fbpx

[VIDEO] Grozljivi posnetki aretacije 16-letne Nemke iz Mosula, ki ji morda sledi smrtna kazen

Screenshot

Na spletno stran Live Leak so naloženi grozljivi posnetki, ki prikazujejo prestrašeno najstnico iz Nemčije v času, ko je bila ujeta med ruševinami v Mosulu. Mladenki, ki se je borila na strani Islamske države, grozi celo smrtna kazen.

Lindo Wenzel je aretirala iraška vojska v razdejanem mestu potem, ko je lani poleti pobegnila od doma z namenom, da se pridruži ISIS-u. Novo objavljeni posnetki jasno kažejo, kako objokano dekle kriči, medtem ko jo obkrožajo z nasmehom obdani vojaki, dva od njih pa jo med hojo držita za roke.

Medtem ko se dekle skuša upirati, v ozadju kriči množica in se ji posmehuje. Domneva se, da je 16-letnica v priporu zaradi zločinov, povezanih s terorizmom, obstaja pa tudi možnost, da bo v Iraku obsojena na smrtno kazen zaradi vstopa v Islamsko državo. Če bo obsojena na smrt, bo morala ostati v zaporu do 22. leta starosti, če jo bodo oblasti izročile Nemčiji, pa lahko konča v zaporu za 10 let zaradi ponujene pomoči teroristični organizaciji.

Linda Wenzel je ena izmed dvajsetih podpornikov islamskih držav, ki so bili aretirani, ko je vojska po desetmesečnem boju prevzela mesto. V boju je umrlo okrog 25 tisoč džihadistov. Dekle je prvič po izginotju spregovorilo prejšnji teden, in sicer, da si želi videti in se srečati s svojo družino, ki živi v Pulsnitzu, majhnem mestu na vzhodu Nemčije.

K. F.