fbpx

[VIDEO] Groza sredi Beograda: moški zapeljal na območje za pešce in kosil vse pred seboj

Foto: YouTube

Beograjska policija je aretirala voznika, ki je konec tega tedna z visoko hitrostjo zapeljal na območje za pešce v središču mesta in pri tem huje poškodoval dekle. Tovrstni način brezglavega početja sicer močno spominja na vedno bolj razširjeno obliko terorističnih napadov, ko se volkovi samotarji, ki so pod vplivom teroristične skupine Islamska država, z vozilom zapeljejo v množico ljudi, da ubijejo čim več nevernikov. 

Tridesetletnik, ki je z avtomobilom ford focus zapeljal na območje za pešce, je po navedbah Jutarnjega lista tudi sam utrpel poškodbe, potem ko je zapeljal v kovinski drog. Po zdravstveni oskrbi ga je policija aretirala, tožilstvo pa mu je odredilo 48-urno pridržanje.

Varnostno-nadzorne kamere razkrile dejansko dogajanje
Incident se je zgodil v soboto okoli sedme ure, mediji pa so objavili več različic dogodka. Šele posnetki varnostno-nadzornih kamer so razkrili dejansko dogajanje. Na posnetkih je videti, kako je moški pri visoki hitrosti zapeljal v dekle in jo pri tem poškodoval. Brez ustavljanja je nato podiral še stole na terasi bližnjega lokala.

Foto: YouTube

Šlo naj bi za maščevanje
Minister za notranje zadeve Nebojša Stefanović je v soboto izjavil, da ne gre za primer terorističnega napada in da je policija ugotovila, da naj bi šlo za maščevanje. Nekaj očividcev je izjavilo, da je voznika forda focusa pred tem nadlegovalo pet mladeničev, zato je velika verjetnost, da je ta zaradi maščevanja z vso hitrostjo zapeljal na območje za pešce v ulici Kneza Mihajlova.

Nebojša Stefanović (Foto: STA)

V krvi je imel 1,37 promila alkohola

Priče so novinarju RTS povedale, da je bilo vozilo usmerjeno v mimoidoče na ulici, da bi jih voznik pri objestni vožnji povozil, medtem ko agencija Tanjug navaja, da je peterica nadlegovala voznika in ga pretepala, nato pa je voznik, da se jim maščuje, zapeljal za njimi. Pridržani je imel po doslej znanih podatkih v krvi 1,37 promila alkohola, nadaljnja preiskava pa bo razkrila druge podrobnosti in okoliščine dogodka v središču Beograda.

N. Ž.