ? In slo po-komunističnega … ?internacionalizma” – je bilo ? – dosti in ? Preveč ?!

   In ? Kaj mi Slovenci od tega ? internacionalizma, ? socializma … – in vse te ex kp zk in sedanje sd, zl, smc in desusus ? po komunistične in po socialistične ? “naavlake” ?! – imamo ?!

   Malo ali nič ?! Oziroma : veliko slabga ?!

   Jaz predlagam ureditev –
   1. sociale in ostalega – na način R.Avstrije !?
   2 ukinitev sedanjega Državnega sveta R. SLO
   3. Njegovo nsdomestitev z ..DRŽAVNIM NARODNIM SVETOM SLOVENSKEGA NARODA !
   4. Čimprejšnje volitvv DZ !
   5. In – obnovitev predvojne Zveze krščanskih gospodarsko kulturnih in šport društev “O R L I”

   ZAENKRAT DELUJE LE OBNOVLJENO DRUŠTVO “ORLI” …V .. MOZIRJU !!

   KO BO V R. SLO NAD STO MOČNIH SLO DRUŠTEV !!!

   .. SLO – ” O R L I” – BO !!… .. R.SLO – ….. R E Š E N A !!?

   Zakaj ?! … “O R L I” !!?
   Kot pred 2. vojno naj imajo nosilno , glavno vlogo krajev o uveljavljeni dobri, družinski, poznano pošteni lokalni kmetje, obrtniki, novi podjet iki in družine, ženske, otroci – v povezavi z lokalno RK cerkvijo !!
   S programom : oživitev poštenega gospodarstva, kmetije, obrti, turizem, krščanske večje družine, šport, rekreacija, poučna predavanja itd !!
   Pred 2. vojno je.ta tedaj najmočnejša in najbplj števična zveza .. –
   – ustanovitelj je bil 1908 .dr. J.E.KREK ! –

   “ORLI” ZGRADILA VRSTO KRAJEVNIH DOMOV, … IZVEDLA OGROMNO KULTURNEGA DELA ITD.,
   TUDI SOFINANCIRALA IZGRADNJO PLEČNIKOVEGA STADIONA V LJUBLJANI ,!!

   Ne teoretizirajmo, bratje Slovenci ! Korajža velja !
   Slovenski domoljubi in slo domoljubne stranke – na plan !!!
   Predvojni slovenski ORLI – so zelo dober zgled – tudi – za sedanjost ! Korajža velja, Janez KOMENDA

 • Anja H

  NF že tako 40%. In vsaka takšna bedarija jim doda še kakšno odstotno točko. Ko se bodo Francija ali pa Nemčija osvobodile Boljševiške nadvlade bo zagotovo hitro sledila cela Evropa. Le tako naprej. Svaka čast Piquemalu in naj bo čimveč takšnih junakov.

  Zelo me je impresional njegov komentar o načinu pridržanja policije. Se vidi, da je gospod profesionalec. Ve zakaj so bili nacistični vojaki obsojeni v Nurenberških procesih. Komentiral je: Francija je v zatonu. Obžalujem, da ste [policaji] prejeli takšne ukaze. Vi morate izvrševati vaše ukaze vendar pa vam ni bilo potrebno izvrševat na takšen način.

  • Mihilus

   V čanku o temu nič ne piše torej gotovo ni res.

   • Anja H

    V komentarjih pogostokrat izveš več kot v sami novici. Komentatorji dajo svojo perspektivo, svoj pogled na tematiko in nekateri komentatorji tu so naravnost fantastični. Sama dostikrat kar preskočim vsebino novice in grem direkt na komentarje.

 • Lord H.

  Nova24Tv, dajte objavit to deklaracijo, da se bo sploh vedelo, za kaj se zavzema Pegida. https://en.wikipedia.org/wiki/2016_Prague_Declaration

  • Nata

   bravo , dobra poteza…………nujno prečitati , da nam bo jasno kaj je PEGIDA !!
   Da to ni en ” skrajno desničarski bavbav “, kot poročajo nekateri mediji !

   In še in še migrantov prihaja ?? Do kdaj še ??
   In takole nepotrebno ravnanje policije jim daje samo potuho !
   Kam plovemo ?
   Mar še govoriti ne bomo smeli več ……..v svojih deželah…….domovinah……..kjer so naši predniki živeli stoletja ??

 • avtohtoni neandartalec

  Vsakdo, ki ima denar, si lahko danes nabere grunte po rovtah in ustanovi svojo vojsk, orožje lahko pa nakupuje na največjem svetovnem sejmu Sofos, v Savdski arabiji, kjer prodajajo baje celo nuklearne podmornice in satelite. IN poem se lahko seveda razglasiš tudi za generala, maršala mogoče, dosmrtnega dikakotja svoje lastne vojaško policijske džamaherije ali karkoli, dokler pobijajo ljudi v okviru zakonov in mednarodnih aktov.
  Lepo vas prosim, sami pravičneži in poštenjakarji, ko se pa Francoze meče na cesto in zatira, ni pa nobenega, sama hinavska banda, begunci so neprimerno boljši ljudje.

 • HUDIČEK

  …in pravkar sta Hollande in Merklova zasedla prvi dve mesti na črnem seznamu tujske legije. Čestitke obema! Honneur et Fidelité!

 • Janez

  Da sem konkreten !!
  Predlagam, da slo že poznane domoljubne stranke – resno izdelajo proram :
  1. Prehoda R. SLO na MODELE – PODOBNE –
  … modelom gospodarstva, prava (vsega) v R. AVSTRIJI !!

  2. Programe demografske obnovitve prebivalstva slovenske narodnosti : več , večjih slo družin !!?

  3. Oblikovanje s tradicijo RK kar tvorne vere … skladnih, hkrati domoljubnih in hkrati sodobnih na pravi etiki in poštenju temelječih študijih prava, ekonomije in ostalih ved v R.SLO. Pa – manj FDV ?družboslovja, več poklicnega, sodobno teh ičnega in ostalega kvalitetnega in etičnegaizobraževanja !!

  Toliko, na kratko ! Več je v mojih zapisih na vseh zavihkih … nova24tv !! Zapis l.r. Janez KOMENDA

  P.s. Mojo zamisel .. zelo perspektivne oživitve slo zveze “ORLI” naj prevzamejo RK razumniki, domoljubne stranke.
  Slovenija bo ponovno oživela s STO. IN VEČ MOČNIMI KRŠČANSKIMI DRUŠTVI … “ORLI” .. PO VSEJ R. SLO ,!
  Note in besedila dobrih nezastarelih himn predvojnih slovenskih ORLOV” ( ponosni bodimo nanje ) – Bog jih oživi !! In mi, slovenski domoljubi !!! NOTE HIMN ORLOV – sem že dal g. A. Primcu in g. L. PETERLETU !!

 • sunday

  a to pa ni nestrpnost!!? če organi represije zatirajo domačine, ker protestirajo proti nasilnim pritepencem!!? to je nestrpnost do lastnega naroda in to velja prav tako za slovenijo in našo oblast!!

 • Anton

  Če si prevelik domoljub, ponosen državljan lahko končaš v kakšni jami!
  Vedno se moraš zavzemati za vsiljeno ideologijo, vero, ljudstvo….

  • Janez

   Ne bodi no tak pesimist !!
   Slo po komunisti so že kar resno ošibeli .!!?

   Jih je še veliko, aa so tako obremenjeeni s starimi in novejšimi problemi, da je .. joj ?!

   Pa ? neurejenst prava in ? sodstva !! Je za slo po komuniste – ?prehud zalogaj ?! Sami ravno t. I. institucij prava – ne ? Zmorejo prenoviti ?!

   Predvsem so pa čisto ?
   Brez vizije za Slovenijo!?
   Le malo še ? grozijo z ? verbalnimi ? prekrški ?! .. ki so večinoma – le nestrinjanje s tekočimi kolobocijami pokomunizma !? A … saj, čas teče – tudi – njim !?
   Pa – nič ne de … Mi delajmo .. po svoje… okrepitev domoljubnig sil ! Pa bo ! L.r. Janez KOMENDA

 • neredni_plačnik

  ..naša vrhunska ministrska ekipa z samim g. PM Cmerarjem na čelu, pa bo na

  južni meji, kar osebno sprejemala in zaželela dobrodošlico svežim migrantom..

  ..vsak spolno zrel migrant moškega spola, ki bi izrazil željo za azil v Sloveniji, bo

  prejel tudi veliko tubo vazelina in hiter ” brifing ” , kdaj se vazelini uporablja..

  ..še en link, kako se čuva svoje ženske…spet Rusi
  http://dailycaller.com/2016/02/04/refugees-go-clubbing-in-russia-harass-girls-wake-up-in-hospital-the-next-morning/

 • sprehajalec

  General je oddelal svoje, sedaj bodo nastopili njegovi odvetniki. To je edina pot, ki jo levičrski in humani europejci razumejo. Ko bodo zasuti s tožbami, jim bo pa zmanjkalo domišljije.

 • Borut Vrscaj

  Čaka nas teško obdobje. Podobno kot takrat ko je raspadala Jugoslavija.
  Morali bomo pravilno odreagirati in se poenotiti.
  Na slovenskem smo mi gospodar in nihče drug. In tako bo ostalo.
  David Icke je v intervjuju o bližnjevzhodni krizi dejal:
  It’s all set up by cold blooded soulless people.

  • Janez

   Ja, verjetno gre za ? “brezdušneže” v ozadju ?!
   A ? Zakaj so pa – brez duš ?!
   Nihče jih nima – rad ?! Nihče ? Se ne boji zanje ?!
   A – zdaj jih že poznamo te samotneže,
   ki ne zmorejo karkoli kar niso oni sami – ne zaznati, ne čutiti.
   Ne imeti rad ?! Pravzaprav – so … nesrečni !?
   A povzročati še novih nesreč – nam ?! To jim ne bomo več – pustili !! Zapis l.r. Janez KOMENDA

 • garfi

  Mnogo dogodkov kaže na režiran napad na Evropsko demokracijo
  mojstrov iz ozadja.

  • neny

   nihče pa ne pove pravega vzroka. Milijon teorij…..

   • fmg9

    Dobro razmišljanje.
    Kaj bi pa ti rekla…?

    • neny

     nek deal…. politični posel, če se izognem vsemu ostalemu….Veliki so nas prodali, oprode jim pa sledijo…..

     • fmg9

      Prodali komu? Zakaj?
      Poskusi bolj natančno profilirati.

     • neny

      črno zlato…

     • fmg9

      Nafta? V smislu donosa (denar) ali moči?
      Kaj pa v kolikor to nekateri že imajo?
      Kaj naj bi bila njihova gonilna sila v takem primeru?

   • Mihilus

    Problem je ravno to. Vidimo napad, vidimo, da je režiran. Vendar pa ne moremo z gotovostjo rečt kdo in zakaj.

    • fmg9

     Zakaj naj bi bil krivec kapital in bankirji?
     Kdo pa je na vrhu piramide?

    • fmg9

     Razdelaj bolj natančno.

     • xtc

      Čakaš pameten odgovor?
      Načakal se boš.
      In rekel si ne besed bedak?
      No,tule je razlaga za kaj.
      Tema.
      Trolanje in socialistične čenče iz You Tuba in to je to,dlje pač z IQ ne gre.
      Nekateri ste opitmisti to je + ampak………………….

    • neny

     tud to mi je znano – podobna pašta kot pri nas – iz ozadja….

 • xtc

  Ko berem nekatere komentarje se naravnost zgrozim.
  Zakaj?
  Popolno nepoznavanje ekonomije,osnovnih njenih zakonitosti in pravil-funkcioniranja,le trolanje,brez otipljivih razlag in dokazov.
  Ponujajo neke jajca iz You Tuba in še kje ,ko pa je treba kaj konkretneje razložiti pa se pokaže ,da gre za popolne nepoznavalce,ki trolajo in poberejo vsako čveko ,ki koristi njihovem populizmo,neprstano vidijo zaroote in fantazirajo,ne znajo pa niti obrazložiti osnov zakaj in kako.Niti ne razumejo delovanja ekonomij ,zakaj zlato v trezorjih Nb itd.Skratka pooplni analfabeti ,ki trolajo populistične zarorniške pravljice ,ki jih niti sami nato ne znajo obrzložiti
  Skratka nekto želi uničiti svet ,da bo nato bogat.Ja uredu,samo kaj mi rabi bogatija na uničenem svetu-kaj bom z njo?
  Počakal male zelene’
  Skratka troli ,ki se izgubijo v labirintu lastnih pasti.Lubi bog obvaruj nas take norosti.

 • garfi

  TO JE MULTIKULTI NAPAD TUDI NA SLOVENIJO

  • Janez

   Verjetno ?! In grdo od njih !!
   A tudi slabe stvari so za kaj dobre ?! Okrepila se bo zavest nas Slovencev ?! A ne ?! L.r. JanezKOMENDA

   P.S. berite še moje ostale zapise : ne bo hujšega ?! Saj še denarja za naše policiste, vojake.. ni !?

   • avtohtoni neandartalec

    To me pa najbolj v življenju skrbi, da bi za vojsko in policijo zmanjkalo denarja, ker potem si bodo morali služiti vsakdanji kruh še na kake druge načine, kar ne bo dobro za barabe na oblasti.

 • Vrhovni sodnik

  Ko bo ljudstvu dokončno prekipelo, ne bo več prostora…za rdeče veleizdajalce, če hočemo biti svobodni se jih moramo rešiti, da jim izpolnimo željo druženja z musliči pa direkt v Sirijo

 • McBobo

  Kot pravim, državljanska vojna se je po EU že začela, mi še pridemo na vrsto, čim bodo migrante spustili po ozemlju Slovenije, da se bodo lahko prosto sprehajali.
  https://www.youtube.com/watch?v=d8n-eo5fDYU

 • avtohtoni neandartalec

  Koga varuje narodna vojska?
  Največje lastnike naravnih življenjskih virov in surovin, njihov oblastniški aparat in nenazadnje ljudi, ki tvorijo tako dužbo.

  Koga varujejo pa plačanci?
  Zasebne korporacije, ki iščejo naravne življenjske vire in minerale po celem planetu, da jih lahko vključijo v svjo ekonomsko politični stroj. Ker pa je vse na tem svetu že nekogaršnja last, lahko določene stvari vzamejo edino na silo, včasih odkriti spopadi med državami sploh niso potrebni, dovolj je kup plačancev, da razbijejo tam celo štalo.

  Tip si dela reklamo, če slučajno niste opazili, bo dobil delo, tam en cel narod divjakov bo poslal nazaj v kameno dobo, potem bodo pa njegovi naročniki tam postavili novo, sodobno civilizacijo. Pika. Zdaj veste, kdo stoji v ozadju.

 • Bosta Bostic

  Da si drznete citirat Putinov RT ???