fbpx

[VIDEO] Grozljivka na ulici: Muslimanski morilec vsem na očeh z mačeto zabodel krščanskega škofa, za katerim žaluje ves Egipt

Foto: Youtube

Posnetek iz Egipta prikazuje, kako je musliman z mačeto lovil škofa in ga do smrti zabodel. S krvjo mu je na čelo zarisal tudi križ, oblasti pa trdijo, da je morilec duševno bolan, kar je izjemno pogost izgovor za delovanje džihada. Sosedje in očividci zatrjujejo, da osumljenec nima nikakršnih psihičnih težav.

V četrtek so v Kairu ubili pravoslavnega egiptovskega škofa Samaana Shehata. Napadalec je škofa treščil po glavi, ga zabodel v vrat in nato v ostale dele telesa. Zabadal ga je z mačeto, na območju El Salama, pri okrožju El Marg na obrobju Kaira.

Egiptovske oblasti trdijo, da je osumljenec, Ahmed Saeed Ibrahim, duševno bolan. To je pogost izgovor za džihadistične napade na zahodu, ki pa za muslimanske države ni tako značilen. Kljub temu ga uporabljajo, ko želijo osumljenca oprati krivde. Njegovi sosedje so zatrdili, da ni imel nobenih psihičnih težav in je popolnoma zdrav. Pravijo, da se je pred približno enim letom močno radikaliziral, pričel moliti na ulicah, kričati in nad kristjane klicati zlo.

Zabodel ga je v vrat in trup, ranjen Shehata pa je zbežal v skladišče. Osumljenec mu je sledil z mačeto. JihadWatch poroča, da so očividci povedali policiji, da je napadalec škofa zagledal in prišel do avtomobila ter ga na silo zaustavil. Nato je zahteval, da izstopi iz vozila in ga zabodel. Shehata je zbežal v skladišče, morilec pa mu je sledil. Tam ga je dokončno pokončal.

Napadalec je na čelo pokojnega s krvjo zarisal križ, nepoškodovani škofov voznik pa za smrt krivi tudi reševalce
Škof se v avtomobilu ni pripeljal sam. Imel je voznika, ki pa je ostal nepoškodovan. Ta je dejal, da sta se ustavila pred skladiščem, saj naj bi v njem škof pozabil prenosni telefon, ki ga je želel poiskati. Po njegovih besedah je napadalec med napadom s krvjo na škofovo čelo narisal križ. Voznik je zatrdil, da je morilec popolnoma zdrav in nima nikakršnih psihičnih težav, ob tem pa dejal, da bi škof še živel, če bi reševalci prišli prej. Pol ure po napadu je škof še dihal, a je do prihoda rešilcev, ki so na kraj dogodka prispeli šele čez 90 minut, umrl.

A. L.