[Video] Globalistična francoska elita s protiteroristično enoto nad protestnike rumenih jopičev

Francoski vojaki (vir: twitter)

Macronisti v Franciji so napovedali, da bodo s prihodnjim koncem tedna med protesti rumenih telovnikov, ki potekajo že 19. teden, prisotne tudi posebne vojaške protiteroristične enote. S tem so francoski oblastniki pod Macronovo taktirko tudi uradno nakazali, da je francosko ljudstvo obravnavano kot sovražnik francoske države.

Francoska vlada je za napovedane proteste, ki potekajo že 19. teden po vsej Franciji, napovedala pošiljanje vojaških protiterorističnih enot v obliki okrepitev. Odločitev je po poročanju RFI v sredo sprejel francoski predsednik Emmanuel Macron, in sicer po protestih v soboto, 16. marca, ki jih je zaznamovalo nasilje.

Ironično je bil protest posvečen ravno policijskemu nasilju. A to francoskih oboroženih predstavnikov oblasti ni ustavilo, da ne bi v francoske protestnike izstreljevali 40-milimetrskih gumijastih nabojev iz neposredne bližine, zaradi česar je marsikateri protestnik končal brez očesa ali utrpel zlom lobanje, izgubo zob ali pretres možganov. Zaradi tega so nekateri protestniki svoj bes izlili nad spomeniki in trgovinami, ki jih vidijo kot trdnjave elitistov.

Francoski vojaki so po terorističnem napadu na satirični časopis Charlie Hebdo patruljirali po ulicah v sklopu operacije Sentinel. Zdaj pa bodo “zagotavljali varnost” na naslednjih demonstracijah rumenih jopičev, ki se že 18 tednov zapored odvijajo vsako soboto.

Če bi bili ciniki, bi se vprašali, za čigavo varnost bodo pripadniki vojske skrbeli? Varnost policije, ki se brutalno izživlja nad protestniki, ali varnost protestnikov? Dvomimo, da bo vojska posredovala in stopila v bran navadnih neoboroženih protestnikov.

V ponedeljek je francoski premier Edouard Philippe naznanil, da bodo v soseskah, “ki so najbolj prizadete”, prepovedali proteste “kadarkoli bo to potrebno”. Philippe je kot razlog navedel “informacije o ekstremnih elementih, ki želijo povzročati škodo”.

Protesti rumenih jopičev so do sedaj terjali 12 smrtnih žrtev, več kot 1.843 civilistov pa je bilo ranjenih. Nekateri med njimi so zaradi policijskega nasilja izgubili oko, drugi so ostali brez zob. Zaradi nesmotrne rabe solzivca prihaja do kroničnih težav z dihali, medtem ko je tudi francosko združenje oftalmologov pozvalo k prepovedi rabe “obrambnih” pištol LBD 40, ki izstreljujejo gumijaste naboje kalibra 40 mm. Kot razlog so v združenju navedli “epidemijo resnih očesnih poškodb”.

Ivan Šokić

 • Nata

  + + + + + +
  Ooooooooo, a imajo protiteroristične enote ?? Dajte no ? Kje so jih pa do sedaj skrivali ? Za lastne ljudi se pa hitro palica najde, a nede ??
  Sramota !!

 • Igor Kavalar

  Vse poškodbe, ki so jih plačanci elitistov zadale ljudem, ko so protestirali se jim bodo vrnile z obrestmi.

 • freedomfighter

  Proti cemu sploh protestirajo tele rumeni jopici…mislim kaj je njihova zahteva razen odstop legitimno izvoljenega predsednika…vse skupaj vedno bolj spomanja na rdece proteste…sploh s temi anti elitisticnimi izjavami…skratka kot da bi poslusal lenina

 • xtc

  No takega delovanja “demokratične vlade” se nebi sramoval niti Adolf,seveda pa je to že vojna,ki se vrti po zelo podobnem scenariju kot v Venezueli razen ,če se ne bo znasšel kak general kot je bil De Gaule in izvedel puč in to oblast dal javno obesuti z vsemi njenimi člani in prišepetovalci,kar se bo sleje kot preje tudi zgodilo.

  • freedomfighter

   Puč…zelo demokraticno…sem mislil da v demokraciji hodimo na volitve

   • Janez Novak

    Ja, v demokraciji. V demokraturi pa je vse drugače. Kandidati so najprej izbrani s stran i globoke države in promovirani preko njenih medijev, potem pa jih dajo v potrditev/izvolitev zavedenemu in zmanipuliranemu ljudstvu. Francozi počasi spoznavajo, da jih Rotchildova lutka, Macroduro, ima za popolne tepce.

    • freedomfighter

     Ce so spoznali da je lutka naj pocakajo na nove volitve in to je to…ne mores po vsakih volitvah zanetit protestov ker ni zmagal tvoj kandidat…a po naslednih volitvah bo spet isto

  • sodnikisozločinci

   Naj se zgodi božja volja in izpolnijo tvoje prerokbe…

 • RATATA

  Tri tedne pred napadom na Čarli hebdo, ga je kupil rotšild!

 • xtc

  Nekaj velja opomniti,ko se zaredi preveč ranovstne izrojene in iztirjene golazni od vseh vrst socialistov,mulitikultasrjev itd norcev, je z demokratičnimi sredstvi družbo skoraj nemogoče uravnotežiti razen v čudežih(ki jih navadno ni) zato pridejo v realno uporabo vedno že zgodovinsko preizkušene metode,žalostno pa je to,da se človeštvo iz preteklih napak ne nauči nič novega,da so podobne neumnosti in norosti ,iztirjenosti in abotnosti,že bile in kam so privedle.

 • Olga101

  Edini teroristi s Franciji so Macron in njegovi gostje!

 • Stric iz ozadja

  “Zaradi tega so nekateri protestniki svoj bes izlili nad spomeniki in trgovinami, ki jih vidijo kot trdnjave elitistov.” Spomeniki so trdnjave elitistov? A imajo tam tudi Titeja?

 • garfi

  v vojni smo z gLobaListiČĆnimi satanisti
  lewaki ukinjajo prodajo orožja, da nas bodo lažje zasužnjili
  Francozi žrtvujejo poškodbe oči za osvoboditev, Budalcem se pa še na volitve ne ljubi

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!