fbpx

[Video] Globalistična francoska elita s protiteroristično enoto nad protestnike rumenih jopičev

Francoski vojaki (vir: twitter)

Macronisti v Franciji so napovedali, da bodo s prihodnjim koncem tedna med protesti rumenih telovnikov, ki potekajo že 19. teden, prisotne tudi posebne vojaške protiteroristične enote. S tem so francoski oblastniki pod Macronovo taktirko tudi uradno nakazali, da je francosko ljudstvo obravnavano kot sovražnik francoske države.

Francoska vlada je za napovedane proteste, ki potekajo že 19. teden po vsej Franciji, napovedala pošiljanje vojaških protiterorističnih enot v obliki okrepitev. Odločitev je po poročanju RFI v sredo sprejel francoski predsednik Emmanuel Macron, in sicer po protestih v soboto, 16. marca, ki jih je zaznamovalo nasilje.

Ironično je bil protest posvečen ravno policijskemu nasilju. A to francoskih oboroženih predstavnikov oblasti ni ustavilo, da ne bi v francoske protestnike izstreljevali 40-milimetrskih gumijastih nabojev iz neposredne bližine, zaradi česar je marsikateri protestnik končal brez očesa ali utrpel zlom lobanje, izgubo zob ali pretres možganov. Zaradi tega so nekateri protestniki svoj bes izlili nad spomeniki in trgovinami, ki jih vidijo kot trdnjave elitistov.

Francoski vojaki so po terorističnem napadu na satirični časopis Charlie Hebdo patruljirali po ulicah v sklopu operacije Sentinel. Zdaj pa bodo “zagotavljali varnost” na naslednjih demonstracijah rumenih jopičev, ki se že 18 tednov zapored odvijajo vsako soboto.

Če bi bili ciniki, bi se vprašali, za čigavo varnost bodo pripadniki vojske skrbeli? Varnost policije, ki se brutalno izživlja nad protestniki, ali varnost protestnikov? Dvomimo, da bo vojska posredovala in stopila v bran navadnih neoboroženih protestnikov.

V ponedeljek je francoski premier Edouard Philippe naznanil, da bodo v soseskah, “ki so najbolj prizadete”, prepovedali proteste “kadarkoli bo to potrebno”. Philippe je kot razlog navedel “informacije o ekstremnih elementih, ki želijo povzročati škodo”.

Protesti rumenih jopičev so do sedaj terjali 12 smrtnih žrtev, več kot 1.843 civilistov pa je bilo ranjenih. Nekateri med njimi so zaradi policijskega nasilja izgubili oko, drugi so ostali brez zob. Zaradi nesmotrne rabe solzivca prihaja do kroničnih težav z dihali, medtem ko je tudi francosko združenje oftalmologov pozvalo k prepovedi rabe “obrambnih” pištol LBD 40, ki izstreljujejo gumijaste naboje kalibra 40 mm. Kot razlog so v združenju navedli “epidemijo resnih očesnih poškodb”.

Ivan Šokić