fbpx

[VIDEO] General protestiral proti islamizaciji Evrope in doživel …

V Calaisu se je včeraj zbrala skupina francoskih domoljubov in članov Pegide, ki so protestirali proti migrantski politiki in islamizaciji. Med okoli 200 udeleženci je bil tudi general tujske legije Christian Piquemal, ki je imel govor. Video prikazuje, kako so ga policisti zbili po tleh, ker je protestiral proti islamizaciji. Ker shod ni bil prijavljen, pa mu grozi tudi zapor.

Ko je novica o aretaciji generala zakrožila, so spletni komentatorji ponoreli. “Čas je, da evropski sluzasti politiki plačajo za perfidnost in izdajo. Pokazati jim moramo, da ne morejo zapirati patriotov,” je napisal eden od komentatorjev. Nekdo drug pa je komentiral, da je mislil, da je Francija svobodna država, kjer lahko svobodno izražaš svoje prepričanje.

Desettisoči proti islamizaciji in migrantski politiki
Včeraj so po celotni Evropi potekali shodi proti priseljevanju in islamu. Največji je bil v Dresdnu, kjer se je zbralo okoli 8000 protestnikov, članov Pegide. Skupaj pa je po Evropi protestiralo na desettisoče ljudi. Najbolj vroče je bilo na Češkem, kjer je prišlo do spopada med levičarji in desničarji, vendar pa tudi v Calaisu ni šlo brez nasilja.

A. R.