fbpx

[Video] Grozljiv prizor s farme, kjer pridelujejo krzno: Živali našli povsem sestradane in razpadajoče

Foto: Facebook

Na poljski kmetiji, za katero sumijo, da je namenjena za proizvodnjo krzna, so odkrili stradajoče lisice in pse pa tudi trupla, iz katerih so gledale kosti – resnični prikaz okrutnega ravnanja z živalmi. Vse to za pridelavo krzna?

V Chojnowu so našli kmetijo, ki naj bi bila namenjena proizvodnji krzna. Tam so našli žive živali – divje lisice in domače pse –, ki so stradali v umazanih, zarjavelih kletkah, in tudi trupla, iz katerih so gledale gole kosti.

“Bili smo šokirani,” je dejal eden od preiskovalcev agencije Odprte kletke. “Grozno je bilo videti živali v takšnem strahu in stiski.” V dveh kletkah na kmetiji sta bili le še trupli poginulih živali. Skozi razpadajoče meso so bile vidne le še kosti. Od živih živali pa so šest psov in štiri lisice takoj dali v veterinarsko oskrbo. Vseh živali skupaj, ki so jih uspeli rešiti, je bilo kar enaindvajset.

 

Foto: Facebook

Zaenkrat še ni jasno, zakaj pse gojijo na kmetiji in ali je že poginule morda kdo zaklal za kožuh. Preiskava kmetije se bo zdaj nadaljevala v upanju, da jo bodo kmalu za vedno zaprli. Toda grozljivi pogoji, kakršni so na tej kmetiji, niso nič nenavadnega v industriji krzna, ki vsako leto usmrti milijone živali.

Foto: Facebook

Kmetije s krznom so v Veliki Britaniji prepovedane od leta 2000, vendar je Velika Britanija leta 2017 s tujih kmetij uvozila krzno v vrednosti skoraj 42 milijonov evrov.

Foto: Facebook

Po poročanju agencije Odprte kletke dve tretjini Britancev podpira prepoved uvoza krzna, vendar Velika Britanija kot članica enotnega trga Evropske unije ne more prepovedati uvoza evropskega krzna. Brexit odpira možnosti, da britanska vlada prepove uvoz krzna in Odprte kletke prav tako obupno pozivajo vlado, naj to spremeni.

Foto: Facebook

Connor Jackson, izvršni direktor Odprtih kletk, je dejal: “To je bilo več let njihovo dejansko življenje, teh tako ubogih psov in lisic, ki so jih stradali v kletkah na kmetiji s krznom. Nezaslišano je že to dejanje, kaj šele to, da jih, ko zrastejo v večjo žival, usmrtijo in jim odstranijo kožo.” “Državno sekretarko za okolje Thereso Villiers pozivamo, da se bo zavezala, da se bo spoprijela s tem spornim dejanjem, kot je to storila laburistična stranka: brexit uporabite kot priložnost za prepoved prodaje krzna v Veliki Britaniji, preden še več živali izgubi življenje v tej zastareli panogi,” je še dodal.

Eva Poljanc